Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, příjemné překvapení. Neodůvodněné šukání značně utlumeno a od bezobsažných žvástů se přešlo k myšlenkám, tématům a vizuálnímu vyjadřování. I přes to že větší část každé epizody má pořád podobu dialogů pronášených vsedě, mizí dojem, že se vůbec nic neděje, v rozhovorech se nic podstatného neříká a nikoho necharakterizují. Oblíbené postavy: Lannisterovic famílie, Starkovic holky, Theon, Bronn, Ohař a především plešatý kastrát Varys. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Košatější než první série, se spoutou nových postav. Má to svoje výhody i nevýhody. Jednička měla větší spád, větší dynamiku. Ve druhé sérii - specielně v prostředních dílech - je spoustu dialogového marastu a figurky na šachovnici se pohybují občas jen velmi sporadicky, pokud vůbec. Nicméně nové národy jsou fajn, určitě budou důležitým způsobem promlouvat do dění v dalších epizodách a konečně se na konci druhé série dočkáme pořádné bitvy, na kterou se v podstatě čeká od začátku celé ságy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 85%. Druhá séria sa teda vytiahla. Pomohlo jej aj to, že karty už boli rozdané. V druhej sérii sa stretávame s ďalšími rodmi (Tyrell) a postavami (Stannis Baratheon), ktoré sú tiež zapojené do hry o trón. Je to fajn, že sa seriál posúva ďalej a prináša nové mäso do mlynčeka a aj keď to nechcem považovať za mínus, strašne ma sralo, že jeden diel musel pracovať s toľkými dejovými líniami a postavami a to je na hodku fakt málo, ale kde inde sa dá dať taký priestor postávam okrem seriálu ? Bol by som zvedavý na filmovú verziu, no ta by musela byt riadne osekaná. Každopádne mi druhá séria príde výživnejšia a v závere aj (konečne) akčnejšia. Peter Dinklage ako Tyrion Lannister absolútne kraľoval tejto sérii! The North Remembers. War is Coming. Oblúbený soundtrack: Mother Of Dragons. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mi pripadala hutnejšia, atmosférickejšia a celkovo zaujímavejšia, než tá prvá. Tvorcovia aj herci sa totiž museli nejakú dobu trochu hľadať, pričom stále je v ich prípade "čo hľadať". Druhá séria ponúkla množstvo krásnych lokácií a prostredí, častokrát veľmi kontrastne podaných a táto variabilita je určite kladom. Niektoré dejové línie sa ešte naplno nerozbehli, čiže pre viacerých divákov sa môže seriál už teraz tiahnuť, tu ale skutočne záleží na tom, či sa vám GoT dostalo pod kožu, ak nie, pokračovať v pozeraní už asi nebudete. Rozprávanie je prehľadné, ale určite treba neustále dávať pozor, aby ste sa v tom všetkom veľmi rýchlo nestratili. Ak sa tak náhodou stane, ďalší priebeh a jeho sledovanie už môžu byť dosť frustrujúcim zážitkom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál prošel velkým množstvím změn. Tak především přibyla asi 4 nová království a asi půl druhého milionu nových postav. Druhá série je celá vybudována na diplomacii a intrikách. Takových těch ,,fajtů", po kterých všichni tolik prahneme a díky kterým má seriál takový úspěch zde skutečně není mnoho. Najít se dají, ale chce to lupu a obrovskou trpělivost. Rovněž mi přišlo, že množství souloživosti razantně pokleslo. Bohužel už mi seriál přirostl k srdci natolik, že už si za žádnou cenu nenechám ujít osudy žádné z postav a třetí sérii zhlédnu tak brzy, jak jen to bude možné. A protože se tedy jedná o naprostou srdcovku, tak samozřejmě zvedám hodnocení na plný počet, protože takový návyk na seriálu jsem si vybudoval asi tak potřetí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo rozkúskovanejšie ako prvá rada. Trochu už šablónovité - každý hrdina má napríklad svojho svalnatého ochrancu - a že ich je. Dobre vygradované, zaujímavá bojová scéna, ale v podstate sa príbeh nikam nepohne... Stále však poctivé... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako celek mě druhá sezóna zaujala více než ta první. Myslím, že značný podíl na situaci má větší zapojení Varyse, zejména jeho rozhovory s Tyrionem jsou pro mě lahůdkou. Mezi klady druhé řady patří i fakt, že se tvůrci konečně odhodlali, dovolit divákovi, aby shlédl i nějakou tu bitvu a neúčastnil se opět jen sběru použitelné výstroje po jejím skončení. Štvala mě nekonečná putování pouští (Daenerys) nebo sněhem (Jon), příšerně mě štvala postava Shae, ale i přes tyto výhrady jsem byl vcelku spokojen. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka druhej série, tak je prepracovanejšia. To čo som si myslel, že bude spôsobovať upadanie seriálu ho v konečnom dôsledku posúva ďalej. Je to jednak faktom, že zomierajú aj hlavné postavy, ale aj preto, že sa osud každého jednotlivca posúva novým smerom - odhaľuje nové pohnútky, nové postavy a nové úskalia. Síce neviem dokedy to udrží moju pozornosť, ale takto som bol schopný na samote skuknúť celú sériu bez nudy. Hodnotenie ale je rovnaké ako pri prvej sérií. Čisto z opatrnosti a tiež z faktu, že je to pre mňa stále fantasy bez výraznejších fantasy prvkov. Peter Dinklage je oficiálne mojou najobľúbenejšou postavou. 2.Séria 80% ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série začíná ponněkud pozvolněji. Přibývá několik nových charakterů, rozsah díla se rozpíná a první polovina série je prakticky jen příprava na pompézní druhou polovinu, která je opravdovým majstrštykem. Výprava některých scén je možná mohutnější, efektů je více, ale stále je prostor na krystalizování jednotlivých postav a rozpínání děje. Kvalitní parametry první řady jsou zachovány, avšak vzhledem k pomalejšímu rozjezdu je druhá série o trošku horší. Nicméně i této řadě se prakticky ve všech vlastnostech může rovnat málokterý seriál. Lepší 4* ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria už šlape v zabehnutých kolajách a robí to viac ako dobre. Moje volanie po severe a väčšej akcii bolo vypočuté, navyše pridala sa k tomu slušná dávka fantasy. Po druhej sérii som maximálne spokojný a s vysokými očakávaniami si počkám aj na tú tretiu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada za mnou. Intriky se prohlubují. Nenávist roste. Hlavní hrdinové hrají sami sobě na nervy. Vše je krásně kombinováno, ale přišlo mi, že i za celou druhou řadu jsem nedostal nic tak epického, co jsme čekal. Příběh se prostě vleče dál, nic víc. Závěr ale navnadí. White Walkers nastupují. Doufám, že třetí řada bude průlomová. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii GoT se ještě více dozvídáme o světě , ve kterém se děj odehrává. Oproti první sérii tu sledujeme ještě více zápletek, prozkoumáváme víc míst a samozřejmě tu přibývají i nové postavy. Tato série je proti svému předchůdci o něco temnější a brutálnější. Děj se celkově vyvíjí velmi zajímavým způsobem. Intriky tu rozhodně neubývají a ještě tu trochu přibývá nadpřirozena (i když jen ve zdravé míře). Většina dílů se soustřeďuje především na konverzaci. Ta je ale většinou zajímavá díky dobrým snénáristům a dobře podaná díky většinou skvělým hercům. Poslední dvě epizody jsou pro mě pětihvězdičkovou záležitostí, ale celkově dávám druhé sérii 4*. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série jasně ukazuje, co přivodilo pád R. R. Martina. Počet postav začíná narůstat tak, že se v každé linii vyprávění stane v jedné epizodě velmi málo (Jon či Daenerys by se svými příběhy v celku stěží zaplnili jeden díl). Martin rozehrál tolik podzápletek a osudů, až mu nezbyla síla na jejich uzavření. A proto z druhé série tak vyniká předposlední epizoda, která se týká pouze jedné události. První dvě Martinovy knihy jsou však mistrovské, a seriál je jejich výborným odrazem. ()

Reklama

Reklama