Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do studeného Zimohradu náhle přijíždí celá královská rodina navštívit Lorda Eddarda „Neda" Starka. Jeho starý přítel a král Robert Baratheon za ním přichází s nabídkou, kterou bohužel nemůže odmítnout. Catelyn, Nedova žena, dostává vzkaz od své sestry Lysy, s jehož pomocí by mohla obvinit některé členy královské rodiny z vraždy. Malý Starkův syn Bran učiní nečekaný objev, bude ho to málem stát život. V téže době mladý princ Viserys, patřící k sesazené královské dynastii Targaryenů, tajně vytváří nepředvídatelnou alianci s vidinou zisku vysněného Železného trůnu. Divokému válečníkovi, Khalu Drogovi „přenechává" za manželku svou sestru Daenerys s tím, že jej vojensky podpoří... (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí všech epizod seriálu a následnému návratu k prvnímu dílu (který jsem viděl už asi potřetí), se mi zdá Zima se Blíží celkem průměrný díl GoT. Ovšem když mi byl seriál mnohokrát doporučován, a já se rozhodl vyzkoušet první díl, zoufale mně nezaujal a já se k němu vracel až po nějaké době, kdy jsem náhodou viděl jeden díl ze třetí série a rozhodl se, že to doženu. Pilot nahazuje fajnovou středověkou atmosféru, která by byla málem věrohodná (nebýt fantaskních prvků jako White Walkers), jenže byť jsou Starkové hlavními protagonisty, sever sám celý díl neutáhne a je to znát. Cítil jsem se, jako bych sledoval seriál z prostředí Skyrimu, pokud vynecháme dějové vložky od Daenerys. Díl zaujme, ale člověk nepokračuje dál kvůli tomu, že ho k tomu díl navnadil, ale jednoduše proto, protože chce ten nášup, o němž všichni tak mluvili a ten první díl pochopitelně příliš neposkytuje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod strhující, poté se tempo trochu zpomalí, přece jen je potřeba diváka vsunout do epické kulisy všech národů s hlavními hrdiny a území. Mystická atmosféra špinavého středověku vynikající, titulky na jedničku, hudební doprovod rovněž impozantní. Tváří se to celé jako sandálový spektákl za 150 mega a přitom je to televizní minisérie. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost se tu tlachá, dost tu vyskakují bradavky, dost se tu dělají ramena. Užvaněnců je spousta, každý druhý se tváří, že buď přespává v knihovně, nebo že jeho slova změní fungování říše Sedm království. HBO s ambicí konkurovat kinoprodukci dospělým seriálem strhla davy, kteří budou sledovat osudy (zatím hlavně) čestných Starků a bohatých Lannisterů, Docela je cítit studiovost, neříkám, že to vypadá lacině, ale peníze šly spíš do rekvizit a kostýmů, z nějaké velkoleposti na zadek nesedám. A docela drhne i tempo. Ale uvidíme. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sérii mi doporučilo hned několik přátel. Upoutávky mě spíš lehce odradili a po první dílu vidím, že bych tento seriál dostatečně neocenila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako posledný žijúci tvor na Zemi som sa odhodlal vyskúšať trochu z tohto televízneho fenoménu a zistiť, či sa mu venovať aj ďalej. Tvorcovia umne nadávkovali predstavovanie zrejme všetkých najdôležitejších postáv, ktoré je prehľadné a ukázali nám aj to, v čom by malo tkvieť kúzlo seriálu. No a to je brutalita, sex, politické intrigy a v budúcnosti snáď aj megalomanské sekvencie. Nakoľko mám pravdu, sa snáď presvedčím už v ďalších dieloch prvej série. Zatiaľ po pilote vysoká spokojnosť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době se znovu začínám dívat na Hru o trůny, abych pak plynule navázal sedmou sérií, kterou jsem ještě neviděl. První epizoda má solidní tempo i slušnou atmosféru, tvůrci mě v ní dokázali poměrně rychle seznámit s postavami (tedy samozřejmě pouze s jejich nepatrnou podmnožinou) a zhruba mi nastínili poměry v Západozemí. Závěr okořenili leteckou scénou, která rozšiřuje trhlinu mezi rody. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned při prvním dílu nás seriál uvedl do mrazivého a nebezpečného světa Západozemí. Skvělý úvodní díl, který nám naznačil hlavní kandidáty ve "hře o trůny". Komentář napsán po 5. zhlédnutí a při čekání na 7.sérii. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakoniec ma po presviedčaní mnohých mojich kamarátov-fanúšikov fantasy, donútili začať sledovať tento neskutočne komerčne známy seriál. A verte mi, že sa mi do toho dvakrát nechcelo. Nepochopil som, prečo to tak masy milujú a asi nepochopím ale našiel som aspoň pravdepodobne niektoré prvky. Rovnako ako naše mamy sledovali Kolumbijské telenovely, tuto nachádzam plno intríg, nekonečné-nečakané osudy postáv, vzťahy, lásku, zradu, takže medzi týmito dvomi žánrami nevidím skoro žiadny rozdiel. Akurát väčší budget a plášť fantasy. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“The man who passes the sentence should swing the sword. If you would take a man's life, you owe it to him to look into his eyes and hear his final words. And if you cannot bear to do that, then perhaps the man does not deserve to die.” ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mne minul, tak jsem dnes dal první díl a musím přiznat, že tahle středověká rytířská fantasy začne ve vysokých obrátkách - uřezané těla, nahatý ženský, skvělá výprava a solidní obsazení, jenže podtrženo sečteno už hned v prvním díle to neudrželo mou pozornost a já se v tom trochu ztratil. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom všeobecném nadšení jsem se nechala přemluvit k prvnímu dílu. A naprosto souhlasím s komentářem, který napsal strobl.r, jen s tím rozdílem, že já jsem dalšímu dílu šanci nedala. Pilot mě víceménně nudil nebo jsem byla zhnusená. Asi nejsem cílovka, nebo nevim, ale GoT jde totálně mimo mě. ()

Reklama

Reklama