Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Princ Viserys Targaryen požaduje, aby mu khal Drogo konečně splatil dluhy a dokonce pohrozí, že ublíží své vlastní sestře Daenerys. Příliš tak podcení málomluvného, ale divokého a nezkrotného vůdce kmene Dothraků. Za svojí drsnou výhrůžku ale musí Viserys draze zaplatit. Ned Stark, jemuž byla ponechána vláda nad královstvím, zatímco je král Robert Baratheon na lovu, se dozví tajemství zanechané jeho švagrem a královým bývalým pobočníkem Jonem Arrynnem. Ten byl podle své ženy Lysy Arrynové, sestry Catelyn, chladně zavražděn příslušníky královské rodiny, Lannisterovými. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadstandartní epizoda pracující tentokrát primárně s kapitolou za Úzkým mořem, která je sympatická ve svojí intenzitě a naturálnosti. Zároveň je z celku cítit, že se smráká a chystají se velké zvraty. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dost okolo čtu, že dotyčný či dotyčná po GoT sáhli po doporučení známých, stále víc si myslím, že šlo jednoduše o módní vlnu. Coby neznalý předlohy ovšem uznávám, že upovídanosti prvních epizod s postavami, které furt dělaly ramena, ubylo. A stále víc jsou vidět ty rekordní sumy, které do sérií producenti cpaly (astronomické částky za epizodu postupně rostly). Ale prostě jsem si k seriálu cestu nenašel. Prý se také zásadněji změní tempo a začnou se dít věci, ale zřejmě u toho budu chybět... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme v intrigánskej atmosfére predchádzajúcej epizódy, ale všetkému nasadzuje zlatú korunu... nasadenie zlatej koruny v závere dielu. Dokonca pri tomto akte blednú aj výborný súboj nad dverami do priepasti, ktorého sme boli svedkami. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych se velice snažil, asi bych dokázal šesté epizodě něco vytknout, ale mně se prostě nechce. Díl měl hutnou atmosféru, nabídl i kvalitní akci a díky postavě Tyriona Lannistera i dokonale vysušený humor. Už jsem mnohokrát slyšel, že mají těhotné ženy zvláštní (pro ty, kdo toto slovo neznají, uvádím jeho běžnou variantu: speciální) chutě, ale Daenerys překonala všechna má očekávání. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne najlepšia časť prvej série. U mňa sa z "impa" Tyriona, nechutného sliediča, milovníka žien a alkoholu+zbabelca, stal chytrí malý muž, ktorý má dostatok rozumu (ale netrpí chamtivosťou ako väčšina), aby pomohol ríši, prekvapivo ma jeho charakter baví stále viac a viac, hoci z iného hľadiska ako na začiatku. Keďže je seriál postavený na tom, že za všetko môžu ženy :) a postava menom Princ Viserys Targaryen ma už fakt vytáčala, som rád, že dopadla tak, ako dopadla a dostala to čo si zaslúži... Zlatú korunu. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po povedené páté epizodě šestka udržuje nastavené tempo a nabízí první smrt jedné z hlavních postav v teď už jedné z nejikoničtějších scén z celého seriálu. Máme tu pak i skvělou zkoušku bojem a vyniknutí Bronna, v budoucnu velmi sympatické postavy. Linka Starků na Zimohradě taky konečně, aspoň na chvíli nabírá spád s potyčkou s párkem divokých. Ned by byl dobrý král, kdyby neseděl v hnízdě hadů, jakým je Královo přístaviště. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamarád má pravdu, když mi před lety tvrdil, že se to rozjede až v druhé polovině první řady. Tehdy jsem nevydržel, ale druhá šance se zatím vyplácí. Zlatá koruna super, jen si nejsem jist s tím roztavením zlata na ohni (hlavně teda s rychlostí, ale budiž). ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'll never disrespect you again. I'll never be cruel to you again." Joffrey, známy v Siedmich kráľovstách ako veľký romantik, skladá svoje úprimné vyznanie Sanse Stark. Tento moment odporúčam dobre zapamätať. :D Inak znova, znova, znova budem tvrdiť to isté -ďalšia skvelá epizóda. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Králově přístavišti atmosféra dále houstne, přesto Ned Stark neustupuje ani o píď. Na tenký led vstupuje i jeho žena Catelyn, když dovolí hru o život Tyriona Lannistera. Poprvé o sobě dá výrazněji vědět Bronn a velké věci se dějí i za mořem. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita po vynikající páté epizodě rozhodně neklesla. Další mistrně zpracovaný díl. Ned se ujal vladařských povinností, protože pan král si musí vyjet na lov... :D ale jako král by Ned neobstál - jedná spravedlivě se všemi - ať už je to člen nějakého významného rodu nebo žebrák z ulice - je až moc čestný na tuto funkci... :) ()

Reklama

Reklama