Reklama

Reklama

V roce 1589 se na palubu lodi, plavící se po volném moři, přehoupne kapitán Fritton, muž který změnil Černé moře v Rudé a okradl proradného lorda Pomfreye. Lord Pomfrey se zaváže, že jej za jeho čin bude pronásledovat dva roky, dvacet let, klidně i čtyři sta dvacet let. O čtyři sta dvacet let později se ocitáme na internální škole St. Trinians, v místě, kam se ani policie neodváží. Nový rok přináší nové profesory, nové studenty a samozřejmě také nové nepřátele. Sir Piers Pomfrey, potomek lorda Pomfreyho, nemá rád ženy, obzvláště pak ty z Frittonova rodu. Vloupe se do školy a ředitelce Frittonové přímo pod nosem ukradne prsten, který jej má dovést k legendárnímu Frittonovu pokladu. Něco takového si ale holky ze St. Trinians rozhodně nenechají líbit a tak se v čele s Annabell Frittonovou (Talulah Riley) vydají získat poklad a zničit sira Pomfreye. (whampingwillow)

(více)

Recenze (38)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pirátský návrat mezi "studentky" St. Trinian's dopadl celkem slušně. Holky neztratily nic ze své dravé sexuality a Everett s Firthem si to vyloženě užívali. Příběh je sice ještě o stupínek tupější, než v předchozím díle, pirátská zápletka je na něj naroubovaná poněkud násilně a tajné bratrstvo na můj vkus příliš často využívá vrtulníky či zásahové jednotky, ale na druhou stranu se sukně natřásají v rockovém tempu a tento vychytralý pudový trik mi neumožňuje jít s hodnocením níže. Jsem prostě jen obyčejný chlap, kterého nemůže rozházet zjištění, že Shakespeare nebyla muž. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce o něco lépe natočená, ale paradoxně i z toho důvodu těžká slabota. Mimózní zápletka sice nechybí ani tentokrát, jenže skutečně vydařené vtipy by se daly spočítat na prstech jedné ruky a ono kouzlo "anarchistické školy" se i přes nové přírůstky nepovedlo ani z poloviny zreplikovat. Bez Gemmy to zkrátka není ono, a těch pár minut jejího camea je možná fajn, ale úděsně nudný zbytek nespasí. Firth s plnovousem má ovšem náběh na kult. Škoda, že celek samotný bych napodruhé bez mentálního kolapsu nedal. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento druhý díl se nesl v trochu jiném duchu než díl první. Ovšem já jsem celkem spokojený a myslím si, že to bylo i celkem vtipné. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování parádně ujeté jedničky, které však stále stojí za vidění, protože i přesto, že je film už chvílemi až moc přehnaný, jsou některé scény naprosto perfektní (parodie na Vymítače ďábla i jiné filmy, ožrala Firth, zbrusu nová verze Shakespearovo klasiky...) a Rupert Everett hrající paní ředitelku se jen tak neomrzí, stejně jako se nikdy neomrzí pohled na pěkné holky, kterých je ve filmu poměrně dost. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná o malý kousek slabší než jednička, ale jako oddechový film čistě pro pobavení je to skvělé. Vtipu sice oproti prvnímu dílu trošku ubylo, ale soundtrack se nese na stejně dobré úrovni. Britská hudba zkrátka někdy dokáže potěšit. Navíc, zatímco v jedničce si holky z Girls Aloud střihly pouze cameo, ve dvojce se Sarah Harding objevila v poměrně velké roli, což mile překvapilo (samozřejmě ale neříkám, že umí hrát - a myslím, že u rolí "netykavek" nejde herecké umění ani moc poznat). Opět pobavila i šílená role Ruperta Everetta :) A stejně jako v jedničce se můžete těšit na "crazy party" na konci. ~(3,2)~ ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jednička, ale i tak, já se smála pořád. Skvělé hlášky, ředitelka Everett a zároveň super parodie. Jen mě trochu mrzí, že Gemma si zde střihla jen malou roli. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Proč si na Velikonoce nepustit něco trochu ujetého? Po pár minut..ehm vteřinách- proč si na Velikonoce nepustit něco hodně ujetého? Na Kolej sv. Trajána se nedá koukat bez toho, že byste si řekli, že to je těžký úlet, říkali si to bezpochyby i tvůrci a herci rovněž, s paní ředitelkou Frittonovou (skvělým Rupertem Everettem) v čele. Takže se pohodlně usaďte a připravte se na průměrnou honbu za pokladem jednoho piráta, který, jak se zdá, obrátil chod dějin. Celou tuhle ujetost bych si odpustila, kdyby zde ovšem hlavního záporáka a odpůrce žen nehrál David Tennant, což.. vysvětluje mnohé, ne-li vše ;-). Přidaná hodnota? Ó ano, Colin Firth. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Asi třicet minut to šlo, pak ale scénárista nevěděl jak dál, takže pokračoval v extrémnějším parodování, nebo vykrádání prvního filmu (Holky z naší školky). Jednička byla dobrá dost, a velmi se mi líbila (až na tu mužatku, co byla ředitelkou školy). Dvojka je naprostá katastrofa. A to jsem rozpoznal hned na začátku a přeskakoval v ději, a vyhledával Juno Temple. Feministická zbytečnost, a pouze Juno Temple mi tam přišla normální. ❌ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kadence vtipů a hlášek není taková jako v jedničce a hlavně chybí výrazný osobnostní prvek v podobě Gemmy Arterton, která tu má pro sebe jen pár minut. Na druhou stranu jde pořád o slušnou britskou komedii s fůrou známých hereckých tváří, z nichž nejvíce potěšil David Tennant jakožto hlavní záporák. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to strašná kravina, ale když má člověk aspoň trošku smyslu pro tenhle druh humoru a náladu, tak se to dá i ocenit :) Oproti prvnímu dílu je dvojka místy malinko slabší, a kdyby v osazenstvu žaček zůstalo víc slečen z jedničky, taky bych se nezlobila, ale i tak jsem se docela nasmála a zrelaxovala se trochu, protože myšlenkově náročné to opravdu nebylo :) A super soundrack. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak zábavné jako jednička, ale zato o něco lépe natočené. Opět vynikající Rupert Everett a Colin Firth, ale zajímaví byli i David Tennant v roli padoucha a Katherine Parkinson v miniroli učitelky fyziky. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak jo,tohle bylo vážně divný.Přijde mi to,jako kdyby americká Disney chanel poslala britům námět na jednu ze svých tuctových středoškolských báchorek pro dvanáctileté holky a povolila jim,aby se na ní ostrované vyřádili podle svého.No a ti by tam narvali kdejakou ujetost a pro ně typický černý humor co by je jen napadl a navrch k tomu ještě přidali Ruperta Everetta jako ředitelku dívčí školy, Colina Firtha na odvykačce a posléze jako úžasně prkenného Romea a také Davida Tennanta v roli chladně vypočítavého padoucha.Nevím,jestli už nejsem díky své velké náklonosti k britskému humoru totálně zblbnutá,ale musím přiznat,že jsem se občas i přes dementoidní zápletku bavila a jelikož jsem neviděla jedničku a nemůžu tudíž srovnávat,je to u mě za slušné tři hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky dokaz  toho, ze dvojky su regulerne podradne menejcenne filmy . Agent v Sukni dvojka bola biedna, toto je tiez prilis dlhe a tvorcovia zabudli na to, ze humor je vec vazna  : 25 % ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Opět Über-cool, ale tentokrát o něco méně vtipné a o něco více trapné. Ovšem Dr. Tennant v roli záporáka a fousatej Colin Firth potěší. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Holčičí mission impossible s odkazy na kultovní filmy je sice vykonstruovaná z mírně vratkých kostek, kdo ale touží po autentickém dokumentu o britském školním systému, nechť si pustí Harryho Pottera. Školačky jsou trochu líp prokresleny (a nemyslím jen osvětlením), Geoffrey by svou šermířskou technikou parádně zchladil i celý pluk mušketýrů, takže shakespearovské postavy si dává k svačině (není divu, když tihle dramatici nejsou tím, čím se zdají být). Ředite(ka) má koule, hudba je pořád fajn a lepšího Heathcliffa než v podání Oscara jsem neviděla. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt totální konina, což, pokud náhodou nepoznáte v průběhu, tak na konci už vám bude všechno jasné. Protože, přátelé, Shakespeare přeci byl(a) žena. Zápletka je, jak asi tušíte, řácky debilní, jenomže na druhou stranu je to fakt docela sranda. Holky jsou nehorázně sexy, Rupert Everett jako ředitelka školy je naprosto fantastická a Colin Firth si to taky celkem užíval. A David Tennant je famózní záporák, vynikající postava. A to karaoke na konci bylo parádní, skutečně super závěr. Pobavilo mě to (i když kvalita a množství vtipů je diskutabilní), ale ten film se nebere příliš vážně (a ani herci ho tak neberou), takže je to ve výsledku příjemná podívaná, kterou ale už znovu vidět nepotřebuji. A vlastně nepotřebuji vidět ani jedničku. Jenomže herci jsou tady tak famózní a skvělí, že se vám to alespoň v tomhle směru musí líbit. A holky to pravděpodobně nejspíš budou rovnou uctívat. Za mě 60%. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Pokud porovnám první a druhý díl je jasný vítěz jednička, protože tohle byla oproti ní nuda. Dvojka už jednoduše není ten správný chaos a nemá pořádný spád. Přišlo mi jako by se dvojka snažila až moc vyrovnat jedničce, ale to jí spíš uškodilo. Škoda čekal jsem od toho o dost víc tak možná proto tak nízké hodnocení. 30% ()

Reklama

Reklama