Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně ukecané, roztahané a nudné, o dost nundější než první série. Ale z nějakého důvodu mě zajímá, co se bude dít dál. Skoro všichni jsou sice vyčůraní, falešní a intrikánští šmejdi, kteří při nejbližší příležitosti vrazí meč do vlastního bratra, ale člověk si k nim stejně dokáže vytvořit nějaký vztah. Nebo aspoň postoj. Kdyby okolo seriálu nebyl takový hype, asi bych to vzdal. Ale dívám se ze studijních důvodů - snažím se pochopit, proč tu všichni hážou ty pětky, co je na seriálu tak geniální. Zatím mě nic nenapadá. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že jsme neměli šanci vidět bitvu mezi Starky a Lannistery. Bitva na Černovodí byla ale úžasná. Chudák teplouš Renly zemřel stejně rychle jako si zvládl namluvit, že je král. Jon se dostal do zajetí divokých a Daenerys konečně vymrdala s oligarchy z Qarthu. Velmi dobrá série, jen škoda absence bitev na severu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně nějaká bitva..:) intriky frčí o sto šest.. John sníh a ségra mladá Aria.Top postavy.. :) 80% skřet není takovej kriplik jak vypadal..a taky je v cajku..:) booooze ta Sansa ta je tak tupá..a zabiják Valar je mrtě dobrej.. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou 2.sérii a co se knih týče - cca polovina 3.knihy - Bouře mečů. Tady už se dej trochu rozchází. Maličkost je přejmenování Ashy na Yaru z Železných Ostrovů. Jak se dalo předpokládat - děj v seriálu je více "zhuštěný", určitě příběhové linky prostě nejdou na plátně vměstnat do omezené délky. Na druhou stranu to člověku pomůže utřídit si myšlenky a více se zorientovat v opravdu košatém a rozsáhlém světě. Kniha vítězí, ale seriál je také luxusní. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé tri epizódy druhej série boli natoľko nudné, že som sa za začatie pozerania tohto seriálu začal nenávidieť. Ešte jedna taká časť a normálne by som si dal zmrskať chrbát jak člen Opus Dei. Reálne je to skutočne najviac zabitý čas aký som kedy mohol premrhať. Od štvrtej epizódy sa to síce málililinko zlepšilo, avšak 92%? To ako fakt??? Ja si ani neviem predstaviť, aký majstrovský kúsok by museli byť ďalšie série, aby som to ako celok vystrelil vyššie než sú tri. Už ani Peťo nestačil na to, aby som udržal pozornosť. Proste to len hučalo epizódy jedna za druhou a ja som to už ani moc nevnímal. Seriály sú k******a. A áno, asi dve epizódy boli lepšie než prvá séria, ale asi tri epizódy som pozeral na niekoľko pokusov, lebo som zaspal ……. za bieleho dňa. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namlsaný po prvej sérii som sa ihneď s nemalými očakávaniami pustil do druhej. A prekvapivo sa začali ukazovať pomerne často (najmä v prvej polovici) hluché miesta. Stále ide o nadpriemerne dobrú zábavu, ale okrem posledných 2 častí Blackwater a Valar Morghulis je jednoducho druhá sezóna o úroveň (či hviezdičku) nižšie. A pri vlažnejších epizódach som si uvedomil jednu zásadnú vec. GoT stojí a padá na Lannistrovcoch. Či už na tých zlých (Cersei, Joffrey, Jaime), dobrom (Tyrion) alebo neutrálne chladnom Tywinovi, keď sa na obrazovke objavil jeden z nich, vedel som, že sa budem baviť. Proste no Lannister, no party... ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a konečně mám za sebou i druhou řadu GoT, která mi ale bohužel v porovnání s první nepřipadá jako ta lepší. Hlavně z toho důvodu, že ve většině dílů se tvůrci nesnažili protlačit více zvratů či strhujících momentů a dávali přednost komornějšímu přístupu s pomaleji se vyvíjejícím dějem a plným dialogů a prokreslování postav. To samozřejmě nebyl vyloženě špatný tah, nicméně některé z epizod s příběhem takřka vůbec nehýbaly a tudíž se tato série místy až zbytečně vlekla, což jsem v sérii první ve výsledku moc nezaznamenával. Mimo to se ale po celou dobu tvůrci snažili postupně lákat na velkolepou finální bitvu, od které jsem si sliboval mnohé, ale nakonec jsem s ní moc spokojen nebyl. Dle mého si v ní tvůrci lehce podrazili nohy tím, že slibovali obrovské věci, na které ale ve finále nemohli vzhledem k jistým omezením dosáhnout a tudíž vytoužený pocit velkoleposti mě minul značným obloukem. Každopádně hned poté v 10. epizodě si alespoň u mě scénáristé napravili renomé a díky ní jsem perfektně naladěn na následující sérii. Každopádně tato série si ode mne nakonec odnáší 4* a upřímně věřím a doufám, že se v budoucnu půjde s kvalitou o poznání výše. 80% ()

