Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká duchařská veselohra, která vypráví, jak se stal mladý americký reportér slavným novinářem pomocí ducha zemřelého úředníka redakce, který mu přinášel noviny se zprávami o tom, co se stane příštího dne. Film těží z mnoha humorných zápletek, většinou však už značně vyčichlého půvabu a neodpovídá formátu, na jaký jsme zvyklí u režiséra René Claira, autora klasického Strašidla na prodej a satirické Krásné čarodějky. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (10)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezký, jednoduchý, poutavý, bavilo mě. Manželé slaví zlatou svatbu a manžel se rozvzpomíná na něco neuvěřitelného z minulosti, kdy se seznámili. Pak je to jako Pomsta Sythů - znáte konec, znáte začátek, nepasují vám k sobě a jste zvědavi, jak se to vyvrbí. Kromě pár okamžiků, kdy jsem začínal pochybovat, protože závěr se zdál jasně nalajnovaný. Ale konec je brilantně vymyšlen. Celkově vzato film není žádný majstrštyk, ale je tak krásně milý a dobře koukatelný s krásnou Lindou Darnell a dobře hrajícím Dickem Powellem (nějak se mi to popletlo a celou dobu jsem čekal, až se objeví William Powell). # Děj skvěle nastínil Oskar. # [viděno: monitor, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 8 | hudba 7 | humor 3 | akce 1 | napětí 3 | pustil bych si znovu 8 ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Kouzelný dědeček dá sympatickému novináři noviny z budoucnosti, přímo z druhého dne, a to ještě z redakce kde novinář pracuje. Probíhá to úplně klasicky, nejprve nedůvěra v kouzelné noviny, pak využití znalosti budoucnosti, s tím spojené trable a nakonec šťastný konec. Super snímek do nepohody. No, není to na plné 4, ale bavil jsem se dobře. Dick Powell to zahrál výborně, člověk by nevěřil, že to je stejný člověk, co ve stejném roce hrál i cynického Marlowea, vtip mu rozhodně nescházel ani zde, i když se jedná o lehčí humor. "What about your will?" - I want to leave everything to my widow...I mean my wife." ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Báječná komédia podľa starých pravidiel, plná vtipu, nápadov a dialógov. Starý archivár miestnych novín ponúkne ambicióznemu novinárovi možnosť vedieť o udalostiach, než sa stanú. Ten to následne využije vo svoj prospech, dlhodobo to však nemôže fungovať... Režisér René Clair v exile v Amerike stvoril príjemné a zábavné dielko, ktoré evidentne inšpirovalo seriál "Zajtrajšie noviny" v roku 1996. ()

Adiemus

všechny recenze uživatele

Nemůžu objektivně hodnotit, film jsem viděla velice dávno, ale přes ta léta mi na rozdíl od jiných děl zůstala v paměti aspoň kostra, konkrétně začátek a konec. Ale pokaždé, když vidím nějakou epizodu seriálu Předčasné vydání (Early Edition, 1996), se mi tento film vybaví; snad se příliš nepletu, když předpokládám, že právě on inspiroval vznik tohoto seriálu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Začátek 20. století: Starý archivář poskytne ambicióznímu reportérovi noviny, referující o událostech, ke kterým teprve dojde. Jednodenní náskok pomůže mladíkovi k nejednomu sólokapru, ale taky k poněkud neseriózní pověsti. Jak mohl vědět, kdy a kde dojde k loupeži vzácných šperků nebo kdo a kde se chystá spáchat sebevraždu? Milá pohádková komedie. Ano, rozhodně spíše pohádková než sci-fi. I když zápletka nastoluje podobné časové paradoxy jako některé novější filmy (nejblíž má asi k Na Hromnice o den více), hrdina se nepokouší přijít na to, "jak je to možné" ani netouží ovládat svět. Existenci kouzelných novin brzy přijme jako fakt a získané informace využívá skromně jen k budování své lokální kariéry a k získání slečny, která se shodou okolností živí jako kabaretní médium a ví, jak to v oboru jasnovidectví chodí. Aby byl film opravdu svěžím screwballem, asi by musel hlavní pár obsadit jinými herci. Dick Powell je ještě OK, ale Linda Darnell promarnila všechen komediální potenicál svých scén a celou roli hraje s jediním usouženým výrazem postřelené laně a ublíženě štkavým hlasem. Komediální element nakonec nese na svých bedrech zejména živelný Jack Oakie ve vedlejší roli kabaretního hypnotizéra. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama