Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10. - Podstatně slabší než první sérka, a jinak vesměs pořád to stejný jako první v hodně věcech. Jednička měla větší dynamiku a víc mě bavila, seriál si pořád drží dobrou atmosféru, dialogy už mají svoje myšlenky a baví mě, zajímavá akce částmi, ukázali se konečně dráčci a kupa nových postav. Příběh sice se moc nikam nehejbe, Starkovic holčina zdrhne a za celý seriál její postava se nikam neposune, to samý Jon a možná i Den. Daleko víc sem si už oblíbil trpaslíka Tyriona. Uvidím kam se to bude dál rozvíjet. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Košatější než první série, se spoutou nových postav. Má to svoje výhody i nevýhody. Jednička měla větší spád, větší dynamiku. Ve druhé sérii - specielně v prostředních dílech - je spoustu dialogového marastu a figurky na šachovnici se pohybují občas jen velmi sporadicky, pokud vůbec. Nicméně nové národy jsou fajn, určitě budou důležitým způsobem promlouvat do dění v dalších epizodách a konečně se na konci druhé série dočkáme pořádné bitvy, na kterou se v podstatě čeká od začátku celé ságy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mi pripadala hutnejšia, atmosférickejšia a celkovo zaujímavejšia, než tá prvá. Tvorcovia aj herci sa totiž museli nejakú dobu trochu hľadať, pričom stále je v ich prípade "čo hľadať". Druhá séria ponúkla množstvo krásnych lokácií a prostredí, častokrát veľmi kontrastne podaných a táto variabilita je určite kladom. Niektoré dejové línie sa ešte naplno nerozbehli, čiže pre viacerých divákov sa môže seriál už teraz tiahnuť, tu ale skutočne záleží na tom, či sa vám GoT dostalo pod kožu, ak nie, pokračovať v pozeraní už asi nebudete. Rozprávanie je prehľadné, ale určite treba neustále dávať pozor, aby ste sa v tom všetkom veľmi rýchlo nestratili. Ak sa tak náhodou stane, ďalší priebeh a jeho sledovanie už môžu byť dosť frustrujúcim zážitkom. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Khal Drogo, Stannis, teplouš Renly nebo Robb na vzestupu. Od první série uteklo (jak si již trochu matně pamatuji) několik měsíců, než jsem se na Vánoce 2014 dostal k prázdninovému maratonu, kdy jsem v jedné rovině zkosil od konce úvodní série až po Tyrionův nezapomenutelný útěk celý seriál. Právě druhá série mi nakopla natolik, abych kvůli tomuhle geniálnímu seriálovému skvostu chodil nerad i dokonce spát, protože jsem musel na několik hodin sledování přerušit. Budování charakterů, nástup nových pozoruhodných postav i již pravidelné loučení se spoustou oblíbených. Právě během zmiňovaných deseti epizod si správný divák pomalu musí zvyknout, že si nelze oblibovat postavy. A to nejlépe vůbec žádné! ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každé pondělí nutno shlédnout ještě před vyučováním. :D Množí se výtky, ale stále dost baví. Po roce zjišťuji, že v paměti takřka nic neuvízlo a na rozdíl od předchozí série necítím žádnou potřebu vidět znovu. Mínusy: Jon je definitivně slabomyslný idiot- jedna z mých nejoblíbenějších postav v knize se stává jednou z nejNEoblíbenějších. Robbova linka těsně v závěsu, poté Sansina (tady jsou ale i světlé momenty) a nakonec přesun Jaimeho ze skupiny „kinGslayer“ do skupiny „kinslayer“. TOP scény: trestání Sansy před dvorem, celkové ztvárnění Theona, gigantické plus za hudbu (Greyjoyské melodie u příjezdu na Štít, odhalení mrtvých dětí na Zimohradu) Hodnocení: ***** ** z 10 ()

Galerie (384)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda měla ve své době nejvyšší rozpočet a největší počet vizuálních efektů ze všech epizod seriálu, dokud jí nepřekonala epizoda Strážci na zdi ze 4. série. (Lucasion)
  • V závěrečných titulcích hraje píseň „Deště Kastameru“, kterou nazpívala skupina The National. (ČSFD)

Reklama

Reklama