Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než první série, přibylo magie (tzn. fantasy), doplnění lesbi scény a další sexuální polohy můžeme považovat, že se zavděčili i menšinám (ale co bi-, trans-, pan- ad. -sexuálům, kteří patří do queer komunity). Efekt překvapení z 1.série nefunguje (pořad někdo umírá), takže už není čím šokovat. Konečně se dočkáme i zobrazení bitvy a že je se na co dívat. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé tri epizódy druhej série boli natoľko nudné, že som sa za začatie pozerania tohto seriálu začal nenávidieť. Ešte jedna taká časť a normálne by som si dal zmrskať chrbát jak člen Opus Dei. Reálne je to skutočne najviac zabitý čas aký som kedy mohol premrhať. Od štvrtej epizódy sa to síce málililinko zlepšilo, avšak 92%? To ako fakt??? Ja si ani neviem predstaviť, aký majstrovský kúsok by museli byť ďalšie série, aby som to ako celok vystrelil vyššie než sú tri. Už ani Peťo nestačil na to, aby som udržal pozornosť. Proste to len hučalo epizódy jedna za druhou a ja som to už ani moc nevnímal. Seriály sú k******a. A áno, asi dve epizódy boli lepšie než prvá séria, ale asi tri epizódy som pozeral na niekoľko pokusov, lebo som zaspal ……. za bieleho dňa. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zo mňa spravila fanúšika čo má rád knihy aj celý svet ľadu a ohňa. Dostane sa tu už aj na väčšie súboje, pár vecí sa síce od predlohy odkláňa ale všetky tie zákulisné intrigy a hľbkový rozbor a prerod postáv funguje ako hodinky. Toto sú tie Hry o Tróny aké máme všetci najradšej.  10/10 ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každé pondělí nutno shlédnout ještě před vyučováním. :D Množí se výtky, ale stále dost baví. Po roce zjišťuji, že v paměti takřka nic neuvízlo a na rozdíl od předchozí série necítím žádnou potřebu vidět znovu. Mínusy: Jon je definitivně slabomyslný idiot- jedna z mých nejoblíbenějších postav v knize se stává jednou z nejNEoblíbenějších. Robbova linka těsně v závěsu, poté Sansina (tady jsou ale i světlé momenty) a nakonec přesun Jaimeho ze skupiny „kinGslayer“ do skupiny „kinslayer“. TOP scény: trestání Sansy před dvorem, celkové ztvárnění Theona, gigantické plus za hudbu (Greyjoyské melodie u příjezdu na Štít, odhalení mrtvých dětí na Zimohradu) Hodnocení: ***** ** z 10 ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou 2.sérii a co se knih týče - cca polovina 3.knihy - Bouře mečů. Tady už se dej trochu rozchází. Maličkost je přejmenování Ashy na Yaru z Železných Ostrovů. Jak se dalo předpokládat - děj v seriálu je více "zhuštěný", určitě příběhové linky prostě nejdou na plátně vměstnat do omezené délky. Na druhou stranu to člověku pomůže utřídit si myšlenky a více se zorientovat v opravdu košatém a rozsáhlém světě. Kniha vítězí, ale seriál je také luxusní. ()

Galerie (384)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda měla ve své době nejvyšší rozpočet a největší počet vizuálních efektů ze všech epizod seriálu, dokud jí nepřekonala epizoda Strážci na zdi ze 4. série. (Lucasion)
  • Jorah Mormont (Iain Glen) řekne Daenerys (Emilia Clarke), že její draci nejsou její děti, jelikož je nekojila, protože „to jsou draci“. V knižní předloze ovšem Daenerys skutečně kojila své draky poté, co se vylíhli. (mikki089)

Reklama

Reklama