Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nanynka je milé a hodné děvče, v celém širém okolí neumí upéct nikdo tak dobré koláče, jako jsou ty její. Však ji také víla Dobruška odměnila kouzelným šátkem. Když ho rozprostře a vysloví kouzelná slova, je na něm koláčů bezpočet. Nanynka se pohádá se svým milým Lojzíkem a on se rozhodne jít do světa. Na cestu mu dívka dá kouzelný šátek. Mnohá dobrodružství Lojzík prožije, než se stane králem a svou Nanynku si vezme za ženu… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Příjemná a sympatická krátká televizní pohádka, ač není nijak novátorská a mne byla dosud prakticky neznámá než jsem na ni náhodou narazil. Je v ní spousta znázornění různých dobrých a špatných vlastností člověka a vše podané tou milou a nenucenou dětskou formou, která je podobným pohádkám vlastní. Se super hereckým obsazením, skvělá je hlavně mladá Simona Stašová jako sympatická copatá Nanynka a Jaroslava Valerie Schallerová (hehe :-) ) jako kouzelná víla. Moc fajn filmík, mne navíc bodnul a pohladil o to víc, když jsem jej sledoval večer po hafo náročné a hlučné silvestrovské kalbě :-) (komentář psán 1.1. 2011 ve 23:55) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá hodně krátká klasická televizní studiová pohádka o Nanynce, která uměla péct úžasné koláče, a Lojzíkovi, který dostal na cestu do světa kouzelný ubrousek. Prostá a jednoduchá pohádka se vyznačuje nějakou tou písničkou, milým humorem a tradičním herectvím pana Lipského. Hezké, ale ničím zvláštní. Hudba: Jiří Václav ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá pohádka s trošku těžkopádným dějem. Scénář byl asi psán za pochodu, jinak si to neumím vysvětlit. Přesto je to milé ku odpočinku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka, kde se vše musí stihnout do třiceti minut. Klasická zápletka - její milý jde do světa vydělat nějakou tu kačku a většinou obdrží nakonec jistý kouzelný dar. V tomto případě mi ty dary trochu iniciovali Tři veterány. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tři a půl bodu za sice "obyčejnou" a navíc černobílou, ale přesto velmi pěkně zpracovanou pohádku. Nebarevné pojetí navíc dodá dílu autenticitu tehdejších dob. ()

Reklama

Reklama