Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Král Robert Baratheon se s přítelem Nedem Starkem pohádají o to, jak by měli jednat s nebezpečnou aliancí Targaryenů a divokých Dothraků. První podporuje zákeřné odstranění Daenerys, zatímco druhý dává přednost čestnému řešení a vyčkávání. Ned Stark náhodou odkrývá tajemství vztahu mezi královnou Cersei a jejím bratrem Jaimiem. Zpráva o únosu trpaslíka Tyriona Lannistera se zatím dostává až do Králova přístaviště. Ukazuje se, že nebezpečí číhá i v ulicích města, Jaime Lannister právě zde napadne králova pobočníka Neda Starka. V téže době Catelyn dorazí se zajatým Tyrionem do Eyrie – Orlího hnízda, kde se setkává se svojí pološílenou sestrou Lysou. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna intriga za druhou a akási prelomová časť, kedy je zrejmé, že cesty späť k mieru už niet a za chvíľu prehovoria zbrane. Zatiaľ ide iba o súboje medzi zopár mužmi, ale to sa čoskoro zmení. Podstatné však je, že tieto intrigy sú zaujímavé, naberajú na obrátkach a divák sa nevie dočkať, ako sa to celé bude vyvíjať. Najlepší moment epizódy je záverečný súboj medzi Beanovou a Waldauovou postavou, tam je napätie vyhrotené do maxima a nenávisť už šľape na najvyššie obrátky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Famózní díl. Dechberoucí scény Orlího Hnízda skýtající obrazovou opulenci klasických velkofilmů, skvělý souboj Starka vs Lannistera a celkově dějově velmi hutný díl, ve kterém se figurky na šachovnici posunují velmi rychlým tempem kupředu. Většina příběhu se točí kolem problému v hlavním městě, divošská část tentokrát nedostává prostor vůbec. Vyvážená a hutná epizoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je patrné, že motorem mocenských zápasů několika rodů budou vztahy, intriky a dialogy, ale nic z toho mě zatím příliš neoslovilo. Král se rozhádal s Nedem Starkem, zajatý trpaslík (a mistr v umění přežít) Tyrion se bude muset činit a znovu baví impulsivní dcerka Arya. Akce přibylo, dočkáme se vydatnějšího řinčení oceli, celé to působí epičtěji, i obrazově je to lepší. Nezbývá než věřit, že se všechno o pár bodů zlepší, i když nemalá oddaná skupina fanoušků je (byla) evidentně spokojená. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně vystavěná epizoda, která mi nabídla všechno, co jsem chtěl, skvělou atmosféru, napětí, intriky a dokonce i kvalitní akci. Po celou dobu jsem se výborně bavil, zaujal mě rozdílný přístup jednotlivých postav k případné hrozbě dothracké invaze, zatímco král chce zabít Daenerys, Hora už začal pro nájezdníky připravovat proviant. Jediné, co mě dokázalo znechutit, byla povinná gay scéna. Myslím, že by HBO udělalo lépe, kdyby se vykašlalo na veškeré soft porno, které implantuje do všech svých seriálů, každý divák si pak může své chutě ukojit na nějakých těch internetech. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už sa to začína riadne zamotávať. Moje predstavy o klanoch, ktoré pôjdu spolu do vojny sa touto epizódou zrútili. Ned Stark skončil, a to som si myslel, ž on bude postava, ktorá bude ťahať všetky boje, mýlil som sa. V tomto seriály sa fakt nikomu nedá veriť. Niektoré postavy, ktoré sa tvária kladne sú záporne a naopak, vyvíjajú sa. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhová část Hry o trůny má nesporné kvality. Všichni však ví, že jen na tohle by seriál nikoho neutáhl. Proto v tomto díle konečně vytahuje svůj největší trumf, a sice akční scény. Máme tu krátký souboj bratří Cleganů, přepadení horských kmenů s Tyrionem a jeho smrtícím štítem. Nejlepší z nich, Neda proti Jaimemu, tu máme však ponechanou jako lahůdku na konec, od níž to ovšem s postavou chudáka Neda půjde jen z kopce. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky, když dojde na zabíjení, uvědomím si, jak prvoplánově okaté a jednoduše úchylné tohle hororové drama je. Opětovné dosazení dua scenáristů na jejich absolutně nezasloužené pozice se projevilo. 36% ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj běží strhujícím tempem. Tyrion ukazuje charakter, ostatní Lannisterové naopak ještě více svojí podlost. Představí se sestra Catelyn Stark a své osobnosti poodhalí Hora, Ohař i Theon Greyjoy. ()

Reklama

Reklama