Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 3

(série)
USA / Velká Británie, 2013, 9 h 4 min (Minutáž: 49–60 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Iain Glen, Sophie Turner, Kit Harington, Richard Madden, Natalie Dormer, Jack Gleeson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve třetí řadě budou ústředními tématy příslušnost k rodu a loajalita, přičemž vyvrcholí mnoho zápletek rozehraných v předchozích řadách a několik hlavních postav potká krutý osud. Hlavní pozornost je i nadále soustředěna na královské sídlo, kde se Lannisterové po divokém námořním útoku Stannise Baratheona (bratra zesnulého krále) sotva udrželi u moci. Dění na Severu hrozí změnit celkovou rovnováhu moci v Západozemí. Král Severu Robb Stark bude čelit veliké pohromě při jeho úsilí zužitkovat vítězství nad Lannistery v předchozích dílech. Na ještě vzdálenějším severu Mance Rayder (nová postava, kterou ztvárnil Ciarán Hinds) se svou obří armádou divochů pokračuje v neúprosném pochodu na jih s cílem zdolat Zeď. Za Úzkým mořem se Daenerys Targaryen - znovu pospolu se svými třemi hrozivými rychle dospívajícími draky - pokusí postavit armádu otroků, aby s nimi vyplula z Essosu v naději, že nakonec získá Železný trůn. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější stránkou třetí série je z mého pohledu vývoj hlavních i vedlejších postav. Mnoho z nich si tu totiž prochází situacemi, díky kterým nám jsou ukázány v jiném světle. Díky tomu se u některých ukáže, že jsou charakterem možná docela jiné, než jak se předchozí dvě série zdálo. V jiných ohledech je tato série také dobrá. Je tu mnoho dějových zvratů, mytologie toho světa se stále rozšiřuje a intriky přetrvávají. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 90%. Tretia séria ma vynikajúce a absolútne šokujúce finále! Teda konkrétne predposledný deviaty diel. Najzaujímavejšie s celej série okrem predposledného dielu a finále je to, že niektoré postavy dostali úplne iný rozmer (Jaime Lanister), takže záporným postavám miestami fandíte, pretože vstúpili do deja ešte horšie. Oceňujem aj úvodné titulky, ktoré nie sú len na okrasu, ale slúžia hlavne ako mapa. Takéto využitie som ešte nevidel. There is No Shelter From The Storm. Obľúbený soundtrack: Mhysa. ()

Reklama

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny postavy jsou víceméně zajímavé, výborně napsané a kvalitně obsazené, je jich tu ale příliš, takže něž se všichni vystřídají, na jednu postavu zbydou v jedné episodě dvě až tři scény, což narušuje dynamiku vyprávění a příběh ztrácí na zajímavosti. Nicméně celkově povedená série, a to i přesto, že naprosto podle a brutálně zabijí mé dosud neoblíbenější postavy - ještě pár dní poté to těžce rozdýchávám. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zdá byť veľmi vzdialená. Ale! Boh svetla ma vyslyšal a aj keď to stále pôsobí ako keby bola druhá séria rozdelená na dve, toto je tá záživnejšia časť, ktorá uzatvára väčšinu nezaujímavého (takmer žiadna Catelyn Stark) a obracia sa k väčšiemu množstvu brutality, nadprirodzena, kultových scén a Khaleesi. 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na třetí sezóně se mi mnoho záležitostí líbilo, zejména rod Lannisterů se povedl, není jediného jejich rodinného příslušníka, který by mě štval, více mě tentokrát bavila i dějová linie Daenerys, konečně se neomezovala jen na sáhodlouhé putování z bodu A do bodu B. Totéž, bohužel, nemohu řict o dění za Zdí, výborné scény se příliš často střídají s nudnými nebo podivnými ( chování postav, zvláště Jona). Jednoznačně kladně musím hodnotit konečné řešení starkovské otázky, zklamání mi naopak přinesly epizody s minimem děje a maximem mluvení do větru, v nichž nedošlo prakticky k žádnému vývoji příběhu. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (21)

  • V 3. sérii si drobné cameo vystrihol bubeník skupiny Coldplay Will Champion a spevák skupiny Snow Patrol Gary Lightbody. (Macejko)
  • Název epizody Políbený ohněm je fráze používaná Divokými k popisu rusovlasých lidí (jako Ygritte). Jelikož zrzavé vlasy jsou mezi Divokými vzácné, považují je za znamení štěstí. (mikki089)
  • Jednu z brutálne zavraždených obetí mal hrať autor predlohy George R.R. Martin. Pre preplnený rozvrh sa však v tejto epizóde nakoniec neobjavil. (martin1m2)

Reklama

Reklama