Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 3

(série)
USA / Velká Británie, 2013, 9 h 4 min (Minutáž: 49–60 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Iain Glen, Sophie Turner, Kit Harington, Richard Madden, Natalie Dormer, Jack Gleeson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve třetí řadě budou ústředními tématy příslušnost k rodu a loajalita, přičemž vyvrcholí mnoho zápletek rozehraných v předchozích řadách a několik hlavních postav potká krutý osud. Hlavní pozornost je i nadále soustředěna na královské sídlo, kde se Lannisterové po divokém námořním útoku Stannise Baratheona (bratra zesnulého krále) sotva udrželi u moci. Dění na Severu hrozí změnit celkovou rovnováhu moci v Západozemí. Král Severu Robb Stark bude čelit veliké pohromě při jeho úsilí zužitkovat vítězství nad Lannistery v předchozích dílech. Na ještě vzdálenějším severu Mance Rayder (nová postava, kterou ztvárnil Ciarán Hinds) se svou obří armádou divochů pokračuje v neúprosném pochodu na jih s cílem zdolat Zeď. Za Úzkým mořem se Daenerys Targaryen - znovu pospolu se svými třemi hrozivými rychle dospívajícími draky - pokusí postavit armádu otroků, aby s nimi vyplula z Essosu v naději, že nakonec získá Železný trůn. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ponúka ukážkové dobrodružstvo na všetkých frontoch, keďže sledujeme príbehy hrdinov skutočne po celom tunajšom svete [vynikajú Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau)] . Vojna o železný trón je v plnom prúde, no tak ako každý, i ja očakávam v ďalšej sérii tú onú bitku. Je to excelentné, bude to veľkolepé! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 90%. Tretia séria ma vynikajúce a absolútne šokujúce finále! Teda konkrétne predposledný deviaty diel. Najzaujímavejšie s celej série okrem predposledného dielu a finále je to, že niektoré postavy dostali úplne iný rozmer (Jaime Lanister), takže záporným postavám miestami fandíte, pretože vstúpili do deja ešte horšie. Oceňujem aj úvodné titulky, ktoré nie sú len na okrasu, ale slúžia hlavne ako mapa. Takéto využitie som ešte nevidel. There is No Shelter From The Storm. Obľúbený soundtrack: Mhysa. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tady začala ta (pro tenhle seriál) neodmyslitelná řežba. Nekompromisní souboj nejen o samotný Železný trůn začal pomalu ale jistě kácet všemožné postavy, které si to víceméně zasloužily i které jsme si neskutečně oblíbili. Konečně jsem sedl na lep i samotné Daenerys, která mě zpočátku nemálo vytáčela. Utvrdil jsem scou nenávist k Geoffreymu i jeho matce a stejně zlostně, jako to uměli oni, jsem si užíval jejich utrpení, které přišlo hlavně v následující sérii. Dlouho jsem také přemítal, zda mi vadí či nikoliv scény ze Severu s Divokými. Nakonec i u nich jsem našel sympatie, i když to trvalo daších několik dílů v nadcházejících sezónách. Jinak se ovšem musím klanět samotnému G. R. R. Martinovi i štábu, který dokáže v takovéto neodbouratelné podobě převést jeho romány na televizní obrazovky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zdá byť veľmi vzdialená. Ale! Boh svetla ma vyslyšal a aj keď to stále pôsobí ako keby bola druhá séria rozdelená na dve, toto je tá záživnejšia časť, ktorá uzatvára väčšinu nezaujímavého (takmer žiadna Catelyn Stark) a obracia sa k väčšiemu množstvu brutality, nadprirodzena, kultových scén a Khaleesi. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série rozehrává velkolepé příběhy hlavních postav, které se velmi pravděpodobně protnou až o několik řad později. Je tedy dějově obsáhlá a bere jednotlivé národy, krále (a jejich vazby) a území velmi zeširoka. Má to jisté výhody a nevýhody. Z hlediska záběru lokací a co do počtu postav určitě doposud nejambicióznější série, bohužel několik prostředních epizod se neubrání dojmu neustálého přeskakování mezi 20ti příběhy, které se za 50 minut času hýbnou vždy jen o milimetr kupředu. Někdy opravdu doslova díky 2-3 minutám kdy je to či ono v záběru. Působí to tedy občas docela staticky a zároveň rozkouskovaně. Ke konci samozřejmě přiběh nabírá spád, aby vyvrcholil famózní scénou v devátém díle, která je doposud zřejmě nejvíce šokující od smrti Neda Starka. Zajímavé oživení je za mořem, kde si Daenerys vcelku sofistikovaně podmaňuje každé město kam přijde ať už díky drakům, či svému charizmatu. Pokud další série dorazí to, co se tady rozdává na stůl, bude to pumelenice. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (21)

  • Tato epizoda je věnovaná památce režiséra druhého štábu Martina Kenzieho, který prohrál svůj boj s rakovinou. (ČSFD)
  • Název epizody Políbený ohněm je fráze používaná Divokými k popisu rusovlasých lidí (jako Ygritte). Jelikož zrzavé vlasy jsou mezi Divokými vzácné, považují je za znamení štěstí. (mikki089)
  • Natáčanie 3. série trvalo 4 a pol mesiaca a posledná klapka padla 24. novembra 2012 na Islande. (DarkSaint)

Reklama

Reklama