Reklama

Reklama

The Genius of Charles Darwin

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chudák Dawkins musí 150 let (!) po smrti Darwina tlouct lidem do hlavy, že věda je věda, zatímco náboženství ve smyslu víry v nadpřirozeno a popírání evoluční teorie nic než výmaz a vizitka hlouposti. Devizou je jasný zápal pro věc, inteligentní humor a přímé konfrontace s druhou stranou. Spolu s Root of All Evil a Enemies of Reason jako kdyby jedna pořádná sedmidílná série. "Haha you f*cking dumbass, I hope you get hit by a Church van tonight and you die slowly!" ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co jsou alespoň okrajově seznáeni s prací Dawkinse nic nového tento dokument nepřinese. Takové malé všeobecné opáčko. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Těm z Vás, kteří jsou důvěrně obeznámeni s Richardem Dawkinsem a jeho knihami - např. Sobecký gen, Slepý hodinář, Příběh předka, Boží blud atd. seriál nenabídne nic, co byste už nevěděli. Dawkins zde podává svým zaujatým způsobem důkazy pro to, že darwinistická teorie evoluce je jedinou vysvětlující a jedinou správnou teorií v současnosti. Dawkins je první linií boje proti kreacionistům, ale i proti těm, kdo přijímají jak evoluci, tak boha. Ano, mohu souhlasit s komentářem "Railman(a)", že: "Než o Darwinovi je dokument víc přímo o evoluci, důkazech, Dawkinsovi a boji proti těm, kteří "nevěří" v evoluci." Seriál Darwin's Dangerous Idea s Andrew Marr(em) se mi líbil víc (a proto nedám plné hodnocení), přesto jsem ale vděčný i za tento Dawkinsův úhel pohledu. Je dobře, že takovéto dokumenty vznikají. Verdikt: 4* a 80 %. ()

Railman 

všechny recenze uživatele

Třídílný dokument, který formou a tématem navazuje na Enemies of Reason a Root of All Evil. Než o Darwinovi je dokument víc přímo o evoluci, důkazech, Dawkinsovi a boji proti těm, kteří "nevěří" v evoluci. :) ()

Reklama

Reklama