Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na rody Starků a Lannisterů čeká první společná bitva. Tyrion Lannister do boje jako spojence vede těžko předvídatelné barbary. Robb Stark s matkou Catelyn uzavírají kvůli pomoci v jejich válce obchod se starým spojencem Lordem Freyem. Divoký Khal Drogo umírá, a Daenerys udělá k záchraně svého manžela zoufalá opatření. K hrůze khalasar – kmenu – přitom využije zajatkyni Mirri, která provozuje krvavou magii. Starý Aemon Jonovi odhalí svoji identitu – patří k rodu Targaryenů, stejně mu připomíná neúprosnou cenu loajality k Noční hlídce (protože trestem za opuštění Zdi je smrt). Ned Stark před lidmi falešně přizná přijetí Joffreyho jako právoplatného krále, aby zachránil život svým dcerám. Jeho osud tak leží v rukách nového krále Joffreyho Lannistera. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už sa zdalo, že budeme svedkami prvej epickej vojnovej scény, ale nebolo nám to dopriate. Najväčším prínosom je príchod slávnej to nemecko-tureckej bývalej pornoherečky Sibel Kekilli na scénu, známej samozrejme aj z "normálnej" filmovej tvorby. Už som myslel, že tentokrát sa uchýlim k trom hviezdam, ale nakoniec bol záver epizódy nesmierne silný a pripravil nás na to, že v seriáli môže hocikedy hocikto zomrieť a že nikto tu nedodržiava žiadne pravidlá, o sľuboch ani nehovoriac. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední epizoda plná emocí, zajímavého barbarského resuscitačního rituálu a strhujícího finále, zřejmě nejzásadnější scéný celé první série a zároveň pravděpodobně nemilosrdné naznačení směru kam se Hra bude skutečně ubírat a jak se bude s postavami zacházet. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kvalitní epizoda, která divákovi přinesla slušné množství informací o jednotlivých postavách, došlo i na druhou návštěvu lorda Varyse v Nedově cele, jež byla podobně zajímavá jako ta první. Tvůrci ukázali pěkně zákeřný smysl pro humor a zároveň schopnost ušetřit peníze, když nechali proběhnout obě bitvy mimo záběr, to oceňuji, tím mě fakt dostali. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda bitev, které byly v knize neskutečně popsány a zde na ně nevyšly finance a prostor. Neznalý knih nebo seriálu bude u tohoto dílu velmi překvapen. Jedno z nejméně příjemných překvapení vůbec celého seriálu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Éj, škoda, tej nenaktrútenej prvej bitky, ktorá sa skončila odpadnutím impa Tyriona, inak by som dal určite vyššie hodnotenie. Temné čarovanie u polomŕtveho Droga tiež stálo za to, škoda, že tento charakter sa ďalej nedostal, bola by to taká metafora na Atilu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel ako prvy ukaze divakovi aky serial naozaj pozera. Ze si nemoze byt nicim isty a nic predvidat. A to je ta najvacsia vyhoda GoT. Zatial najvacsi zablesk krutosti a prekvapenia a to je este nic. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární díl, který skutečně udává směr, jakým se Hra o trůny bude v příštích sériích ubírat. Ned nás opouští, vyprovázen perfektně natočenou poslední scénou, která bere dech i na páté shlédnutí. I kromě úžasného finále je však epizoda našlapaná, Tyrionova nepovedená bitva mě vyloženě rozesmála a skvělé bylo i odhalení mistra Aemona, linka Khala Droga se však bohužel ponořila do největšího hnoje, do jakého jen mohla. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jsme mohli vidět asi nejvíce slizkého lorda - Waldera Freye. Rozpočet nám bohužel nedovolil vidět bitvu, ale přijdou další. Závěr epizody nám poté poprvé připomíná, co to vlastně sledujeme. Jo a "nejlepší válečník" Drogo je úplně v hajzlu... ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik drobných chybiček i větších chyb by se tady našlo, ale celkově to působí, jako že se páni scenáristé přemohli. Jde o jeden z lepších dílů. Závěrečný zvrat vynikající. Příběh plynulý, ale nic extrovního. 56% ()

Reklama

Reklama