Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10. - Podstatně slabší než první sérka, a jinak vesměs pořád to stejný jako první v hodně věcech. Jednička měla větší dynamiku a víc mě bavila, seriál si pořád drží dobrou atmosféru, dialogy už mají svoje myšlenky a baví mě, zajímavá akce částmi, ukázali se konečně dráčci a kupa nových postav. Příběh sice se moc nikam nehejbe, Starkovic holčina zdrhne a za celý seriál její postava se nikam neposune, to samý Jon a možná i Den. Daleko víc sem si už oblíbil trpaslíka Tyriona. Uvidím kam se to bude dál rozvíjet. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně ukecané, roztahané a nudné, o dost nundější než první série. Ale z nějakého důvodu mě zajímá, co se bude dít dál. Skoro všichni jsou sice vyčůraní, falešní a intrikánští šmejdi, kteří při nejbližší příležitosti vrazí meč do vlastního bratra, ale člověk si k nim stejně dokáže vytvořit nějaký vztah. Nebo aspoň postoj. Kdyby okolo seriálu nebyl takový hype, asi bych to vzdal. Ale dívám se ze studijních důvodů - snažím se pochopit, proč tu všichni hážou ty pětky, co je na seriálu tak geniální. Zatím mě nic nenapadá. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série jasně ukazuje, co přivodilo pád R. R. Martina. Počet postav začíná narůstat tak, že se v každé linii vyprávění stane v jedné epizodě velmi málo (Jon či Daenerys by se svými příběhy v celku stěží zaplnili jeden díl). Martin rozehrál tolik podzápletek a osudů, až mu nezbyla síla na jejich uzavření. A proto z druhé série tak vyniká předposlední epizoda, která se týká pouze jedné události. První dvě Martinovy knihy jsou však mistrovské, a seriál je jejich výborným odrazem. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první série částečný pokles kvality, který ale úspěšně dohání povedený závěr z Černovody. Ze Stannisovy linky je dobrá jen postava Davose a Shireen, po konci té Nedovy přichází Robbova, která je ovšem mnohem nudnější. Joffrey se nám stále víc vybarvuje a Noční hlídka je za Zdí o dost zajímavější. Výtečná volba závěrečné scény. OBLÍBENÉ POSTAVY: Jon Sníh, Tyrion Lannister, Arya Stark, Bronn, Jaime Lannister, Brienne, Jorah Mormont, Davos Mořský, Samwell Tarly, Varys, Jeor Mormont. NEOBLÍBENÉ POSTAVY: Joffrey Baratheon, Cersei Lannister, Pycelle, Stannis Baratheon, Renly Baratheon, Loras Tyrell, Janos Slynt, Shae, Catelyn Stark, Craster. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série začíná ponněkud pozvolněji. Přibývá několik nových charakterů, rozsah díla se rozpíná a první polovina série je prakticky jen příprava na pompézní druhou polovinu, která je opravdovým majstrštykem. Výprava některých scén je možná mohutnější, efektů je více, ale stále je prostor na krystalizování jednotlivých postav a rozpínání děje. Kvalitní parametry první řady jsou zachovány, avšak vzhledem k pomalejšímu rozjezdu je druhá série o trošku horší. Nicméně i této řadě se prakticky ve všech vlastnostech může rovnat málokterý seriál. Lepší 4* ()

Galerie (384)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda měla ve své době nejvyšší rozpočet a největší počet vizuálních efektů ze všech epizod seriálu, dokud jí nepřekonala epizoda Strážci na zdi ze 4. série. (Lucasion)

Reklama

Reklama