Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lord Eddard „Ned" Stark díky některým poznatkům zachyceným v knize rodokmenů a dějin velkých rodů Sedmi království, odhaluje tajemství vztahu mezi sourozenci Lannisterů. Jon se na Zdi spřátelí s nešikou Samwellem a vzniká mezi nimi přátelské pouto. Vývojem posledních událostí zklamaný princ Viserys si pokouší vybít potlačovanou zlost na sestře Daenerys. K jeho údivu se mu ubrání a varuje ho před rychlou pomstou Dothraků. Mladičká Sansa si představuje svou budoucnost jako královna, zatímco její sestra Arya očekává méně atraktivní budoucnost. Lady Catelyn shromáždí spojence svého otce, aby jí pomohli s trpaslíkem Tyrionem, jenž si náhle uvědomí, že se nachází ve špatný čas na špatném místě. Události náhled dostávají nečekaný spád... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase samé intrigy. To je celé postavené na nich. Začínam si uvedomovať, že fantasy je prisilné prirovnanie. Skôr sa jedná o fiktívnu metaforu na stredovek v "kvázi" inom svete. Chýbajú mi tu nejaké iné druhy. Bytosti, zvieratká, hocičo. Už nejaký ten čas čakám čo sa stane s kmeňom Dothrakov, ich časti sú zaujímavé, ale s príbehom nejako nesúvisia a to ma trocha štve. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendario. Jenom díky němu jsem dokázal přečkat tuhle srágořinu. Když jsem řekl, že tředí díl byl dějová vata, to jsem ještě netušil, co přijde ve čtvrtém. Ale jsem bojovník. A jako takový se jen tak nevzdám a budu pokračovat. Zahodím další cennou hodinu svého života na pátý díl této brutálně nadhodnocené sračky a budu doufat, že se konečně začně něco (cokoliv!) dít. ()

Reklama

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyrion ukázal svoju svetlú stránku. John dobieha čo nestihol pri Starkových. Sansa stálu hlupučká a naivná. Arya pracuje na sebe. Daeneris nenávidí brata. Catelyn robí slepí ťah. Eddard objavuje, prečo bol predchodza zavraždený. Na každej scéne sa toho veľa udeje. Napísané sledovanie. Tie skryté spojlery na budúce postavy - muž, čo mení tvár ako oblečenie atď... ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl konečně získává fazonu, ať už ze strany scénáře, příběhu či pouhopouhé estetiky. Dá se na to dívat, je to svižné a oproti prvním třem dílům to alespoň trochu dává smysl. Dialogy mají úroveň reálnosti a nejsou umělé a nucené jako u předchozích dílů. Změna režiséra a scenáristy se projevila velmi mile. Poslední scéna - zajetí úchylného šprťouchlete - je úžasná a epická (musím uznat, že v podání Zlaty Adamovské coby dabérky královny Lady Stark je to ještě lepší). Kdyby byly všechny epizody seriálu napsané jako tato, dalo by se na to dívat s mnohem příjemnějším pocitem. 76% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve čtvrté epizodě zahájil Ned Stark soukromé vyšetřování smrti svého předchůdce ve funkci králova pobočníka a přitom narazí na nečekané tajemství. Zbytek děje tvoří pro tuto záležitost spíše pozadí, aby nechal vyniknout pouze dvě větší události: rytířský turnaj a zadržení Tyriona Lannistera. Přesto byl tento díl o třídu lepší než předchozí epizoda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Doreah (Roxanne McKee) říká, že viděla muže, který dokáže změnit svou tvář, jako když muž mění své oblečení. Toto je odkaz na Muže bez tváře, cech zabijáků z Braavosu. (mikki089)
  • Jedná se o poslední epizodu, ve které se objeví postava Old Nan v show. Herečka Margaret John zemřela v únoru 2011, dva měsíce před vysíláním první série. Ačkoli se postava objevuje v knihách více, scenáristé se rozhodli neobsadit roli z úcty k Margaret. V seriálu je proto naznačeno, že zemřela na stáří, jedna z mála postav v seriálu, která tak učinila. (mikki089)

Reklama

Reklama