Reklama

Reklama

Televizní seriál o moderní Alence v říši divů. Alenka, dospělá ženská, cvičitelka karate, se zamiluje do Jacka. Toho ale unesou neznámí lidé vedení chlápkem s bílými vlasy - Králíkem. Při pronásledování Králíka se Alenka dostane do světa za zrcadlem, který vypadá spíše jako postapokalyptická krajina a město, a pokusí se Jacka zachránit. (honajz)

(více)

Recenze (26)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Moderní zpracování Alenky v říši divů vypadá tak trochu nečekaně, asi jako městská fantasy od Gaimana, ale zas ne tak úplně propracovaně podivné. Judistka Alice se připlete do únosu jejího kluka a skončí v říši divů za zrcadlem, kterou terorizují mafiánští kuplíři v čele se srdcovou královnou, co svoje agenty posílá do normálního světa aby tam unášeli lidi. Objevuje se plno známých postav z pohádky a je tam plno drobných odkazů na původní knižní verzi, ale spíš než pohádka je to takové dobrodružné pobíhání tam a zpátky napříč říší divů a jen s troškou fantazie, protože všechno tam vypadá vesměs reálně, dokonce tam používají i bouchačky, jen je to maličko pozměněné a postavy jsou všechny lidské, včetně těch původně zvířecích. Kdo ale chybí tak je kočka šklíba, která má pěkně malý "štěk" což si teda rozhodně nezasloužila a stejně špatně je na tom i pták Dodo, kterého sice zahrál Tim Curry, ale taky takový štěk, že to pomalu nestálo za řeč. Měli tam pořádně zapracovat šklíbu a zahrál by to Tim Curry :). Všechno to pobíhání sem a tam je ale taky docela nuda a hlavně v těch celých třech hodinách filmu to působí hrozně roztahaně. Vzít alenku jako dobrodružný film by asi nebylo nic špatného, ale takhle to dopadlo dost obyčejně a chvílemi i nudně a mělo to i pár takových okatě nastrčených dojemných scén, které ale byly taky docela ospalé. Takže nic extra a zvlášť ne když je to roztahané na tři hodiny. Pár zajímavých nápadů se ale objevilo a taky je to pořád Alenka, tak se lidem, co tu pohádku mají rádi, asi bude fajn koukat na známé postavičky. :) ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí pohybující se na hranici steampunku a postapokalyptické scifi plus několik zábavných scén v čele s mučícím duem na přelomu obou dílů nedokáže zastřít fakt, že se po většinu času jedná o hloupou akční story s nudnou hlavní hrdinkou a záplavou citově vyděračských scén vrcholících skutečně ohavným koncem. Podobné modernizace jsou zlo! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pochvalu zaslouží především herectvo, které je vtipné, chytré, zajímavé a neokoukané. Dokonce bych řekl, že jsem si některé brzy oblíbil. Stejně tak se mi jevily i některé části Wonderlandu, polozbořené výškové domy se trikařům opravdu povedly. Uvítal bych ale větší pestrost a na onu délku filmu, i množství lokací. A tím se dostávám k času, který s Alicí prožijete. Ano, najdou se zde nudná místa, především mezi zdlouhavými konverzacemi, které trochu uspávají. Dal bych za 4*, ale nechám si rezervu pro novou Alice z říše divů... 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nick Willing přetvořil klasickou Alenku k obrazu svému již podruhé, tentokrát v brilantně originálním provedení. Vážně jsem žasl nad fantazií tvůrců, kteří vytvořili novou bizarní Říši divů, v níž Kloboučník prchá motorovým člunem a královnina stráž létá na motorových plameňácích. Minisérie měla chvílemi svá hluchá místa, avšak svým zpracováním jde o další osobitě pojatý film od skvělé britské produkce. Trochu jiná Alenka, plná zajímavých scén a postav, doprovázená líbivou hudbou, v níž mě nejvíce oslovili Andrew Lee Potts jako Kloboučník a Kathy Bates jako Rudá královna. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úvod mě moc nenadchl, ale od chvíle, kdy se moderní Alenka dostane do světa za zrcadlem, naštěstí nastoupí trikové sekvence a najednou jsem měl pocit, že koukám na novější verzi Města ztracených dětí. Líbí se mi i ta myšlenka instatních požitků, jež mají nahradit myšlení a moudrost - v poslední době hodně aktuální téma, a v Británii zvlášť. Líbí se mi, že se to celé až tak vážně a jsou zde určité sebeshazovací momenty i pár vtipných hlášek. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem tak trochu Alice-freak, nejspíš se to na mém hodnocení dost podepíše. Ale i když bych od toho měla odhlédnout, vytkla bych snad jen onu částečně nevyhnutelnou předvídatelnost, se kterou ale skvostně adaptovaný scénář celou dobu udatně lomcoval. Moje nadšení podtrhla genialita herců (i když na 'Alenku' jsem si musela trochu zvykat), obzvlášť Hatter a White Knight, ale i hromada dalších. Do toho ona perfektní alenkovská surrealita a fantastično pojaté v originálním polo-futuristickém směru, digi-vyhrávky s prostředím, kostýmy a mnou oblíbená 'multižánrovitost' :) To vše se u mě podílelo na tom, že onu 'nadměrou' délku jsem skoro nevnímala. Celkově to pro mě byl ráj pro oko a pohlazení po (mé poněkud ujeté) duši. Nemůžu než doporučit. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je tenhle film z produkce Syfy, mě zprvu dost vyděsil, ale po trochu nejistém startu jsem se dočkal příjemného překvapení. Jasně, je to kanadský TV film, takže se drtivá většina filmu odehrává v interiérech či tradičních kanadských lesích, do toho sem tam nějaké více či méně povedené CGI. Po vizuální stránce to jednoduše moc nenadchne. Hnacím motorem je především herecké obsazení a poměrně povedená modernizace, která nepůsobí trapně. Potěší zejména pokusy o propracovanější psychologii postav, což v kontrastu s pohádkovými motivy a trochu dětinským humorem působí zajímavě. K obsazení Alice Caterinou Scorsone nemám výhrad, stejně tak se mi zamlouval sympaťák Andrew Lee Potts jako Kloboučník. A Kathy Bates jako zlovolná královna už je jen třešničkou na dortu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tato verze Blade Runnerovské Alenky od režiséra (pro mě) skvělé adaptace z r.1999,mi sedla. Pravda,2.díl je sice slabší, ale herci to celou dobu jistí. Asi by to hodnocení nebylo tak vysoké, pokud bych nebyl Alenka-maniak. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Vize Říše divů, jak z pokřivených myšlenek Neila Gaimana. A protože já jeho světy, postavy a příběhy, které žijí, rád, měl jsem rád i toto. Takováhla díla by totiž měla být oslavována. Spousta nápadů na každém rohu, každý předmět má najednou nový význam a pomocí všemožných interakcí a převrácených logických zákonů se to do sebe všechno snaží ze všech sil zapadnout. Podivný svět, podivnější postavičky a jejich ještě prapodivnější myšlení a vyjadřování. Životní priority přeházené a vyprahované do extrémů stejně jako můj chvalozpěv. Nebudu ale tedy zastírat, Alice má svoje díry převážně v hluchých zdlouhavých scénách a občas nevyvážených hereckých výkonech, ale vzhledem k raritnímu výskytu podobných klenotů jsem jí je bez jakýchkoliv rozpaků odpustil. // Nejoblíbenější postava: Hatter // 85% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Napodobením Alice je na svete tak veľa, že nečudo, že každých 5 minút sa postavy v tejto obracajú na Alicu ´si naozaj Tá Alica´? Keď už to nevedia postavy, ako to má vedieť divák? ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Snad normálně bych dal za 5/10 3*, ale tady zaokrouhlím dolů, protože mě po dlouhé době neskutečně rušila hudba. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Také zvláštne sci-fi fantasy. Ale v 2009 sa to dalo, vtedy bola ešte doba TV spracovaní známych rozprávok in, dnes už je to inde. ()