murkl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série má pomalejší tempo. Tyrion tu doslova kraluje. Tywin Lannister se povedl. Ze všech scén je cítit, že je nejmocnější postavou seriálu. Furt čekám na scénu, kde si opravdu oblíbím dračí královnu a stále nic. Její scény působí neuvěřitelně béčkově. Ten ujetý mág mě vždycky rozesměje. Největší sympaťáci zůstávají Starkovy. Koho nemůžu vystát je ta rudá kněžka. Náboženští fanatici jsou prostě otravní v každém světě. A retardem série je jednoznačně Theon. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série představuje řadu nových postav, okolo kterých se točí značná část příběhu. S rostoucím počtem postav se začíná i děj poměrně tříštit, takže ne každá linka je obsažena v každém díle. Některé linky jsou přitom zajímavé více, některé méně. Kvalita dialogů i obsahu pro mě osobně trochu klesla, Některé pasáže se subjektivně více táhly a jsou věci, které si myslím, že mohly být zcela vypuštěny. I tak je fér si říct, že si série pořád zachovává velmi slušný standard. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Remember Ned Stark, he was a lot of fun, but he didn’t make it past season one, Robert Baratheon was part of that crew, but he never made it to season two. Some people’s parts just ain’t that long, but not me - I´m still going strong." . Tyrion Lannister ()

wanry02 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to tedy zdejšímu hodnocení k této sérii vážně nerozumím. Protože mně utlachaná a příliš natahovaná druhá série rozhodně neuspokojila. Jasně, seriál se teprve rozjíždí a potřebuje vytvořit osobité postavy, aby každá dostala dost prostoru a špatně to udělané nebylo. Jen prostě po odsépající první sérii se příběh umírní a je založen převážně na dialozích, které díky skvělému scénáři působili naprosto vhodně a trefně, ale bylo jich tam moc. Ostatně když si to vezmu tak se toho v druhé sérii zase tak moc neudálo. Jasně poslední dva díly byly dost postavené o velkolepost, ale většina série jen tak plynula. K deváté epizodě bych chtěl ještě říct, že navzdory 95%, kterými epizoda oplývá, tak je to vůbec nejhorší díl celé série. Nechápu, že se většině lidí tak líbila, protože já tam viděl jen slabou touhu zapůsobit něčím na co seriál za prvé nemá rozpočet a za druhé, není ani připravený. Takže bohužel ty spousty dílů, které se snažili navodit velkolepou atmosféru, připravované na tento díl přišly vniveč. Zpracování bitvy a s tím spojené vizuální efekty (příkladem je například zelený oheň) byly zřejmě z velké části kvůli malému rozpočtu, naprosto nevýrazné a ta velkolepost, která měla číšit dlouhými proudy, se naprosto vytratila. Zbyla jen padesátiminutová stopáž s několika komparzisty a vizuální efekty, sahající možná tak na úroveň malorozpočtových béčkových filmů. Takže jediné štěstí, že desátá a závěrečná epizoda, zásadně vylepšila můj celkový dojem z celé série a tak dávám 80% ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě jsou figurky na místech, důležité postavy představeny a může se začít pomalinku rozhoupávat k nějaké akci. Na scénu nastupuje magie, draci a nové postavy. Každá postava má svůj vlastní cíl a svou cestu přizpůsobuje k okolnostem, které se objevují. Tyrion si roli pobočníka vyloženě užívá. A finální bitva u Černovody brala dech. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada splňuje všechna očekávání. Pokračuje přehlídka všech vlastností obvykle spojených s mocí - intriky, lži, arogance, krutost. Zejména část rodu Lannisterů je v tomto ohledu velmi dobrá. Rozvíjejí se další dějové linky, jejichž význam ukáží až pozdější řady. ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto séria bola veľmi pomalá...veľa sa tam nevedelo udiať...taka ukecana. Všetky postavy sa vyvíjajú, nadobúdajú nové hodnoty a vedomosti, skúsenosti no dej nešiel v jednotlivých dieloch dopredu, veľa sa muselo vysvetľovať aby sme vedeli v ďalších sériách pochopiť obsah... ()

motyka52 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na můj vkus trochu moc přepostavováno, ale je to jako u Sekory - já se orientuji. Trochu jsem teda začínal být nervozní, že se v celém seriálu bude o velkolepých bitvách jenom povídat, ale naštěstí přišel devátý díl. Nebyl to sice úplně Helmův žleb, ale to je příliš vysoká laťka. Jsem spokojen a těším se dál. Třeba ještě trochu ubyde dialogového balastu a přibyde víc akce. ()

Reklama

Reklama