Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4

(série)
USA / Velká Británie, 2014, 8 h 44 min (Minutáž: 48–63 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington, Maisie Williams, Rose Leslie (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lannisterové, posílení po masakru na Rudé svatbě v Řekotočích, kde bylo zrazeno a povražděno mnoho jejich nepřátel z rodu Starků, stále drží železný trůn. Dokáží však překonat vlastní egoismus a odolat neustálému ohrožení z jihu, severu i východu? Zatímco nepřemožený Stannis Baratheon pokračuje v budování armády na Dračím kameni, bezprostřední nebezpečí přichází z jihu, když Oberyn Martell, Lannistery nenávidějící Rudá zmije z Dorne, dorazí do Králova přístaviště, aby se zúčastnil svatby Joffreyho a Margaery z rodů Tyrellů a možná vyřídil nějaké další záležitosti. Na severu, zdá se, vyčerpaná Noční hlídka již nedokáže dále odolávat útoku Divokých Mance Rydera. Těm však hrozí ještě větší nebezpečí ze strany nesmrtelných Bílých chodců. K tomu ještě, Daenerys z rodu Targaryenů v doprovodu svých tří draků a armády Neposkvrněných osvobodí největší otrokářské město Meereen na východě. Získá tak sílu uskutečnit svůj hlavní plán - přeplout Úzké moře, dobýt Západozemí a usednout na železný trůn, který jejímu rodu ukradli Lannisterové. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (28)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Obrovský Islanďan Hafþór Júlíus Björnsson, který ve 4. sérii ztvárnil Horu, byl v době, kdy se seriál vysílal, druhý nejsilnější muž na světě. Vyhrál mnoho siláckých soutěží, například v tahání kamionu. Pokořil také 1000 let starý rekord, když se mu povedlo zvednout neuvěřitelných 640 kg v podobě obrovské klády dřeva a ujít s ní celkem pět kroků. (zbyshek)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Ian Whyte byl pro svou nadprůměrnou výšku v seriálu obsazen hned do několika rolí. V 1. a 2. sérii ztvárnil jednoho z Bílých chodců, ve třetí a čtvrté řadě hrál obra. V obou těchto rolích byl však změněn k nepoznání díky make-upu a počítačovým efektům. Jeho pravou podobu mohl divák zhlédnout pouze ve druhé řadě, kde se v několika scénách mihl jako osm stop vysoký rytíř Gregor Clegane. (Revivup)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Je devět velkých rodů Sedmi království. Zástupci osmi z nich se objeví již v 1. sérii. Pouze na rod Martellů si musí divák počkat až do 4. série. (romajz15)

Hra o trůny (2011) (seriál)

  • Holanďan Michiel Huisman nahradil v epizodě Dva meče Brita Eda Skreina v roli Daaria Naharise (velitele Druhých synů). Oba mají společné to, že jsou hudebníci. Ani Ed Skrein, ani HBO důvody přeobsazení neprozradili. Ale fanoušci se domnívají, že to bylo kvůli obsazení Skreina do hlavní role ve filmu Kurýr: Restart (2015). Skrein tyto spekulace později vyvrátil a prohlásil, že skutečný důvod byl více politický. (Jirka_Šč)

Hra o trůny - Lev a růže (2014) (epizoda) (S04E02)

  • Tato epizoda pokořila torrentový rekord, když jí v síti BitTorrent současně sdílelo skoro 200 000 uživatelů a samotný díl si během 24 hodin nelegálně stáhlo kolem 1 500 000 lidí. (MatyM)

Hra o trůny - Zákony bohů a lidí (2014) (epizoda) (S04E06)

  • Toto je první epizoda, ve které není žádný člen rodiny Starků, ani jeden z jejich nejbližších spojenců (jako je Brienne z Tarthu nebo Samwell Tarly). (mikki089)

Hra o trůny - Drozd (2014) (epizoda) (S04E07)

  • Islandský strongman Hafþór Júlíus Björnsson (Hora) tu drží obrovský obouruční meč, měřící kolem 180 cm, pouze v jedné ruce, přičemž mu nedělá problém s ním mávat nad hlavou. Drží ho ovšem v levé ruce, ačkoli je postava Hory v knižní předloze pravák. (ArsenalEagle)

Hra o trůny - Strážci na Zdi (2014) (epizoda) (S04E09)

  • V této epizodě útočí Divocí na Zeď a na Černý Hrad zároveň, zatímco v knižní předloze byla mezi oběma útoky několikadenní prodleva. (fallanga)

Reklama

Reklama