Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní debut režiséra Abela Ferrary vypráví o malíři jenž už nestíhá splácet dluhy. Navíc v pokoji pod ním hraje punková kapela. A když si jednoho dne přijde jeho agent prohlédnout jeho práci a vysměje se mu malíř nevydrží a začne vraždit. S vrtačkou. (dr.Orlok)

Recenze (24)

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně obrovské zklamání... Nevím, co jsem od tohohle dnes již kultovního gore kusu čekal, ale to co jsem viděl rozhodně ne... Zcela nesmyslný film o magorovi, který lítá po městě s vrtačkou a vrtá do lidí... Film prakticky bez děje, bez atmosféry s uši trhající hudbou... Ne, tohle se Ferrarovi opravdu nepovedlo... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

"The Driller Killer" patrí medzi hororový kult a to vďaka divnému príbehu divného muža, filmovému trýzneniu, dalo by sa povedať originalite a v neposlednej rade štýlovému názvu, ktorý nedostanete z hlavy. Do hlavnej úlohy Abel Ferrara obsadil seba samého ako maliara, ktorý je trochu znudený svojim životom, prežíva len tak a chodí maľovať hlavne do nočného klubu, kde má patričnú atmosféru. Avšak o jeho diela nie je moc záujem, rozumie a váži si ich asi iba on sám. Tak sa k celkovej znudenosti pridáva aj frustrácia a evidentne maľovanie v nočnom podniku a jeho celkový spôsob života, zanechajú v jeho hlave psychické defekty. Preto jednej neskorej noci prepukne jeho túžba "opravovať". ### Zaujímavosťou "The Driller Killera" je, ako aj sám režisér Abel Ferrara tvrdí, že už polovica filmu bola natočená v roku 1978, následne sa práce prerušili, aby sa nasledujúci rok Ferrara ku svojmu filmu s časovým odstupom opäť vrátil. Okrem toho sa tu mal mihnúť aj sám veľký Bruce Willis ako čistič taxíka. To čo ale horor skutočne preslávilo bola kontroverznosť. Vo Veľkej Británii sa napríklad v júli roku 1983, zhruba po roku od tunajšieho releasu distribučným štúdiom “Vipco“ z februára 1982, dostal aj na zoznam tzv. "Video nasties". Z toho filmu vyplývalo stiahnutie z video trhu a požičovní, čiže zákaz akejkoľvek distribúcie na území Británie. Distribučný ban trval až do roku 1999, kedy bol film vypustený na trh v Cut podobe, skrátenej oproti originálu o 54 sekúnd (prístupnosť označená ako Rated:18). Následne v roku 2002 vychádza "The Driller Killer" na tunajšom trhu konečne už v Uncut zostrihu a to zásluhou distribučného štúdia “ILC Prime“ v remasterovanej DVD podobe. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Když už si myslíte, že jste viděli všechno a nic vás nepřekvapí, začnete se prohrabávat v seznamu zakázaných filmů, "Video nasties", a najdete tenhle zapomenutý skvost pro fajnšmejkry. Odsuzovat tenhle kousek jako amatérskou sračku může jen totální neznalec, povrchní "fanoušek" filmu nebo člověk, který nechápe, jak těžký je natočit si film sám na koleni. Od "ZABIJÁKA S VRTAČKOU" jsem upřímně čekal pouze prostoduchou přímočarou vyvražďovačku, ale dostalo se mi experimentální psychologické studie přepnutí mozku malíře topícího se v dluzích. Bez prdele mi to chvílema svou formou připomínalo slasher verzi Antonioniho ZVĚTŠENINY. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za úplné pochopení pohnutek hlavního (anti)hrdiny - kdyby si v bytě pode mnou vytvořila zkušebnu naprosto otřesná punková kapela a ve tři ráno si vesele začala vyhrávat svou šílenou kakofonii, taky bych měl chuť začít vraždit - ještě že máme ty aku-vrtačky. Abel Ferrara každopádně natočil poměrně nesnesitelný trash, který mírně smrdí artem, ale co to vlastně nakonec mělo být a bylo, to jen on a čert ví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Driller Killer“ může být pro diváka zklamáním, protože mu nemusí přinést to, co divák na první pohled očekává. Na druhou stranu se mi líbí, že je to snímek, který je pojat trochu jinak, i když se některé scény mohou jevit skoro až nadbytečné a moc zdlouhavé. Ale dá se z nich cítit i touha vytvořit tu psychickou degradaci člověka až do momentu, kdy se skutečně sesype. A tohle se podařilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film byl od počátku 80. let umístěn na seznam tzv. videonasties filmů, tedy filmů zakázaných promítat v UK, Irsku a Německu z důvodu zobrazování brutality, krve, násilí, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Podle filmu se pojmenovala i švédská crust punková kapela, která vznikla v roce 1993. (pornogrind)

Reklama

Reklama