Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (134)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak to máme několik upištěných pipek a psychicky labilních kokotků, jednoho latexového gumofouna z půjčovny, červenou lampu, reprák, co při tom bordelovém nasvětlování bude dělat „bzzzzzzz“, nějakou barabiznu v lese a další otřepaný, nudný až debilní scénář Vyšisovaných bratrů. No, velkolepá produkce kompletní a můžeme směle točit! Všude se pak najde nějaký páreček Korpičů a jiných blahoslavených, co tohohle thirdhandového Ítýho pro nejpomalejší děti zajisté plně docení ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna navnadí na řemeslně zvládnuté, mysteriózní UFO sci-fi, za které by se ani Mulder se Scullyovou nestyděli, ale s přibývajícími minutami se to začne mrvit. Ambice tu evidentně nebyly žádné, tvůrcům stačilo přežvejkat Akta X a Fire in the Sky. Což by na béčkovou zábavu možná i stačilo, protože podobných filmů moc není, ale to by zdejší hrdinové nesměli být tak otravní. Opravdu, ty postavy se snad předhání v tom, která bude působit nesympatičtěji. Vyhraje mimochodem pomocník šerifa, který to zvládne za dvě scény. Mimozemšťani navíc vyhlížejí tuctově a závěr to pošle do kytek už totálně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtový video film až nadmieru dobré, dokonca to má slušne vygradovaný dej, slušné napätie a triky sú tiež v norme, nič čo by nejak extra zbytočne bilo do očí. Dokonca sa nebáli tam dať občas aj surovosť a k tomu tu máme aj nečakane prekvapivý záver. /60%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá zvykem, první minuty skvělé a pak se to zvrtne v průměrný TV film. A ten srdcervoucí konec mne fakt vytočil. Ještě, že mu ho při tom umírání nevykouřila! 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejočekávanějších hororů letošního roku je venku a já jsem velmi mile překvapen a rád, že trailer nelhal. Od začátku do konce temná, silně atmosférická a zadek svírající Alien Abduction jízda za pomocí jednoho z nejlepších a nejděsivějších soundtracků vůbec, která mimochodem také disponuje snad nejatraktivnějším vizuálem, který jsme kdy v hororu mohli zahlédnout. Nechybí i účast kvalitního gore, byť v malém množství, tak fanoušky potěší. Takové příjemné oživení hororový žánr akutně potřeboval a troufám si říct, že lepší Mimozemský film z hororové oblasti za posledních 10 let nevyšel. Tihle alieni vyvolávají respekt! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Sám som v miernom šoku a údive, že dávam až 80%, ale toto je proste... no, pecka nie. Pecka vyzerá inak. Ale je to natoľko „iné“, že kebyže dám len 60%, mal by som sám seba za idiota. V prvom rade poteší sympatický kasting – baby sú kočky, frajer nie je úplne otravný a i „magor“ sa celkom dá, chuťovečkami potom sú Gil Bellows ako tvrďácky šerif a Michael Ironside ako zábavný „strýko Travis“. V druhom rade ma potešila pekná výprava chaty v lesoch. Potom sú tu rôzne drsné detaily, vrátane tej, ehm, análnej. Mimozemšťania sú stvárnení dosť klišé, ale fungovalo to. Zaujímavé boli i rôznorodé spôsoby, akými sa postavy vyrovnávali s kontaktom s mimozemskou civilizáciou (zbabelosť, odvaha, samovražda). Spočiatku sa drží tajuplná atmosféra, potom, keď na krajinu padne hlboká noc, sa začne hrať s otvorenými kartami a dočkáme sa jedného pekného priestrelu hlavu. Ktorý som síce nepochopil, ale no a čo. Zomierajú aj kladné, sympatické postavy a tie, ktoré prežijú, konajú prekvapivo originálne (privolanie UFO pomocou ohňostroja). A keď si poviete, že vás tvorcovia už ničím neprekvapia... príde nečakané finále vo vesmírnej lodi. Potom si poviete „tak ale teraz ma už vážne nikto ničím neprekvapí“... a ono prekvapí, počkajte si na pekne hnusný koniec. A tá pesnička na konci. No ja vám neviem, ale ja som sa proste kurva dobre bavil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horká novinka od tvůrců Grave Encounters, která se může chlubit štědrým rozpočtem, a místy je to celkem znát. Bohužel. Extraterrestrial totiž dlabe na nějakou mysteriózní atmosféru, a divákům předhazuje spíše přímočařejší variaci na téma únosy mimozemšťanů. Smutné bylo zjištění, že v některých chvílích se snaží být až přehnaně cool (akční nebo dramatická hudba, množství zpomalených záběrů), takže to občas působí dojmem okaté snahy zalíbit se hlavně -náctiletým. Na druhou stranu můžeme být rádi, že ač klasického vzhledu, samotní ufouni nám dělají společnost poměrně brzy a vlastně až (skoro) do konce se starají o slušnou zábavu. Povědomí herci tentokrát ušli (Emily Perkins), lahůdkou byl ale Michael Ironside v roli drsného podivína s kachničkou na triku, a postava šerifa Murphyho, která..... Ale co, nechte se překvapit sami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blízká setkání zapomenutelného druhu.. Táhne se to jak poševní hlen vetřelčí královny, ústřední kvintet hereckých es se předhání v neschopnosti (G.Bellows je vedle nich jak z Royal Shakespeare Company), nadsázka absolutně nefunguje, po nějaké nápaditosti či originalitě ani stopa. Když už se divák dopachtí ke konci na vesmírné lodi (mimochodem absolutně zbytečnému, ale tvůrci asi nechtěli být obviněni ze zpronevěry), položí si sám sobě otázku, jaké momenty by to mohly ještě více zprasit. Anální sonda? Poznání mimozemšťanů že nejlepší kosmický pohon je láska? Přítomnost někoho ze seriálu Akta-X? E.T., kamaráde, byl bys tak laskav, položil ten telefon a šel těm dvěma Kanaďanům přiložit svůj léčivý prstík na čelíčko..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievča si s priateľmi ide užiť víkend na rodičovskú chatu v lesoch, kde sa neďaleko zrúti UFO a oni sú ohrozovaní mimozemšťanmi. Priamočiara a vcelku zábavná alien-terror vyvražďovačka, ktorá sa po väčšinu času nehrá na nič viac a aj preto funguje. Mladí sú tradiční, takže sa čaká iba na alienov a keď sa objavia, tak aj oni sú v podstate tradiční (vzhľad, ufo, únosy a dokonca aj análna sonda), čo je v tomto prípade pozitívom zapadajúcim do celkového nenáročného konceptu filmu. Vo viacerých úsekoch to pripomenie xy podobných kúskov, čo ale takisto nevadí a nebyť spackaného záveru, tak hodnotím vyššie. Finále totiž pekne vygraduje do napínavého a vizuálne pohlcujúceho diania na vesmírnej lodi, čo pre mňa bolo najlepšou časťou filmu a už keď som sa tešil iba na poslednú bodku, tak sa to absurdne vrátilo späť na zem a dobrý dojem zabilo nechutným klišé záverom, z ktorého mi skoro prišlo zle. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já prostě filmy o "Blízkých setkáních třetího druhu" miluju:) Extraterrestrial mi přijde docela podceněný. Jasně, obsahuje tu klasickou partičku mladistvých, která se nachází snad v každém současném hororu pro mladistvé publikum, tudíž charaktery postav i jejich styl zábavy tomu odpovídá. Ale snad kromě toho "douchebaga", který pořád žvatlal cosi sprostě, a nebyl schopen snad jediného slušného slova, byly ostatní postavy docela snesitelné. Snímek mi přišel zajímavý a napínavý od začátku až do konce, výborné triky a herecké výkony jsou také velmi slušné. V určitých pasážích bylo více než zřejmé, že