Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (20)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Ian Whyte byl pro svou nadprůměrnou výšku v seriálu obsazen hned do několika rolí. V 1. a 2. sérii ztvárnil jednoho z Bílých chodců, ve třetí a čtvrté řadě hrál obra. V obou těchto rolích byl však změněn k nepoznání díky make-upu a počítačovým efektům. Jeho pravou podobu mohl divák zhlédnout pouze ve druhé řadě, kde se v několika scénách mihl jako osm stop vysoký rytíř Gregor Clegane. (Revivup)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • 1. série má čtyři obrazové verze úvodní znělky. V 1. díle nám znělka představí Královo přístaviště, Zimohrad, Zeď a městský stát jménem Pentos, který byl hned ve 2. díle nahrazen městem zvaným Vaes Dothrak. V 5. díle je mezi hlavní město a sídlo Starků přidán hrad Orlí hnízdo, který byl v 9. díle vyměněn za dvě věže zvané Dvojčata. 2. série má tři verze znělky. V 11. díle je mezi hlavní město a sídlo Starků přidán ostrov Dračí kámen a ve 12. díle hrad Štít. Ve 14. díle nahradí pevnost Stannise Baratheona (Stephen Dillane) ruiny Harrenhalu a jediné Dothracké město bylo vyměněno za městský stát Qarth. (TooMoneyToo)

Hra o trůny - Oheň a voda (2012) (epizoda) (S02E09)

  • V závěrečných titulcích hraje píseň „Deště Kastameru“, kterou nazpívala skupina The National. (ČSFD)

Hra o trůny - Valar Morghulis (2012) (epizoda) (S02E10)

  • Název epizody Valar Morgulis znamená ve vysoké valyrijštině: „Všichni muži musí zemřít.“ Je to tradiční rčení v Essosu a obvykle se na něj odpovídá „Valar Dohaeris“ neboli „všichni muži musí sloužit“, což je také název první epizody třetí série. (mikki089)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Najdrahšou epizódou počas 5 sérií bola epizóda Oheň a voda, ktorá stála vyše 8 miliónov dolárov. Väčšinu peňazí zobrala bojová loď v životnej veľkosti, vyše 250 bojujúcich komparzistov a taktiež špeciálne efekty. (martin1m2)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Pred natáčaním 2. série si scenáristi vystrelili z Alfieho Allena (Theon Greyjoy) a dali mu vymyslený scenár, podľa ktorého Theona zabil Bran Stark na Zimohrade. V tomto presvedčení žil herec takmer mesiac. (martin1m2)

Reklama

Reklama