Reklama

Reklama

Televizní seriál o moderní Alence v říši divů. Alenka, dospělá ženská, cvičitelka karate, se zamiluje do Jacka. Toho ale unesou neznámí lidé vedení chlápkem s bílými vlasy - Králíkem. Při pronásledování Králíka se Alenka dostane do světa za zrcadlem, který vypadá spíše jako postapokalyptická krajina a město, a pokusí se Jacka zachránit. (honajz)

(více)

Recenze (26)

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Možná mě doba, po kterou jsem se díval na obě části, přivedla k tomuhle hodnocení. na začátku jsem myslel an jasnou čtyřku, ale potom to byly samé pauzy, mezi první a druhou dokonce měsíční. Možná, kdybych se na to díval v kuse, měl bych jiný pohled, ale nemůžu si odpustit nesympatii ke kasínové části, připomínající mafiánské filmy. ()

MedullaO. 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, avšak celé to působí jakýmsi nedomrlým dojemem, herecké výkony mi přišli velmi slabé a jestli občas někde byl náznak humoru, tak jsem to musel minout. A nezařadit Šklíbu do této adaptace ? To se neodpouští, jakýsi jeho halucinogenní náznak byla slabá náplast pro můj nejoblíbenější charakter v této pohádce. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem tak trochu Alice-freak, nejspíš se to na mém hodnocení dost podepíše. Ale i když bych od toho měla odhlédnout, vytkla bych snad jen onu částečně nevyhnutelnou předvídatelnost, se kterou ale skvostně adaptovaný scénář celou dobu udatně lomcoval. Moje nadšení podtrhla genialita herců (i když na 'Alenku' jsem si musela trochu zvykat), obzvlášť Hatter a White Knight, ale i hromada dalších. Do toho ona perfektní alenkovská surrealita a fantastično pojaté v originálním polo-futuristickém směru, digi-vyhrávky s prostředím, kostýmy a mnou oblíbená 'multižánrovitost' :) To vše se u mě podílelo na tom, že onu 'nadměrou' délku jsem skoro nevnímala. Celkově to pro mě byl ráj pro oko a pohlazení po (mé poněkud ujeté) duši. Nemůžu než doporučit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pochvalu zaslouží především herectvo, které je vtipné, chytré, zajímavé a neokoukané. Dokonce bych řekl, že jsem si některé brzy oblíbil. Stejně tak se mi jevily i některé části Wonderlandu, polozbořené výškové domy se trikařům opravdu povedly. Uvítal bych ale větší pestrost a na onu délku filmu, i množství lokací. A tím se dostávám k času, který s Alicí prožijete. Ano, najdou se zde nudná místa, především mezi zdlouhavými konverzacemi, které trochu uspávají. Dal bych za 4*, ale nechám si rezervu pro novou Alice z říše divů... 60% ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí pohybující se na hranici steampunku a postapokalyptické scifi plus několik zábavných scén v čele s mučícím duem na přelomu obou dílů nedokáže zastřít fakt, že se po většinu času jedná o hloupou akční story s nudnou hlavní hrdinkou a záplavou citově vyděračských scén vrcholících skutečně ohavným koncem. Podobné modernizace jsou zlo! ()

Galerie (10)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama