Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (104)

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně už mě to nezvrhne ze židle tak, jako minulé sezóny, kdy jsem doslova hltal každou intriku, zápletku, useknutou ruku či klobásku nebo rozdrcení hlavy ala melounodrtič. V porovnání s ostatními seriály je to stále bezkonkurenční podívaná, ale v porovnání s předešlými majestátními epizodami v rámci tohoto seriálu už šestá série působí jako fyzicky postižený, pokulhávající bratránek. Samozřejmě i zde jsou výjimky v podobě úžasných epizod (Bitva bastardů a Hodorova vysvětlivka), ale je to prostě zoufalo málo oproti tomu, na co jsme byli zvyklí. Tempo je občas opravdu k uzoufání pomalé, některé z postav jsou jak svým zjevem, tak svým chováním prostě a jednoduše napřesdržku a tvůrci už nám neservírují takové překvapivé zvraty jako dříve. Holt je znát, že seriál míří do finiše a tvůrci většinu linek zakončují bohužel tím "nejlepším" možným způsobem. V rámci GoT musím hodnotit 6. sérii jako tu nejslabší. 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák, který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to vepředu. Konečně mi nikdo nespoileruje ani nekritizuje, že v knížkách to bylo jinak a řeší se jen seriál. A řeší se oprávněně, jelikož šestá série graduje neskutečným způsobem a možná je to tím prvním zhlédnutím (i napodruhé stejné), ale pro mě je o dvě třídy lepší než například pátá. Sice jsem si říkal, že letos je těch mrtvých na poměry GoT poskrovnu, ale myslím, že tuto skutečnost naprosto přebil poslední akt. Tahle show je nesledovanější a nejdražší ze všech a je to znát. Ať už tedy sedmá série bude finální či nikoliv, spin-offy se budou dřenit jistě...10/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá sezóna pro mě seriál téměř pohřbila. Říkám téměř, protože jsem vydržel šest řad, takže nebudu sráč a snesu jistě i tu sedmou. Ne, to nebylo fér, čtyři série jsem si docela užil, pátá byla na hraně, ale jak popsat tu šestou? Největším problémem bylo to, že tvůrci absolutně zavrhli jakoukoliv logiku, a když mi něco nedává smysl, těžko se mi to bude líbit. Tentokrát už nikomu nešlo o příběh, šlo jen o snahu překvapit, případně šokovat za každou cenu. Jenže ani to nevyšlo a ani vyjít nemohlo, když bylo vše tak zoufale předvídatelné. Řada mě příliš nenadchla, o to víc jsem se bavil u série komentářů, se kterými si kiddo jistě dala spoustu práce:-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro většinu dosud nejhorší, pro mě po několika špatných zase kvalitní série. Skvělá hudba, epické záběry, konečně i epické bitvy, zajímavý vývoj postav a několik osudových momentů (Hodor). Nejsem fanoušek GOT, takže mi je jedno kdo se jak chová a že to je vlastně nesmysl. Chci se bavit. A šestka mi to zase jednou nabídla. Snad půjdu proti proudu dále a závěr seriálu se mi bude líbit alespoň tak, jako teď. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Bývalý americký prezident Barack Obama byl prvním divákem, který viděl tuto epizodu poté, co požádal a dostal kopii od režiséra ještě před premiérou v Los Angeles. (mikki089)

Reklama

Reklama