Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Recenze (104)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestka má nejedno nej. Je zřejmě nejtemnější, nejfilmovější a vizuálně nejpodmanivější. Bohužel prostředek je více než kdy dřív zbytečně taktizující, nudný a mít tahle řada pět dílů, bude to akorát. Což se ovšem zřejmě nehodí do krámu z hlediska financí, takže musí být divák trochu natahován. Tady mi už vzhledem k tomu, že se to opakuje poněkolikáté, vadí ten trik v podobě strhujících posledních dvou dílů a navnazení tak do dalších sérií. Avšak i přesto, že je to občas tak trochu kalkul a na efekt, je to filmařsky fantastická práce a ještě zajímavější je fakt, že máme GOT rádi především a hlavně kvůli dokonale propracovaným postavám. A další série přes všechny neduhy budeme hltat jako maliny. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná a doposud nejhorší (protože špatně napsaná) sezóna spasená na poslední možnou chvíli dvojící závěrečných epizod, které naopak patří k těm z vůbec nejzdařilejších. Což s ohledem na kvalitu památných epizod z předchozích sezón není zrovna malý úspěch. ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sračkou jsem počítala, ale něco takhle strašného jsem neviděla snad ani při psově posledním krvácivém průjmu. Jistě, na jednu stranu je šestá série příšerná úplně stejným způsobem jako ta předchozí – nekonzistentní, většinou dokonce regresivní charakterizace odčiňující dřívější vývoj, mizerně naklíčované klišoidní bayoviny určené těm nejuslintanějším idiotům, KATASTROFÁLNÍ plynutí a dávkování příběhu, jedna ukázka retroaktivní kontinuity za druhou, výhradní upřednostňování ŠOKUJÍCÍCH, od kontextu zcela izolovaných okamžiků, které letos kvůli své předvídatelnosti a vyčpělosti nezvládly šokovat snad ani devadesátiletou ýbrkonzervativní jeptišku, promrhaný potenciál mnoha talentovaných lidí, kteří z příšerně pojatých bitev zvládli díky nesmírnému nasazení udělat něco estetického, rozvláčnost a ubíjející nedějovost, VATA, VATA a pro změnu zase VATA, a především hangáry nelogičností, kvůli jejichž čirému množství neuplynula za celých deset epizod jediná minuta, na niž by se z toho či onoho důvodu nedalo pyčovat. Pár podstatných rozdílů tu ale oproti loňsku přece jenom je: jednak nikdy nebylo patrnější, že Benioffovi a Weissovi je nějaká snaha o koherentní, scenáristicky přijatelný počin už definitivně u řiti, a tak výsledná amatéřina, s níž se obtěžovali cákat na papír jednu nesouvisející hovadinu za druhou, všechny zmíněné vady nejméně desetkrát umocnila. A dále pátosezónové nevybíravé kuchání všech dějových linek a pozdější nepochopitelná snaha se co nejpřekotněji dostat k závěru jakékoli promyšlenější a hlubší dílo už od prvního dílu vylučovaly a způsobily, že sedmá i osmá řada nemůžou jinak než sračkoidnost dále stupňovat. Seriálová, rozumem neobsáhnutelně stupidní verze blížícího se konce naneštěstí rovněž způsobila, že zpětně už si nikdy nebudu moct vychutnat ani ty jediné dvě sezóny, které jsem měla upřímně ráda. Vždyť jak bych se znovu mohla tetelit z ojedinělé přítomnosti knižní Cersei v bitvě o Černovod, z Rudé svatby, Aryiny interakce s Jaqenem, Theonovy tragické zrady Starků, Oshy, Sansina manipulování v Králově přístavišti, Danyina dobývání zátoky Otrokářů nebo Jaimeho v harrenhalské vaně, když teď dobře vím, že nic z toho nakonec k ničemu nevedlo a zákonitě už vést ani nemůže? Hra o trůny je mrtvá, ať žije Píseň ledu a ohně. Pro příští, snad už poslední dvě série nezbývá než doufat, že se místo hysterického nasraného pyčování na každičký detail zvládnu dostat do pokročilého stavu nirvány a tváří tvář hrůze se spokojeně chechtat. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dost možná nejlepší dosavadní řada Trůnů, bez zbytečných vytáček, plná akce, dějství, památných scén a nakonec se dvěma neuvěřitelně vygradovanými epizodami od režiséra M. Sapochnika. No jestli tohle není blaho, tak nevim. 9/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George R.R. Martin si na svém kanape již notnou řádku let blaženě nechává zdát o jaru a v otázce Game of Thrones tak nyní definitivě přenechal HBO možnost prvního tahu. Jakožto divák detailně znalý knižní předlohy jsem tímto sledem událostí více než nadšen, jelikož seriálový svět Písně ledu a ohně nyní dostává zcela nový rozměr. Každá epizoda se totiž od tohoto okamžiku stává vykročením do absolutně úchvatného neznáma. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to vepředu. Konečně mi nikdo nespoileruje ani nekritizuje, že v knížkách to bylo jinak a řeší se jen seriál. A řeší se oprávněně, jelikož šestá série graduje neskutečným způsobem a možná je to tím prvním zhlédnutím (i napodruhé stejné), ale pro mě je o dvě třídy lepší než například pátá. Sice jsem si říkal, že letos je těch mrtvých na poměry GoT poskrovnu, ale myslím, že tuto skutečnost naprosto přebil poslední akt. Tahle show je nesledovanější a nejdražší ze všech a je to znát. Ať už tedy sedmá série bude finální či nikoliv, spin-offy se budou dřenit jistě...10/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 100%. Výrazne lepšie ako predošlá séria a zároveň asi aj najlepšia séria spolu zo štvrtou. Štvrtá séria priniesla šokujúce zvraty a po slabšej piatej sérii, šiesta prináša šokujúce odhalenia a vynikajúcu akčnú stránku, ktorá je čoraz lepšia a vďaka ktorej sa posúvame výrazne vpred aj v príbehu a v ktorej zas po dlhšej dobe pocítime pocit odplaty a víťazstva. Epizóda Battle of the Bastards by sa nestratila ani veľkom plátne. Navyše záver šiestej série vyústil do podoby, v ktorej je už cítiť vojnu o trón a zavŕšenie seriálu. Winter is Here. Obľúbený soundtrack: Light of the Seven, Khaleesi, Winter Has Come, The Winds of Winter. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tak, zbývá mi je doufat, že v knižních Vichrech zimy nedojde k vítězství formy nad obsahem tak, jak se stalo v této sérii. Naštěstí v literatuře nejsou k tomu tak vhodné prostředky. Tam lze retardaci kdysi charakterově vybroušených postav snáze prohlédnout. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této sérii se najde pár slabších dílů, ale celková úroveň je velmi dobrá. I přesto jsem byl na pochybách a nebyl si s hodnocením úplně jistý. Poslední dva díly ale vše změnily a pokud divák vydrží do nich, tak teprve tam je čeká to pravé ořechové a nemluvě o samostatném závěru! Skvělá série. No a teď nám nezbývá zase rok čekat. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď si chcete posledné sezóny GoT patrične užiť, je skrátka nutné ignorovať, že niektoré detaily alebo dokonca celé dejové línie sú - nie trošku nedomyslené, ale vyslovene idiotské. Tak napríklad komplet všetko čo sa dialo posledné dve série okolo Aryi, je zhruba na úrovni záverečnej časti Sherlocka. Ibaže život nie je šach a keď chcete predvídať 5 ťahov dopredu, nemôže byť štvrtým ťahom obetovanie kráľovnej, pokiaľ celý čas plánujete s ňou dať v záverečnom ťahu mat. Dve série trénovania, na konci ju dáte zavraždiť, ona sa vám príde vysmiať do ksichtu a poprieť všetko o čo ste sa celý čas snažili, a vy sa ešte potom budete tváriť, že toto bol váš cieľ. Alebo tá bitka bastardov. Dal som na tú časť 5*, pretože je to fakt žrádlo, áno. Ak si ju hneď v úvode nenecháte pokaziť prižmúreným Kitom Harringtonom, ktorý sa rozhodne, len tak z trucu, že ok, celú sériu sme zbierali armádu, v stávke je život mojho brata, sestry, Winterfell a pár tisíc vojakov, poďme si zahrať pre zmenu poker! Ty alebo ja; kto urobí chybu, prehral osudy všetkých. Ako mám fandiť takejto postave a nie záporákovi, keď ten ho logicky vysmeje, že prečo by mal takú blbosť akože robiť? Všetko som to dokázal aspoň čiastočne odignorovať, pretože som si ten seriál proste chcel užiť. A užil som si. Vrátili sa dialógové časti a tyrionovské robenie politiky. Dostali sme tri vysokorozpočtové epizódy, pri ktorých sme zatajovali dych. Hodor. A všetkého toho pozitívneho bolo skrátka viac ako v predošlej sérii, alebo sme mali len lepšie príležitosti to ignorovať. Neviem. Každopádne prosím, pri všetkých tých bohoch; už ich nikdy nenechajte rozprávať vtipy! ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální dvě epizody (obě režírované Miguelem Sapochnikem, jenž má na svědomí i vynikající epizodu Hardhome z páté série) této řady se mohou směle zařadit mezi to úplně nejlepší, co soudobá (kvalitní) televizní tvorba nabízí. Háček je bohužel v tom, že předchozích osm dílů ve srovnání (nejen) s nimi působí jen jako celkem ucházející intro (i navzdory brilantním pasážím typu "Hold the Door!"). Následující sezóna/y údajně už bude/ou mít "pouze" sedm epizod, což bych jedině uvítal, protože by se tak mohly z děje vyházet veškeré zdržující zbytečnosti a celá/é série by díky tomu pravděpodobně měla/y (znatelně) větší spád a tah na bránu. Ostatně zkrácení o tři díly by dozajista pomohlo i zde... 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najzvláštnejšia sezóna doposiaľ, možno je to tým, že má predsa len trochu inú atmosféru a celkový feeling, takže mnohí fanúšikovia mohli byť oprávnene sklamaní. Málokto bol ale sklamaný z posledných epizód a celkového uzavretia sezóny, až tu sa ukázalo, že aj ten pomalší rozjazd mal svoj účel a keď sezónu berieme ako celok, tak skrátka funguje. Opäť sa vo veľkom umieralo, opäť to bolo zbytočne krvavé a tým pádom až nasilu drsné, ale taký je skrátka GoT už od začiatku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série byla totálně našlapaná už od samého začátku, což nebývá úplným zvykem. Úžasný díl byl střídán ještě úžasnějším a já byl během sledování v absolutním transu. George R.R. Martin je génius a tvůrcům tohoto seriálu patří můj nehynoucí obdiv, protože tento seriál ční s obrovským náskokem nad všemi ostatními. Trošku mě mrzí, že by měla být příští série sérií poslední. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DaViD´82: přesně tak, zcela správně. Smrti těch zlých a triumf zasloužilých (přičemž zlí triumfující jsou zde též, ale do budoucna je zřejmě nic příjemného nečeká) dělají ze závěru sezóny mimořádný zážitek a já se zas po letech na další ročník opravdu těším. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po většinu sezóny neobjevný fanouškovský servis, ale poslední dvě epizody patří k tomu nejlepšímu a nejvelkolepějšímu, co kdy vzniklo na televizních obrazovkách. Malá televizní revoluce, co se výpravnosti a filmovosti týče. ()

Reklama

Reklama