některé scény tvůrci drze okopčili od parádního Ohně v oblacích. Zejména momenty při probuzení v mateřské lodi a jejím prozkoumávání. A závěr filmu... je vidět, že Amíci to mají vždycky posichrované:) V rámci "Alien Invasion" rozhodně zdařilý příspěvek do žánru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... Tento námet, ktorý vo mne vždy vzbudí záujem musí byť v mojich očiach dostatočne seriózne zvládnutý, aby človek aspoň z časti uveril: "We Are Not Alone". Spočiatku sa "Extraterrestrial" neberie nijak vážne. Po úvodnej polhodine, ktorá bola poznačená množstvom primitívnych dialógov, nastolil Colin Minihan hororové prvky vďaka ktorým tento snímok odrazil na úroveň, ktorú som ani z ďaleka neočakával. Okrem miestami naozaj slušnej atmosféry, jednej vydarenej gore scénky, ponúkol niekoľko slušných lakačiek, čím vo mne vyvolal toľko žiadané zimomriavky. Záver by si zaslúžil väčší rozbor. Je v ňom mnoho plusov, ale zároveň si tvorcovia neodpustili momenty klišé. Presto všetko bol spracovaný zaujímavo. Sarkastická bodka za všetkým sa vyslovene pýtala a Ja toto proste milujem. "Extraterrestrial" síce kvalitu mnou milovaného "4th Kind" nedosahuje, no presto všetko mu vďaka mnohým pozitívam udelím – 60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Vicious Brothers opäť nesklamali. Po Grave Encounters ktorý ma potešil napriek tomu že vypínam film akonáhle zistím že je točený ako foun footage (tento našťastie nie je) opäť prišli s filmom v ktorom je to čo tam chcem vidieť i keď sa nevyhli vykrádaniu kultovky a podobného béčka rovnako ako WTF momentu (análna sonda =) no záver filmu je proste z mojich najobľúbenejších. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Na příchod v míru vám zvysoka seru!" Vláda Spojených států uzavřela dohodu s mimozemšťany. Oni si občas někoho odnesou, aby ho mohli rozpitvat, a když to přežije, vrátí ho zpět, na oplátku si lidstvo bude dál myslet, že je vládcem své planety. April se vydá se svým přítelem a nečekaně i s dalšími kamarády na chatu, kterou chce její matka prodat. Má za úkol udělat fotografie pro realitní firmu a navíc přivézt pár věcí svému otci, o které by nerad přišel. Problém je, že v oněch místech se začínají ztrácet lidé a zvířata hynou krutou smrtí. Když jsou všichni svědky havárie létajícího talíře, jejich osud je zpečetěn. Poslední kapkou je moment, kdy April jednoho z mimozemšťanů zastřelí. Střet s vetřelci je nelítostný a hlavní postavy v podstatě nemají šanci. Ač se zdají nelítostní a dojde i na anální sondu, v krutosti je nakonec předčí lidé. Vizuálně solidní snímek kazí jen občas rozkývaná kamera a noční záběry s roztřesenými baterkami. Napětí podtrhává atmosferická hudba, efekty nejsou špičkové, ale dostačující. Závěr připomínající Noc oživlých mrtvol si zaslouží samostatnou hvězdu. Zatím poslední snímek Emily Perkinsonové. Závěrečné titulky doprovází hit Spirit In The Sky v podání E. Johna. Nízkorozpočtové příjemné sci-fi. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Můj třetí horor v tomto týdnu věnovaný mimozemšťanům a ten nejhorší. FF dodával přeci jen hrůzostrašnější atmosféru a zde strašidelný moment nebyl snad ani jeden. Konec byl totálně hloupý a tím se zmršil celý film. Poprvý jsem ale viděl anální sondu v akci, no aspoň něčemu se tu dalo zasmát. :D ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož filmu o emzácích zas tolik není, milostiv udělím aspoň ten průměrek. Z úvodu a předfinální scény by se mohlo zdát, že se jedná o ambiciózní dílko, no vata mezí tím odpovídá maximálně b+ kategorii. Z čehož však vstávají vlasy hrůzou, to jest ošuntělý kick na závěr. Jako mrknout se na Extraterrestrial dá, ale extra to teda nic není.....a od The Vicious Brothers by se teda dalo očekávat mnohem víc. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kanadské horory sú v mojom pomyselnom rebríčku na poslednom mieste s veľmi zlou reputáciou. Preto sa im radšej vyhýbam. Pri Extraterrestrial som toto porušil a už som sa tešil, ako dobre som spravil. Žeby konečne svetlá výnimka? Príbeh sa síce začína štandardne, máme tu partičku mladých ľudí, ktorí si chcú na opustenej chate jednej z nich cez víkend poriadne zapariť. Veci sa však zvrtnú pre nich neželaným smerom keď ich začnú prenasledovať neželaní vesmírni návštevníci.... Snímok hneď od začiatku pekne postupne naberá tú správnu tajomnú atmosféru, našlo sa tu aj pár podarených ľakačiek, prostredie vesmírnej lode bolo výborne urobené a vypäté scénky boli zaujímavé, napínavé a atmosfericky dusné. Tiež vesmírni bubáci nevypadli najhoršie, to isté možno povedať aj o sympatickom hereckom osadenstve. Už som sa tešil ako snímok ohodnotím 3 silnými hviezdami, prípadne aj vyššie, lenže potom prišiel koniec a všetko to pozitívne nadšenie sa stratilo ako jarný sneh. Tak kakačkovité, gýčovité ukončenie s totálne klišoidno-prihlúplou Dänikenovskou pointou som nečakal ani v tom najdivokejšom sne. Skoro sa mi 3x pretočil žalúdok. Ten Rómeovsko-Júliovský nábeh by som ešte prežil, ale to čo prišlo potom....no, nezostalo mi nič iné iba znechutene ísť spať. Opäť sa potvrdilo, ako môže niekedy koniec zničiť celkový dojem z filmu a všetko dobré tak poslať do čerta. Ďalší klinček do rakvičky mojich sympatií ku kanadským hororom. 40/100 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ítý již nemá potřebu volat domů, byť by byl paušál sebelákavější a svítící prst používá na vše možné, jen ne na roztomilé leč nevychované ukazování, přitvrdil a vzal na sebe luk třímetrového obyvatele Bergen-Belsenu s nevypočitatelnými pohyby, ne, ani Hókink by to nedal, věřte mi. Útočí pomocí telekineze, telepatie a teleportu z talíře z telešopingu, nebo snad od četníků ze Saint Tropez, ovšem pořád o chlup z telete lepší než takoví teletabís v telemarku i na teleskopickou prdelní sondu dojde, teleftipné. Stereotypy a blbosti je třeba dodržovat vždy a všude, tedy máme pod talířem prostřenu partu postpubescentů s namíchaným pohlavím ve prospěch čárek. Hysterčí se na přeskáčku a ne striktně genderově dle obrazu moderní doby. Dále nutno nevnímat dialogy, zejména ten mezi policisty a ač se právem čeká u uniformovaného pičuse jistá dávka demence, tak rozhovor v autě, psychologický rozbor, nebocotokurvabylo, by měl být zaznamenán zlatým písmem mezi deseti nejdebilnějšími rozhovory společně s Milošem Passym. Volně přeloženo, byla to pičovinka, váš hrábě Teleke z Tölökö. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

UF-Oni jsou tady! Žádný vesmírný neřád tady nestrpíme. Tak zní zřejmě od dob Roswellu a Oblasti 51 vládní prohlášení, kdy setkání čtvrtého druhu je vlastně něco, co se musí "ututlat", a rozhodně se nedoporučuje veřejně se chvástat, že vás dlouhoprstá mimozemská bytost s kukadly posazenými na velké hlavě právě protáhla po své mimozemské lodi a za tím účelem vám udělala důkladný "klystýr". Zkrátka v tomto případě platí osvědčené zatloukat, zatloukat, zatloukat, jak už kdysi moudře radil dr. Plzák, aniž by tušil, že jeho rady, které se vztahovaly k úplně jinému tématu, se jednou budou hodit i ve scifi hororu od tvůrců Vicious Brothers. Ti prokázali, že i za obyčejný rozpočet lze natočit film, co dobře vypadá po vizuální stránce, a i v ostatních ohledech se hned tak neztratí. Nemalý podíl na tom nese cit film nezmrvit, nikam nepospíchat, nekvaltovat na každou vypjatou scénu, ale občas mohl být dojem přece jen údernější a tempo filmu dynamičtější. Omladina, sestávající ze tří slečen a dvou mladíků, je vržena do odloučeného zapadákova, kam se jala kempovat na lesní chatu. Prostředí přímo ideální pro návštěvu mimozemské civilizace, která už nějakou dobu v těchto místech operuje, což se projevuje zvýšeným počtem pohřešovaných osob. Pozor, přichází provařené klišé, a sice na scéně nesmí chybět sympatický šerif a jeho nesympatický zástupce, a také válečný veterán s pěstírnou marihuany, na kterou mu překvapivě policejní dvojka nepřišla. Ok, postavy jsou celkem v pohodě. Než dojde k invazi, tak si musíme nějakou tu minutku počkat. Technická stránka filmu je moc příjemná a s prvním příchodem mimozemského parchanta se to rovněž nepokazí. Ten i jeho společníci jsou odvedeni zdatně. Rovněž jejich kosmická loď a únosy se povedly. O něco horší je to s úmrtími. Předně, film nenaservíruje nic extra zběsile krvavého, a to by mohlo být zklamání pro ty, kteří čekají nějaká jatka s litry krve. No, taky bych se za ně nezlobil, ale je třeba vzít za vděk tím, co je. Některé postavy zmizí ze scény dost nenápaditým způsobem, aniž by to divák příliš zaregistroval, ale i nějaká ta ustřelená hlava je k mání. Občas vznikl dojem, že tvůrci z toho nechtěli mít jen čistokrevný horor, ale také je bavilo dostat postavy pod tlak a s tím z nich vyloudit i nějakou tu dobrou hlášku ve vypjaté chvíli. Co jim nelze odpustit, je rychlé odstranění nejatraktivnější dívky z těch tří slečen, a sice na blond obarvenou Emily Perkins. O jejím osudu po únosu do lodi se už nic divák nedozví. Film se postupem času zlepšoval. Od pomalejšího rozjezdu přicházel boj o holé přežití. Rozhodně to neprobíhalo v závratném tempu, ale ani nic, u čeho by se dalo usnout. Občas vykoukl náznak nějaké atmosféry, ale ten se neudržel v takovém měřítku, jak by si třeba někdo představoval. Hereckou jistotu do filmu dostal Gil Bellows jako pragmaticky uvažující šerif a válečného veterána si střihl "béčkový" veterán Michael Ironside. Dobré bylo i obsazení kempující omladiny v čele s Brittany Allen. Tentokrát mně ani moc nevadilo, že film se odehrává převážně v noci. Vizuál, s jakým to bylo natočeno, by se neztratil ani na plátnech kin. Já jsem se spokojil s HD rozlišením na 85 cm tv obrazovce. Rovněž triky, design vesmírných lodí a emzáci byly ok. Závěr byl docela působivý a nečekaně ironický. Tenhle horůrek se vůbec s přibývajícími minutami stále zlepšoval. Nechyběl sympatický nadhled v kontextu s odvážnou konspirační teorií, kterou ale tenhle film moc neřeší. Podle mě se jedná o jedno z příjemných překvapení hororové sezony. Jen tak dál. 80% () (méně) (více)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na Vicious Brothers mám rád, že hodinu nekrúžia nad vecou, naopak, hneď pristanú. A na divákovi zostáva, či sa s tým doslovným štýlom dokáže stotožniť, alebo ho hneď odsúdi ako úplnú blbosť. Vidíte toho emzáka na fotke? Neobjaví sa na dva zábery v závere, ten tam bude behať, zabíjať, užijete si ho ako ďalšieho z hercov. Ja vidím týchto mimozemšťanov medzi 3 a 4*, nižšie hodnotenie dávam za koniec, ktorý mal skončiť tak o 15 minút skorej, ešte pred zhruba šiestou pointou. Jak keby tvorcovia čakali, že po tej hodinke a pol ufo zábavy, treba povedať ešte niečo o svete. A teda wtf ()

Reklama

Reklama