MedullaO. 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, avšak celé to působí jakýmsi nedomrlým dojemem, herecké výkony mi přišli velmi slabé a jestli občas někde byl náznak humoru, tak jsem to musel minout. A nezařadit Šklíbu do této adaptace ? To se neodpouští, jakýsi jeho halucinogenní náznak byla slabá náplast pro můj nejoblíbenější charakter v této pohádce. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Ku konci první části téhle zatraceně moderně podané Alenky jsem se počínal nudit, ale druhý díl měl grády hodné Bonda a celkový dojem je velmi dobrý. Jasné čtyři hvězdy za drzost a troufalost a pečlivost, s kterou se chopili tolikrát ohrané předlohy. Kloboučník a Rytíř vivat! ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Možná mě doba, po kterou jsem se díval na obě části, přivedla k tomuhle hodnocení. na začátku jsem myslel an jasnou čtyřku, ale potom to byly samé pauzy, mezi první a druhou dokonce měsíční. Možná, kdybych se na to díval v kuse, měl bych jiný pohled, ale nemůžu si odpustit nesympatii ke kasínové části, připomínající mafiánské filmy. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Ďalšia podoba nevyčerpateľného námetu vytvoreného Lewisom. Wonderland teraz skôr pripomína dačo futuristicko industriálne ako fantazijné a rozprávkové. Dej má mestami nepríjemne rýchly spád (trpí najmä začiatok celého snímku), postavy konajú nelogicky a nereálne (a to hovorím o hlavných protagonistoch zo sveta ľudí), a čo je najhoršie celkový umelecký dojem, či atmosféra sú naozaj slabé, necítite sa ako súčasť dačoho nadprirodzeného ale ako obyčajný divák surrealistického príbehu. Niektoré efekty sú na úrovni dokumentu z VIASAT HISTORY a dokonca aj kostými sú jednoduchšie. Na druhú stranu musím oceniť hŕstku sviežich nápadov, herci tiež podávajú jemne nadpriemerné výkony a celkovo to nepôsobí až tak tragicky, no chýb je v skutku požehnane i keď o niečo menej ako pozitývnych aspektov. 65% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Moderné poňatie príbehu Alice v krajine zázrakov tak, ako by si to mnohí skutočne nepredstavovali. Dobrodružná, miestami až akčná výprava do vymakaného fantazijného sveta, ktorý na jednej strane nadchne, na druhej strane jemne znudí. Celkovo ale neurazí a aj napriek citeľne nízkemu rozpočtu je z toho slušné fantasy televízne béčko vhodné na oddych. A Caterina Scorsone prekvapivá a príjemná voľba. 60 % ()

kejly 

všechny recenze uživatele

Zajimave moderni zpracovani a hlavne vyborne zahrane postavy Alice, Kloboucnika a Rytire (a mozna jeste Kralovny, bohuzel na ostatni postavy se nedostalo, film by si zaslouzil dil navic). Po dlouhe dobe film, u ktereho jsem nemusel pretacet desitky minut a vydrzel se divat, davam 90%. ()

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama