Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velkolepou galashow do vyprodané pražské O2 Arény přišlo 130 hostů a 15 tisíc diváků blahopřát Karlu Gottovi k 70. narozeninám. Na koncertě se představila řada hostů, od mladé generace, kterou zastupovali například Ewa Farna, Tereza Kerndlová, Sámer Issa, Petr Bende, Vlasta Horváth, přes rockové gratulanty, jako je Ondřej Hejma, Michael Kocáb, skupiny Clou, Support Lesbiens, No Name a Gipsy.cz až po ty, kteří mají dlouholeté zkušenosti v hudební branži, například Eva Pilarová, Lucie Bílá, Věra Špinarová, Marie Rottrová, Jitka Zelenková, Lenka Filipová, Iveta Bartošová, Petra Janů, Václav Neckář, Josef Zíma, Pavel Bobek, Jiří Suchý a řada dalších. Koncert je rozdělen do 7 dekád a na konci dané dekády si Karel Gott vždy se svými hosty společně zazpívá. Kromě zpěváků přišla Karlovi pogratulovat také Jiřina Bohdalová s Lubomírem Lipským, Karel Šíp, Jiří Krampol, Barbora Špotáková, Michal Viewegh a Taťána Kuchařová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::: "Jdu za štěstíííííím" .......... nevím kam jdeš ty Karle, ale já zustávám hezky doma u pc. _______ Myslím, že to byla nuda jak pro většinu lidí u TV, tak i pro Gotta, který se skrýval za falešným úsměvem a tvářil se, jako že je to čupr oslava. Hlavně mi bylo líto té jeho malinké dcerušky, která se na té židli kroutila jako by do ní dávali 220 voltů. Díkybohu jí potom dali spát a tu druhou půlku si Kája protrpěl sám se svou drahou polovičkou. ( A semnou. Že já debil na to koukal až dokonce !?! ) ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tahle megalomansky pojatá kulturní komediantská zábava spíše připomínající pitomoučké hudební estrády z Novy, to vážně ne, ať je Karel jaký je, tohle si nezasloužil. Ale Karlovi je to šuma fuk ani se mu nedivím, on za ty lidi nemůže, on je nevybíral, oni se někteří vetřou všude, hlavně aby se zviditelnili a aby byli v zájmu všech medií a psalo se o nich něco v tom smyslu, já toho Karla znám už tak dlouho a cítím s ním, ale co je hlavní nejvíc, že zato mají ještě nějaký ten nemalý niklák..Někteří umělci a že jich tedy máme na metr čtvereční, by nám mohl závidět i halywůd, spíš tedy svoloč, odněkud z vidlákova, by už neměli radši ani vystupovat ale drzé čelo a lokty jako břitva jsou přednější..Za socialismu by to zvládli stokrát líp a ještě by se člověk zamál protože bylo čemu! Tohle se vážně nedalo ani za střízliva:-( Ale jisté je jedno na celebritu-osobnost Goťákova fomrátu i co i co se zpěvu týče, nemá a dlouho nebude mít nikdo, z těch přicmrdálků tedy určitě ne... ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák "fenomén" Kája, vůbec si své významné jubileum nemohl ani užít, když po celý koncert musel vzpomínat, na jakou písničku má vlastně spolu se svými hvězdnými hosty otevírat hubu na playback. Úžasná sešlost všech komunisty povolených pop-hvězd, které krom starých pan a důchodců už nikdo neposlouchá. No, zkrátka brilantní kulturní zážitek. Pro přiblížení situace nezasvěcenému divákovi bych to přirovnal ke klasickým nováckým Silvestrům, akorát zde nebyl najatý stočlenný komparz s tisícovkou v kapse, ale 15 000 naivních kreténů, kteří si přišli poslechnout hudbu z magneťáku a ujistit se, že ten Kája už nic nového nenazpívá, ani kdyby byl na cracku .... Kájo, já ti přeji, abys získával ty Slavíky až do 150, i když budeš 70 po smrti, za ten "Trezor" si je zasloužíš. 0% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je patrné, že se zde podílel Jiří Adamec. Na straně druhé je však nutné přiznat, že jakákoliv oslava Karlových 70. narozenin musela být megalomanská a pokud by megalomanská nebyla, tak by stála za hovno a navíc by nebyla Gotta hodna. Přece jen taková ikona si holt zaslouží pořádnou show. Pořád platí, že Karel Gott je to jediné na co se lze v tomto státě spolehnout. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nedorozumění v žánrech vyvolává protikladnosti v hodnoceních. Oslava životních jubileí je a zůstane specifickým tvarem, jehož hlavní prioritou zůstává a zůstane blahopřání. V této rovině se mění gottovské jubileum v to, co oslavanec výstižně nazval manifestací. Sahá-li region gottovské popularity od Vladivostoku po Bonn, v tomto případě lze jeho rozpětí vymezit od Evy Farné po legendárního Josefa Zímu s půvabnými mezizastávkami v podobě Terezy Kerndlové, Taťány Kuchařové či Barbory Špotákové nebo stále atraktivní Heidi Janků. Příznačný byl pohled na Gottovy dcery; zejména jsem ocenil výdrž tříleté holčičky, která doslova překonala samu sebe. Král české noblesy, jemuž nic lidského není cizí, vstoupil touto velkolepou podívanou, která u nás nemá obdoby (napadá mi jen Nohavicou svolaný koncert ostravských osobností hudby pro lidi), na pomyslné nebe českého kulturního dědictví. Dramaturgie ani scénář této apoteóze dalšího českého Nesmrtelného - jak by psali naši předkové ještě v čase Třetí republiky - zvlášť neprospěla, ale ani neublížila; občasný, tyto klíčové okamžiky provázející humor, zlehčující stáří byl minimálně vkusný. Gottovo dojetí bylo nezastírané a upřímné. Legendě se dostalo holdu, který jí poprávu přísluší. Zpěvák životního chlapeckého životního romantismu tak pevného v křehké formě, v níž ho nabízí svým stále početným fanouškům všech generací již šesté desetiletí, prožíval tyto hvězdné okamžiky poprávu jako jedno velké životní zadostiučinění. Chtělo by se věřit, že tento svátek lidské vzájemnosti nebyl jen agenturní kulisou, ale naopak autentickou výpovědí o tom, že optimismus v naší době není jen stále úletovější úchylkou, nýbrž nadčasovou, životně nutnou a nutkavou potřebou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Předně chci napsat, že jsem se rozhodl zhodnotit a okomentovat tento pořad, nikoli Karla Gotta jako takového. Karla Gotta plně uznávám a považuji jej za skutečný prototyp hvězdy a i když v mých žilách koluje úplně jiný druh hudby, při vystoupení v TV si jej rád poslechnu. Tudíž mohu s klidným svědomím říct, že takový formát, jakým Karel Gott rozhodně je, si zasloužil ke svým 70. narozeninám lepší koncert. Toto působí spíše dojmem televizní estrády, nežli velkého narozeninového koncertu. S tím, že se přednes většiny interpretů k originálu ani nepřiblíží, jsem samozřejmě počítal. Několik zpěváků mě dokonce příjemně převapilo (Buhuš Matuš, Věra Špinarová, Jitka Molavcová, duet s Petrem Kolářem, duet skupin Divokej Bill a Horkýže Slíže, či gratulace Jiřiny Bohdalové a Lubomíra Lipského). Ovšem již k začátku přišlo zděšení - první blok, odzpívaný finalisty Superstar (a to proti nim zásadně nic nemám). Skupina Olympic si zopakovali coververzi písně Kávu si osladím z koncertu ke Karlovým šedesátinám a opět to dopadlo hrozně. Koncert vůbec negradoval, stále plynul v jedné rovině. Ale úplně nejhorší byl závěr. Copak Jdi za štěstím - jednu z nejkrásnějších Karlových písní, nemohl zazpívat sám a sbor ostatních interpretů se přidat ve sboru?! Ve druhém hlase ji totálně zkurvila svým uřvaným projevem Lucie Bílá! Jak říkám, koncert má své světlé i stinné stránky, ale Karel Gott si ke svým sedmdesátinám zasloužil něco lepšího. 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně tak, ostré lokty dneska svedou zázraky!! Pár jedinců jakoby si hodlalo jen oprášit zašlou slávu. Netuším, zda-li mohl Mistr do něčeho mluvit, ale takhle křečovitě okázalou show si vážně nezasloužil. Neúnavně aplaudující Gott je gentleman a formát, že podporoval i ty křepčící hvězdičky, které jakoby přišly někde z jarmarku.. já bych asi vstal a dal někomu z těch tajtrdlíků a příživníků řádně do držky.. Estrádní pojetí a dramaturgická nemohoucnost zasadili zničující a nedůstojný úder, který i příznivce „české megastar“ musí mrzet! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u dokumentu Fenomén Gott, tak Karla považuji za jednu z mála osob, která může nosit titul celebrita bez nějakých uvozovek. Na tenhle koncert bohužel přišli i ti, kterým by ani dvojité uvozovky ve slově celebrita nestačili. Nejhorší část koncertu byla paradoxně na začátku, kdy vystoupil Sámer (Kr)Issa. To se o mě opravdu pokoušel infarkt, když se on pokoušel zpívat. Naštěstí potom to už nebylo tak strašné a bylo tam pár lidí, kteří si ten titul také zaslouží (Bohdalová, ač propírána bulváry, je to pořád paní herečka, hlavně komediálních rolí, Bílá…) Věřím, že kdyby Karel nebyl džentlmen, tak by s některými vyrazil dveře a ani by nemrkl. A na závěr stačí jen říct, že v místnosti z mužského osazenstva zřejmě nebyl nikdo, kdo by se Karlovi přiblížil, byť po jeho ponožky! ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2009 oslávil svoje sedemdesiate narodeniny socialistický zlatý slávik, národný umelec a antichartista Karel Gott. Pri príležitosti tohto životného jubilea bola v pražskej O2 Aréne usporiadná veľkolepá estrádna galashow na ktorej sa zúčastnilo nechutné panoptikum mediálne známych blbečkov a blbiek, čo prišli zaspievať tomuto pajácovi. Starý koGott sedel v prvej rade s tou svojou zlatokopkou, senilne prikivoval a škeril sa ako chuj. Potom niečo aj on zakikiríkal a bolo po oslave. Odpad! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Při premiéře jsem si to pustila spíš jako podkres a nevydržela do konce. 15.1.2022 po dvouhodinovém dokumentu jsem nechala běžet, takže doznívalo i to nevyřčené. Na oslavě svých 70. let byl Karel ještě v plné síle a působil nesmrtelně. Jen ta přehnaná pompa dost vadila. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Strašlivý komerční plak, s vyjímkou starých umělců, kteří se opravdu mají co vyjádřit k panu Gottovi, jim všem pět hvězd. To většinové mladé, co tam řvalo české klasické Gottovy songy minulých let, no tomu dávám trojnásobný odpad.!!! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

čekal jsem Gotta, ale ten se jen přiblble usmíval v křesle. Místo něj jsem viděl celou plejádu čím dál trapnějších českých sereblit, suprstáry, otahaný rádoby hvězdy, taky spoustu dalších otrapů, prostě všechno, co může tato oblast nabídnout. Vlastně jsem to neviděl, protože sotva se tam zjevil ten malej čmoudík Issa v bekovce, vypnul jsem TV, ale kdybych nebyl debil a rasista, mohl jsem si to s váma krásně užít taky:-)))) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být dárek k Mistrovým sedmdesátinám? Už když úvodní projev říká uslintaný Petr Novotný, potom Mistrovi začnou stepovat před očima jedna Superstar vedle druhé společně s celebritami, které snad bývají na každé novácké estrádě, poznáte, že něco je přece jen špatně. Nebýt aspoň trochu rozumného závěru, trval bych na odpadu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +účast hvězd je velkolepá, nestačí moc nudit, jeden interpret tam zpívá 1-2 min -hlavně v závěru už dojde na slabší kousky a už to opravdu začíná být moc dlouhé/// Kája Gott je určitě pro mnoho lidí pan Zpěvák. A tohle určitě nikomu neberu. Já na něm zrovna dvakrát neujíždím, ale je fain, že se snaží držet krok s dobou a jeho písničky i ty nové jsou poslouchatelné. Samotný koncert je mírně nadprůměrný. Určitě si myslím, že si vybere každý. O to víc ti co s Karlem zažili jeho vzestup a pamatují i jeho začátky. Člověk (divák) by si měl spíš této události cenit, protože dozajisté už další podobná příležitost nebude. Tím ale nechci říct, že bych mu ji nepřál./// Celkem 67%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem nudné. Gottovi přišli poblahopřát snad všichni, co v showbyznysu něco znamenají, ale neznamenalo to, že bych nad nimi plesal. Některá vystoupení byla fajn (Kerndlová, Farna, Issa), ale dál už jsem si nic nevybral. Tak nějak to bylo dlouhé, monotonní a tam, kde měl pořad v druhé polovině gradovat, jsem málem usnul, protože to bylo dost nezáživné. Opravdu dost dokonalá nuda. 40% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Estrádní záležitost se silnějšími i slabšími okamžiky, kde mezi povedený řadím například přítomnost Táni Kuchařový, která přednesla krásný blahopřání plus vystoupení několika, většinou dříve narozenejch, umělců. Mezi strašný chvilky naopak patřilo vystoupení tělocvikáře Maxy a (posledních pár let tradičně) afektovaný a uječený představení Lucky Bílý+již zmíněná stylizace pořadu. Bylo ale příjemný si připomenout řadu Karlovejch hitů a zároveň zajímavý se opět ujistit, že na něj u nás prostě pořád nikdo nemá. ___ Trefný komentáře (z těch několika málo, který jsem přečetl): Kulmon, sportovec. Komentář absolutně mimo (včetně blábolů jako "hudba z magneťáku", "playback" apod.): Zeck. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Mistr se bavil. Ja bohužiaľ nie. Pri všetkých tých popíkových predajných "hviezdach" sa to ani nedalo. ()

Reklama

Reklama