Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4

(série)
USA / Velká Británie, 2014, 8 h 44 min (Minutáž: 48–63 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington, Maisie Williams, Rose Leslie (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lannisterové, posílení po masakru na Rudé svatbě v Řekotočích, kde bylo zrazeno a povražděno mnoho jejich nepřátel z rodu Starků, stále drží železný trůn. Dokáží však překonat vlastní egoismus a odolat neustálému ohrožení z jihu, severu i východu? Zatímco nepřemožený Stannis Baratheon pokračuje v budování armády na Dračím kameni, bezprostřední nebezpečí přichází z jihu, když Oberyn Martell, Lannistery nenávidějící Rudá zmije z Dorne, dorazí do Králova přístaviště, aby se zúčastnil svatby Joffreyho a Margaery z rodů Tyrellů a možná vyřídil nějaké další záležitosti. Na severu, zdá se, vyčerpaná Noční hlídka již nedokáže dále odolávat útoku Divokých Mance Rydera. Těm však hrozí ještě větší nebezpečí ze strany nesmrtelných Bílých chodců. K tomu ještě, Daenerys z rodu Targaryenů v doprovodu svých tří draků a armády Neposkvrněných osvobodí největší otrokářské město Meereen na východě. Získá tak sílu uskutečnit svůj hlavní plán - přeplout Úzké moře, dobýt Západozemí a usednout na železný trůn, který jejímu rodu ukradli Lannisterové. (HBO Europe)

(více)

Recenze (65)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty konce sérií jsou Top...:) Jako skřet jedna z nejoblíbenějších postav.. to na konci vzal do svých rukou a já tleskám.. Jaime Lenister si čím dál získává mé sympatie.. Bitka toho obra a tím princem..libovka.. bitva na zdi.. též dobrá.. škoda že noční hlídka je skoro samej lempl.. zloděj.atd..a ne bojovníci.. Sansa si to zřejmě z vesela bude rozdávat s lordem Baelischem..no a smraďoch...to už je úplně jinej level.. :) :) No jsem zvědav jak to pojede dál.. :) 90% abych nezapomeň.. zrzečka čůza překvapila.. její šíp sejmul kdekoho..a taky už je po zrzce...:) ()

papadoce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať a to s úplnou vážnosťou, že štvrtá séria má čosi do seba. Je tu viac dobrých momentov, než v prvých troch sériách dokopy a niektoré momenty boli najmä príbehovo vyslovene silné. Za všetky vedie záver šiestej časti. Ten bol famózny. Zároveň má väčšina najsilnejších momentov toho istého menovateľa. Péťu Dinklageho. Kraľoval prvým sériám a hraje prvé husle aj tu. Inak je to iba klasika plná holých kôz, vykuchaných vnútorností a spústy kecov, ale rozhodne je to šťavnatejšie než predtým. Rozdiel oproti prvým trom sériám bol okrem spomínaných momentov aj v množstve príbehových línií, ktoré máme možnosť sledovať. Je ich také množstvo, že niektorým sa ujde priestor až v každej druhej, či dokonca tretej epizóde. Príbehu takáto hustota udalostí a osudov vyslovene pomohla. Vlastne to zmenilo moje presvedčenie, že ďalej nebudem pokračovať v sledovaní a tak si pozriem aj sériu päť. A tejto dávam prvých päť ⭐️. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úžasné třetí sérii jsem měl od této vskutku veliká očekávání a možná, že to bylo špatně, protože úspěch předchozí série se z mého pohledu nekoná. To ale neznamená, že jsem byl jakkoliv nespokojen, ba naopak. Hrozně mě těší, že kvalita tohoto seriálů je i po čtyřiceti dílech na takto vysoké úrovni. Mohl jsem díky tomu shlédnout nejeden památní díl, který ať už svými zvraty či zpracováním zůstane v mé paměti a vždy si na něj při vzpomínce na tento seriál vzpomenu. Konkrétně bych chtěl vyzdvihnout díl druhý a díl poslední, jenž pro mě byly asi "nejuspokojivější" díly celého seriálů a obecně je řadím mezi ty nejlepší. Mimo hodnocení dílů bych ale ještě chtěl říct, že tahle sérka pro mě byla celkem důležitá co se týče postav, protože ačkoliv jsem doposud měl své oblíbence a naopak, tak (i když pořádně nevím proč) až tady se z mého pohledu začal opravdu lámat chleba a konečně jsem si hned několik charakterů vysloveně zamiloval a věřím, že mi to vydrží až do konce seriálu (nebo do konce působení daných postav). Shrnul bych to tedy tak, že ačkoliv si čtvrtá série stále drží vysokou laťku kvality, tak pro mě byla i přes to o chloupek lepší série třetí a stále je pro mě dosavadním stropem. 85% ()

murkl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá série. Krásná svatba. Skvělý Tywin Lannister. Strašný frajer. Hrozná smrt. Bailiš konečně dostal prostor a konečně je trošku vidět co je zač. Frajer prostě neumí mluvit nahlas. Zní jako kdyby ho 4 série bolel krk. Tyrion trpaslík znova čaruje. Říkal jsem si jak si poradí, když teď nemá žádnou moc. Ten klučina prostě odmítá zemřít. Respekt. Arya a Ohař jsou skvělý pár. Jon Snow už konečně vypadá, že něco ví. Závěr byl prostě dokonalý. Chudák Oberyn Martell. Taková blbá smrt. Též Jonova rudovlasá slečna. I když ona si to docela zasloužila. Ti divoši byli divocí až až. Hlavně ti kanibalové a ten Tromund s tím bláznivým kukučem. Pořád nemůžu přijít na chuť dračí královně. Ti její nepřátelé nemají žádnou tvář. Kdo to jsou? Co mají za lubem? To mi tam chybělo. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tu, naprosté vyražení dechu, tohle jsem si nemohl vysnít ani v nejdivočejších snech. Je až neuvěřitelný, jak mě tento seriál, založený spíš na rozhovory než na akci, pohltil. Ty nejlepší díly jsem zrecenzoval. Druhý, šestý, osmý, devátý a desátý díl, jsou klenoty série a samotného seriálu. U mě však stále vede díl devátý. Nevím co bych k tomu dál napsal, snad jen to, že jsem opravdu zaskočen a překvapen z kvality série/seriálu. Nemám k této sérii slov, protože o všechny jsem přišel při sledování tohoto klenotu. 20/10 Největší překvapení co se seriálu týče, vypadá to, že to budu rozdejchávat ještě týden či měsíc. Absolutní vyražení dechu a tuto sérii považuju za tu nejlepší, co nám Hra o Trůny nadělila. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než 1., 2. a 3... Kvalita se neustále zvyšuje! Nejlepším dílem je pro mě č. 9 - Watcher on the Wall - jeden z nejlepších dílů seriálu vůbec, bez jediné chybičky... Absolutní spokojenost, jsem z toho nadšený... :) ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku vždy uchváti nielen zvučka ale aj pohybujúca sa mapa. Dej sa v celej sérii moc nehýbal dopredu. Lanistrovci stále kuli, Tyrion posuval dej dopredu, severná Stena sa zemnila. Zvraty, ktoré s nedali predvídať. Boje 2 oproti sebe postavili zo stoličky. Seriál je skvelý, no tato seria akosi sa ťahala. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už není moc co vytknout, ne? Jistě, jsou tam o něco méně zajímavé dějové linky, ale i ty mají stále vysokou úroveň. Dostali jsme konečně epickou bitvu (9. epizoda), zase trochu prořídly řady hlavních postav, viděli jsme pár dechberoucích panoramat, ale co skutečně pro mě dělá tenhle seriál výjimečným, to jsou ty dialogy ... brilantní vypointované dialogy, které mají hlavu a patu a až na výjimky to není jen nějaké laciné plkání. Jen houšť. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.seria je pravá vysoko nadupana kvalitná Hra o Tróny. Vynikajúca dejová gradacia, skvelé nové postavy a zasadenie rodu Martell do hry, bezchybne dialógy a vo finále dychberuce súboje (Hora vs Zmija, Hound vs Briene) ukázali top kvalitu seriálu a jeho suverenitu vo výstavbe deja a budovaniu charakterov. Preslov Tyriona a celkovo súd bol vynikajúci, spomínané súboje brutálne, ide o druhú najlepšiu sériu z celého seriálu. 💯% ()

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, bomby pecky, velice dobrá série. Jakože total, hlavní tahoun jsou závěrečné epizody, jejich příběhy jsou 10/10. Začátek je také dobrý ale né až tak, ale pro děj je důležitý. V této sérii najdetet všechno, nálož akce až po totální zvraty a politikaření. Bohužel dávám 4 protože většina epizod byla velice dobrá ale né až tak výborná, ale závěr série zatím nejlepší který tu byl. 85% ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znásilnils ji, zavraždils ji, zabils její děti ... a pomsta mohla být tvá Oberyne ... opět devátý díl v této sérii je jeden z mých nejoblíbenějších, vidět přijíždět obra na mamutovi ke Zdi, to se nezapomíná, stejně jako Oberynova slova v souboji... ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Nejlepší série seriálu! Tady není moc co dodávat. Už ani start série nebyl tak zdlouhavý a hned v druhé epizodě jsme dostali perfektní konec! Na konci páté epizody super souboj se zrádci noční hlídky. Proslov Tyriona u soudu je naprosto úžasný, dále souboj mezi Horou a Oberynem je taky dost dobrý a ke konci šokující. Devátá epizoda to klasicky rozjede na plné obrátky a dostali jsme skvělou bitvu o zeď, divocí vs noční hlídka. Scénka v bitvě s Jonem a Ygritte byla dosti smutná. No a poslední epizoda kde byl fakt parádní souboj Brienne vs Ohař, Hodor a Meera vs mrtví, Tyrion si to na dobro vyříká se svým otcem Tywinem a bohužel i se Šae :(. Peter Dinklage jako Tyrion si zase ukradl celou sérii! Na tohle jsou slova krátká, prostě geniální! Nejlepší epizoda - The Watchers on the Wall. ()

Reklama

Reklama