Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lord Eddard „Ned" Stark díky některým poznatkům zachyceným v knize rodokmenů a dějin velkých rodů Sedmi království, odhaluje tajemství vztahu mezi sourozenci Lannisterů. Jon se na Zdi spřátelí s nešikou Samwellem a vzniká mezi nimi přátelské pouto. Vývojem posledních událostí zklamaný princ Viserys si pokouší vybít potlačovanou zlost na sestře Daenerys. K jeho údivu se mu ubrání a varuje ho před rychlou pomstou Dothraků. Mladičká Sansa si představuje svou budoucnost jako královna, zatímco její sestra Arya očekává méně atraktivní budoucnost. Lady Catelyn shromáždí spojence svého otce, aby jí pomohli s trpaslíkem Tyrionem, jenž si náhle uvědomí, že se nachází ve špatný čas na špatném místě. Události náhled dostávají nečekaný spád... (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postav nadále přibývá a ani už moc nemám chuť se mezi nimi orientovat. Lehce mezi nimi vyniká Peter Dinklage, malá a vznětlivá Arya (Maisie Williams) či Emilia Clarke, na kterou není radno si vyskakovat. Nicméně žádná bomba furt nepřichází, je to přehlídka utahaných scén a dialogové vaty. Tváří se to okázale, ale o nějaké epičnosti zatím nemůže být ani řeč. Třeba takový rytířský turnaj mě nenadchnul, akce obecně chybí, nicméně jde snad o první díl, ve kterém odhalené hrudníky nepůsobily samoúčelně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sa mi zdá, že scenár konečne obsahuje dialógy, ktoré dodávajú napätie medzi postavy a podobne aj v spracovaní cítim väčšiu dynamiku, než pri predchádzajúcej, torchu uspávajúcej epizóde. Máme tu viacero silnejších momentov, Jon má nového smiešneho kamaráta, pozrieme sa na rytiersky turnaj a záver obsahuje perfektný cliffhanger. Aj striedanie prostredí je akosi svižnejšie, ako som vnímal pri prvých troch častiach. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve čtvrté epizodě zahájil Ned Stark soukromé vyšetřování smrti svého předchůdce ve funkci králova pobočníka a přitom narazí na nečekané tajemství. Zbytek děje tvoří pro tuto záležitost spíše pozadí, aby nechal vyniknout pouze dvě větší události: rytířský turnaj a zadržení Tyriona Lannistera. Přesto byl tento díl o třídu lepší než předchozí epizoda. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase samé intrigy. To je celé postavené na nich. Začínam si uvedomovať, že fantasy je prisilné prirovnanie. Skôr sa jedná o fiktívnu metaforu na stredovek v "kvázi" inom svete. Chýbajú mi tu nejaké iné druhy. Bytosti, zvieratká, hocičo. Už nejaký ten čas čakám čo sa stane s kmeňom Dothrakov, ich časti sú zaujímavé, ale s príbehom nejako nesúvisia a to ma trocha štve. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože mají Starkové představovat hlavní kladné postavy, jediný skutečně zajímavý z nich je Ned Stark. Catelyn mi je pořád nepříjemnější a nepříjemnější, byť je její touha po spravedlnosti pochopitelná. Závěr s turnajem je povedený. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějová linka Dothraků mě baví. Je to s přehledem zatím to nejzajímavější, co seriál nabízí. Proto je i škoda, že nemá moc velký prostor a nemá zatím na hlavní příběh žádný vliv. Snad se to změní, stále ale čekám na tu bombu... ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendario. Jenom díky němu jsem dokázal přečkat tuhle srágořinu. Když jsem řekl, že tředí díl byl dějová vata, to jsem ještě netušil, co přijde ve čtvrtém. Ale jsem bojovník. A jako takový se jen tak nevzdám a budu pokračovat. Zahodím další cennou hodinu svého života na pátý díl této brutálně nadhodnocené sračky a budu doufat, že se konečně začně něco (cokoliv!) dít. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéně se konečně objevuje jedna z nejzajímavějších a nejdůležitějších postav - SAM! Tyrion se chudák objevil ve stejné hospodě jako nasraná vlčice Catelyn. Zhrzený blonďáček Viserys si opět dovolil na Daenerys, ale opět dostal přes pičku.... Výborná epizoda se skvěle gradujícím závěrem. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl konečně získává fazonu, ať už ze strany scénáře, příběhu či pouhopouhé estetiky. Dá se na to dívat, je to svižné a oproti prvním třem dílům to alespoň trochu dává smysl. Dialogy mají úroveň reálnosti a nejsou umělé a nucené jako u předchozích dílů. Změna režiséra a scenáristy se projevila velmi mile. Poslední scéna - zajetí úchylného šprťouchlete - je úžasná a epická (musím uznat, že v podání Zlaty Adamovské coby dabérky královny Lady Stark je to ještě lepší). Kdyby byly všechny epizody seriálu napsané jako tato, dalo by se na to dívat s mnohem příjemnějším pocitem. 76% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na scéne sa po prvýkrát objavuje postava, ktorú považujem za úplný prešľap a ktorá ma poctivo všetkých 6 sezón (asi až na 1 svetlý moment) ubíja - Sam. Človek však s odstupom času žasne nad prepracovanosťou a nadväznosťou medzi jednotlivými epizódami. Napríklad vaňový rozhovor Viserysa s jeho spoločníčkou, ktorá mimochodom spomenie muža schopného meniť tváre ako si zvyknú ľudia meniť oblečenie nadobúda pre zainteresovaných úplne iný rozmer. Inak tradične veľmi podarená epizóda. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Stark je už pro Lannistery skutečným nepřítelem č.1. Daenerys je silnější a silnější a Tyrionův odjezd z návštěvy Zimohradu má nečekanou podobu. A konečně na Zeď přichází další zásadní postava, Sam. ()

Reklama

Reklama