Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2 (2012) (série)


Sever nezapomíná (S02E01)

(epizoda)
  • USA The North Remembers

VOD (1)

Obsahy(1)

Zima se rychle blíží a někteří členové Noční hlídky se vydávají na výpravu na sever od Zdi. Boj mezi rody Starků a Lannisterů se vyhrocuje, jak přicházejí nové zprávy o rozporuplném dědictví trůnu krále Joffreyho. V této situaci se bratři Baratheonové bezohledně snaží získat Železný trůn pro sebe. Mladý král Joffrey je odhodlán udělat cokoliv pro to, aby si jej udržel. A ještě je tu Daenerys, obklopena hrstkou věrných a svými malými draky. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Načrtávání linek druhé epizody samozřejmě výrazně rychlejší, než u té první. Vše okolo krále a Kings Landing strhující, schylující se bitva x národů na spadnutí. Představení nových hráčů do hry sympaticky zkratkovitá, avšak pro další díly zřejmě naprosto klíčová. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria začína asi ešte svižnejšie a zároveň aj krutejšie, než tá prvá. My máme samozrejme radosť, že sa tu konečne objavuje aj Carice van Houten a vyzerá to, že jej postava je riadna fúria, čím je ale ešte viac sexy. Joffrey začína poriadne "řádit", ale už na konci prvej série sa stal tou najodpornejšou postavou celého seriálu a tento status naďalej neochvejne potvrdzuje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizodu druhé sezóny otevírá smrt v souboji následovaná wineboardingem, z čehož je rázem jasné, že druhá řada asi nebude žádný čajíček. Zajímavě se také uvedl Stannis Baratheon et consortes, děj u Daenerys a zbytků Drogova khalasaru naopak poněkud stagnuje, ale díl jako celek fungoval výborně. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže mnoho postáv z prvej série neprežilo udalosti, v druhej sa nám predstavujú nový, hoci o nich už bola reč.. Pokiaľ to bude aj v ostatných sériách... Tak to asi zavrhnem.. Takéto samoúčelnosti nemusím. V pohode časť, aj keď mi to príde tak, že sledujem niečo úplne iné ako predtým. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You want to rule one day? Well learn how to follow." "The night is dark and full of terrors." R'hllor is coming. "I'm his only living son. He'll listen to me." Ten pocit ked nepoznas vlastneho otca. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako většina sérií, i druhá má začátek zcela příběhový, k čemuž se přidává několik důležitých postav. Jejich linky jsou ovšem ne vždy příznivou změnou, hlavně co se týče Stannise. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších postav a jediný pravý král Stannis je konečně na scéně! Budou se dít věci! Noční hlídka zatím hledá přístřeší a kydá hnůj. Ale nejlepší na tom všem je, že se konečně objevila Carice van Houten! ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia to rozhodne nemali jednoduché, okresať totiž kvantum udalostí a rozhovorov z knihy do pár hodín seriálu tak, aby sa nudnejším pasážam vyhli a na dôležité nezabudli, žiada veľký cit. K tomu sa ešte občas snažia pridať aj niečo vlastné, čo niekedy vyjde - rozhovor Robb a Jaime, no inokedy zase celkom nie - konfrontácia Cersei a Baelisha, ktorý sa dostal do pozície nezodpovedajúcej jeho vychytralej knižnej predlohe. Okrem toho sa nám tu predstavili nové postavy - Stannis, Melisandre, Davos, ktoré ešte budú mať čo-to do udalostí vo Westeros povedať a ktoré boli opäť mimoriadne dobre herecky obsadené. Úvodná časť môže pôsobiť po veľkolepom závere prvej série trochu nevýrazne, ale vedzte, že aj knižná predloha na tom bola rovnako. Takže slušných 8/10. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joffrey potvrzuje svoji odpornost a začíná být přítěží i pro Cersei. Arya prchá z Králova přístaviště, do kterého se naopak vrací Tyrion. Začíná hon na bastardy krále Roberta a objevuje se Mellisandra z Ašaje. ()

Reklama

Reklama