Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josef Mareš (Richard Krajčo) a Václav Hrubeš (Jan Budař) jsou kamarádi, kteří na sebe zbyli. Nejsou zrovna "lumeni", oba mají své vlastní slabosti a mindráky, které si svým vztahem nějak řeší. Kamarádí spolu od dětství a jejich rozdílné povahy (Pepík je citlivý a v submisi vůči Vaškovi, který si řeší komplex méněcennosti) se spolu při jejich jednoduchosti spíš doplňují.
Pepík je bez rodičů, žije u babičky (Stella Zázvorková) v malém rozpadajícím se domečku, je bez práce a ženské, rád poslouchá repertoár Hany Zagorové a za nezbytný fetiš má uniformu po dědečkovi - hrdinovi od Dukelského průsmyku.
Vašek pracuje jako revizor u dopravního podniku a chová se jako hovado, má rád španělské songy o přátelství a Václava Klause, ženskou taky nemá, zato má komplikovaný vztah se svým otcem (Miroslav Donutil) - cholerikem vybíjejícím si mindráky na své ženě (Iva Janžurová) a letištních operátorech, kvůli nízkým průletům letadel okolo paneláku, ve kterém žijí. Po jedné z hádek s otcem je Vašek vyhozen z domova a útočiště nalezne u Pepíka a jeho babičky, která čtrnáct dní poté zemře. Pepíkovi zbude domek a pár tisíc z dědictví, které s Vaškem roztáčejí mimo jiné za štětky z eskortu "Blanka". Kartami zamíchá natáčení reality dokumentu zneuznaného slovenského režiséra Roberta Karpattiho (Robert Roth), jehož hlavním hrdinou se stane Vašek, kterého se štáb tajně pokouší přesvědčit, že je vtělením Lámy. HRUBEŠ A MAREŠ RELOADED 2009 jsou director`s-cutem filmu HRUBEŠ A MAREŠ JSOU KAMARÁDI DO DEŠTĚ (2005), který byl před dokončením postprodukce (těsně před premiérou) poznamenán technickými problémy a režisér Vladimír Morávek (NUDA V BRNĚ) cítil potřebu s odstupem času dokončit film podle svých představ. Verze "Reloaded 2009" je oproti původní verzi o zhruba půl hodiny kratší a obsahuje dosud nezveřejněné obrazy. (drk)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
astonmartin DVD
06.04.2020
Chloae DVD
22.08.2012
DivX DVD
16.02.2012
5kull DVD
02.09.2010
stani DVD
08.04.2010

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama