Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zpráva o smrti Lorda Neda Starka, pobočníka krále Roberta se šíří po všech Sedmi Královstvích. Vazalové, kteří mu v minulosti přísahali věrnost, prohlásí za svého krále a krále Sedmi Království mladého Robba Starka. Jon se pokusí opustit Zeď, aby pomstil smrt svého otce, ale přátelé jej přesvědčí, aby zůstal s nimi a připojil se k výpravě Noční hlídky za Zeď. Protože Jaime Lannister byl zajat vojskem Starků, udělal Tywin Lannister z Tyriona králova pobočníka, má přitom kontrolovat nezkušeného Joffreyho a jeho matku Cersei. Daenerys ke svému smutku zjistí, že její nenarozený syn je mrtvý a manžel Drogo zůstal odsouzen k nedůstojnému životu v bezvědomí. Rozhodne se, že nejistou budoucnost vezme do svých rukou... (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koniec serie prinasa zaciatky. Zaciatok Aryinej cesty, Robbovho tazenia, Sansinho utrpenia, Tyrionovho vladnutia, Jonovej vypravy za Stenu a novej ery drakov. A samozrejme zaciatok pomerne dlhej doby pocas ktorej Shae asi vsetkym pojde na nervy. V tomto dieli bol prvy moment kedy som si povedal ze uz by mohla umriet. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále jednoznačně na 5 hvězdiček, i když intenzity předchozích tato epizoda nedosahuje. Není se čemu divit, tento díl je totiž o kontrastu. První polovina epizody poklidnou formou popisuje události odehrávající se v Západozemí a vytváří tak půdu pro přechod k té druhé, jež kompletně patří Daenerys, která nejdříve zjišťuje, jak vysokou cenu zaplatila za záchranu života svého milého, aby se následně v opravdu velkolepém vyvrcholení celé série znovuzrodila jako Matka draků. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepé zakončení série, které si diváka podmaní hrdinskými scénami, stejně tak komorními. Jedna z mála epizod, kde je skutečně minimum scénáristické vaty, děj má spád a nic není navíc, či samoúčelné. Motivace postav čitelné, jednoznačné, pletek už minimum. Zřejmě se v dalších sériích půjde na věc razantněji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už som mal dojem, že ide o najlepšiu časť celej prvej série, keď zrazu skončila asi tak o desať minút skôr, ako som čakal. Na konci nás čaká udalosť, ktorá sa tvári nadprirodzene, pričom nemám na mysli vyliahnutie drakov. Snáď nám bude vysvetlené, o čo išlo. Inak asi ma prvá polovica s mladou dcérou Neda Starka bavila viac, než všetky ostatné politické pletky medzi dospelákmi, i keď aj tu sú dialógy napísané skvostne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desátá epizoda byla všechno možné jen ne závěrečná. Tento díl naopak evidentně vše otevírá, přestože oficiálně ukončil první sezónu. Opravdu mě baví sledovat rozhovory mezi Tywinem a Tyrionem, zato interakce mezi Tyrionem a Shae je pro mě čiré utrpení. Dějová linie Daenerys mě po celou dobu příliš nebavila, závěrečná scéna byla paradoxně jednou z nejzajímavějších z celé první řady. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takýto koniec Neda Starka z minulého dielu som nečakal, dúfal som, že ho niekto zázrakom zachráni. Rozmýšľal som nad tým, že si kuknem iba jednu sériu, no táto záverečná časť ma nejako nabudila... a boli tu konečne aj draci!!! Daenerys sa mi začína páčiť čoraz viac. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný závěr s draky slouží jako neskutečné nahození chuti si okamžitě pustit další sérii. Toto je však jeden z posledních dílů na dlouhou dobu, kde je Daenerys ještě pořád sympatická postava, pak to půjde až do šesté série výrazně z kopce. Naopak začíná cesta vykoupení pro postavu Králokata, který si od této epizody začal postupně získávat moje sympatie. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se pustí do konverzace Tyron Lannister nebo Varys, jsou dialogy k nedocenění. Po závěrečné katarzi s draky bych chtěl vidět diváka, který by se neposadil k druhé serii. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory vleklému a nudnému tempu se zde udá několik zajímavých událostí, které jsou celkem solidně zpracované. I přes svou nechuť vůči wyvernám považovaným za draky oceňuji konečnou scénu. 56% ()

vinnetou500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal, tak prostě nesdílím opěvování svých přátel, kteří GoT žerou a nedaj na ně dopustit. Dokonce musím říci, že první lajna byla chvílemi až nudná. Ale nedá se upřít skvělé finále v podobě ohňové show a přeživší khaleesi. Mimochodem její prsa a všechny ostatní sexuální scény mi lezou na nervy už od prvního dílu. Je to jeden z důvodů, který u mě zhoršuje hodnocení. Už se těším na draky v druhý řadě. A jestli tam nebudou, tak se vážně ******. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joffrey se dále vyžívá ve svých zvrácenostech, Starkové touží po pomstě a Samův význam na Zdi stále roste. Role Tyriona a Jaimeho se z hodiny na hodinu zcela promění. Podobně dopadne i Arya. Za mořem se rodí draci. Grandiózní finále první řady. ()

Reklama

Reklama