Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (104)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Arya začíná trošku dovádět .. Jednoznačně nejlepší postava.. :) poslední díly hodně dobrý.. Husina při proslovu té nové malé lordky.. Divocí jako nejnormalnejsi skupina lidí.. Vrabcaci dostali dobrou masáž.. Jupii.. A drackove s blondskou nabírají na obratkach.. 90% parádní nakrmeni psiku tím sracem.. :) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co píši v hlavním komentáři, splňuje 6. série v celé své kráse. Některé dějové linky jsou rozbředlé a opakují se, na některé postavy se skoro vůbec nedostane a jiné by si tolik prostoru nezasloužili, ale jakmile přišel závěr, na všechny nedostatky jsem téměř zapomněl, protože jsem jim byl doslova unešen. Vichry zimy se staly mojí nejoblíbenější epizodou vůbec hlavně díky vymazlenému úvodnímu hudebnímu podkresu. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu lepší než minulá série, ale stále je to spíš takové klopýtání mezi průměrem a lehkým nadprůměrem s pár opravdu famózními momenty. Celkem se mi líbilo, že tvůrci začínali pomalu dějové linky směřovat k nějakému konci, namísto otevírání nových. To mělo za následek zbavování se příběhově veskrze zbytečných postav. Jen snad škoda, že tentokrát si smrt našla i pár mých oblíbenců, kterých po těch čistkách od čtvrté řady už zbylo docela málo. Každopádně si i tak myslím, že se s první "neknižní" sérii pánově Benioff a Weiss popasovali celkem uspokojivě. Velké plus mají u mě hlavně za linku s Branem, která byla jednoznačně to nejlepší, co série nabídla. Nejoblíbenější díl 6x05 - The Door ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák, který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co do vizualu a akcnosti boli posledne dve epizody asi najlepsie z celej serie. Inak je to kazdym dalsim dielom trapnejsie a hlupejsie a najlepsie to ukazuje Aryina story linka. V jednom diele ultra zabijak, v dalsom debil naivka, aby nasledne zahanbila svojim kumstom vsetkych beztvarych aj s ich najbeztvarovatejsim Bohom. A ta nuda v prostrednych epizodach. Ale nie vsetko bolo len zle. Pri Hodorovi som pozeral s otvorenym ustami. Som zvedavy na Branovu ulohu v buducich dieloch. Teda okrem nejakeho podivneho historika leziaceho spiaceho. To ma privadza k myslienke ako sa tesim na knihu a ako bude, 7. seriu pozerat viac menej uz len zo zvyku. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)

Reklama

Reklama