Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dlouhém zvažování Lord Ned Stark přijal nabídku starého přítele a krále Roberta, aby se stal jeho pobočníkem. Společně s dcerami Sansou a Aryou opouštějí spolehlivý a nedobytný Zimohrad a s královskou rodinou se vydávají na jih. Nedův nemanželský, dospívající syn Jon Snow má namířeno na sever ke Zdi, aby se natrvalo připojil k bratrstvu Noční hlídky. Tam rovněž směřuje bratr královny, nevypočitatelný Tyrion Lannister. Nedova žena Catelyn pečuje o syna Brana, jehož budoucnost je příliš nejistá. Mladý princ Viserys plný naděje čeká, kdy nastane jeho čas a získá zpět ztracený trůn pro svůj rod Targaryenů. Jeho sestra Daenerys soustřeďuje pozornost na to, jak zaujmout svého divokého manžela, válečníka Khala Droga. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intriky, pletichaření a tahy na pomyslné šachovnici. Sice to lehce začíná chytat móresy klasických seriálů, tedy dát klíčový zvrat do posledního záběru, ale kupodivu to neztrácí tah na branku a o hrdinech se chcete dozvídat více. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dost okolo čtu, že dotyčný či dotyčná po GoT sáhli po doporučení známých, stále víc si myslím, že šlo o totálně konzumní záležitost. Kluk přežil a snad každému je jasné, jak bude vypadat poslední záběr epizody. Trošku vadí, že u mnohých je od prvních záběrů patrné, jak se budou chovat, kdo bude absolutní klaďas a kdo bude ztělesněním sebestřednosti či úlisnosti, že blonďáčku Joffrey… ten poutá pozornost naivně přihlouplé (dnešní hvězdy) Sophie Turner a tentokrát především zlovlka její malé sestry. Je patrné, že motorem budou vztahy, intriky a dialogy, ale nic z toho mě zatím příliš neoslovilo. Tváří se to okázale, ale o nějaké epičnosti zatím nemůže být ani řeč. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po povinnej predstavovačke prichádzajú na rad aj konkrétnejšie konflitky a my si začíname uvedomovať, kto bude v GOT ten kladný a kto záporný hrdina, ale to sa možno bude časom ešte meniť. Čaká nás pohľad na veľký múr, jedna "detská" šarvátka, jedna vražda domáceho miláčika a samozrejme dôležitý cliffhanger, takže si väčšina ihneď pustí ďalší diel, pretože sa schyľuje k ďalšiemu, tentokrát už vážnejšiemu konfliktu, než ten medzi omladinou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo druhé epizody proti prvnímu dílu sice zpomalilo, ale děj jasněji vykresluje rozdíly mezi rody Starků a Lannisterů a poprvé přináší větší porci intrik a manipulace. Trochu života do dění na Zimohradu vnáší paradoxně nájemný vrah a Cerseiny pohnutky osvětlí její rozhovor se synem. Tento díl mi zároveň připomněl, jak protivná mi před lety byla lady Catelyn, můj vztah k ní zůstal časem zcela nepoznamenán. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela pokračuje.. A už zachytávam nejaké svoje obľúbené postavy.. Trpaslík Tyrion a bastard Jon Snow sa mi začínajú páčiť. Prvky neznámeho miesta za stenou ma tiež fascinuje, ale tie intrigy ma ani trocha nebavia, vyslovene ma to neirituje ale, že by ma to nejako extra bavilo, to tiež nemôžem tvrdiť. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyrion se dostává do čela oblíbených postav, stejně jako na opačný konec žebříčku stejně suverénně klesá Joffrey. Najatý vrah v Branově ložnici je příslibem zvrácených vražedných intrik do budoucna. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni o nich na severu mluví, ale tisíc roků je nikdo neviděl (a my jen v úvodu prvního dílu), asi přijdou později, jinak by to mělo grády hned od začátku. Daenerys a Khal Droga (Emilia Clarke a Jason Momoa) nám v prvním díle ukázali polohu zezadu a v tomto díle na koníčka, bude se v "příručce" pokračovat? ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl svojí nudností navazuje na ten první. Od poloviny se ale rozjedou různé pletichy a vypadá to na celkem brutální telenovelu. (Zejména brutálně předraženou.) Myslel jsem, že třetí díl už nedám, ale začíná se to zamotávat, takže zatnu zuby a jdu do toho. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První záblesk mega čuráka Joffreyho, skvělý dialog mezi Jonem a Tyrionem (plně doceněný až v dalším průběhu seriálu) a problémy dvou Targaryenů mezi Dothraky. Skvělá epizoda. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sezóna sa s ničím dlho nepára a drží si veľmi dobre nastolené tempo. Jon odchádza k Nočnej hliadke, Ned do Kráľovho prístaviska, Tyrion a Joffrey sú po prvýkrát v sebe (tí dvaja sa ešte dlho budú nenávidieť a baviť nás :)) a druhý menovaný si začína pomaly budovať imidž najviac neznášanej postavy seriálu. Moje komentáre budú k úvodnej sezóne až stereotypne vychyľujúce, ale to preto, že tu v podstate ani nie je čo vyčítať. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlo v podobě Lannisterů dostává mnohem reálnější podobu a na jejich rukou ulpí krev dalšího mrtvého. Vedle toho Starkové směřují pozvolna k naplnění svých osudů. A za mořem začíná růst Daenerys. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v tomto díle se ukazuje, jakej je Joffrey nevychovanej rozmazlenej spratek a tušíte, že ho asi moc rádi mít nebudete. Jinak všichni herci (jak děti či dospělí) odvádí skvělé herecké výkony a dokazují, že jim tady patří místo. ()

Reklama

Reklama