Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečná flotila Stannise se blíží ke Královu přístavišti a městem zní poplašné zvony. Tyrion Lannister má připravený plán, jak město před blížícími se nájezdníky bránit. S pomocí zeleného ohně je rozpoutáno peklo, ve kterém nachází smrt mnoho Stannisových bojovníků. Vyděšený mladý král Joffrey uprostřed vrcholící bitvy před svými muži projeví zbabělost. Jen díky zásahu své matky pak unikne do bezpečí. Cena za nedostatečné chování krále v průběhu boje může být pro Lannistery velmi vysoká. Nadějí pro všechny zůstává chytrost a odvaha Tyriona, který své muže vede do boje... (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně prozatím nejlepší díl celé série. Strhující bitva o Kings Landing sice není tak pompézní a přehledná, jako bitevní scény ve slavných bijácích typu Gladiátor, nebo Lord of The Rings. Nepostrádá však spád, vynikající atmosféru válečné vřavy a spoustu nečekaných zvratů v průběhu dění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sme sa dočkali. Čoho? No prvej skutočne veľkej vojnovej scény. Dobývanie hradieb trochu pripomenie Dve veže, len s tým rozdielom, že tu nemáme kladných či záporných hrdinov, svojich obľúbencov si každý musí vybrať sám. Najlepšie však vyzerá konfrontácia na mori, avšak tu sme svedkami "menšej" ľsti, takže namiesto šermovačiek na lodiach nás čaká krásny zelený "ohňostroj". Dá sa predpokladať, že finále už bude menej akčné a budú sa najmä prerozdeľovať pozície... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V deváté epizodě mě tvůrci opravdu překvapili. Čekal jsem bubnování do bitvy, střih a sčítání mrtvých po boji, ale ono ne. Když neprobíhaly přípravy k bitvě, skutečně se bojovalo, a přestože někteří členové komparsu nedávali u instruktáže evidentně pozor a v bojových scénách působili legračně, celek fungoval velmi pěkně, to vše vhodně doplnil Cersein monolog k Sanse a já jsem byl spokojen. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černovoda je první epizodou, která se točí pouze kolem jedné jediné události. A stála za to! Téměř celý film se točí kolem bitvy o Královo přístaviště a doplněný je vkusnými vložkami postav (Tyrion, Ohař, Bronn...) + samozřejmě patetickou Cersei. Suverénně nejlepší epizoda 2. série. Sandor Clegane (Ohař) k oblíbenosti směřoval už dlouho, tímhle dílem si ji ale nepochybně získal. "FUCK THE KING!" ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ rozhodne najlepšia a najepickejšia časť plná bojov. nápaditostí, nepredvídateľností a heroických výkonov postáv. Samozrejme to na fantasy typu LOTR aj tak nemá a asi ani v mojich očiach nikdy nebude mať, ale musím uznať, že táto epizóda, a hlavne boje na mory, ma nesmierne bavili a bol aj v napätí. Škoda, že koniec trocha nedotiahli, inak by som prihodil ešte jednu hviezdičku. Odchod Ohařa, ako tu ostatní užívatelia píšu, stál za to. Z postavy ktorú som veľmi nemusel sa rázom stal čestný hrdina, hoci mnohými bojmi unavený. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně dobrý díl a předčasné finále druhé řady, ale i tak to není na plný počet. Ten jejich předchůdce napalmu to skvěle odstartoval, ale do finiše se neběželo naplno. Hlavně, že konečně byla bitva a žádný střih a je po bitvě jako v minulosti. Určitě vyzdvihnu upřímný rozhovor Cersei a Sansy a proslov Tyriona k obráncům hradu. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě zatím nejlepší epizoda. Nejen protože bitva je naprostý nářez, ale její příprava je úžasně natočena z různých pohledů a napětí by se dalo krájet. Škoda že tohle nebyla poslední epizoda druhé série, nýbrž jako dokonalé vyvrcholení bych to bral raději než následující část. Scéna se zeleným ohněm už ani epičtější nemohla být. Navíc můj oblíbenec Tyrion zde ukázal svoji odvahu a také že je dobrý taktik, ne jak šmejd Joffrey kterého nikdy asi nepřestanu nenávidět. 10/10. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli někdo zemře s čistim mečem, znásilím jeho mrtvolu!" a "Seru na královskou gardu, seru na město, seru na krále!" Naprosto ultimátní hlášky, fakt umírám XD Luxusní díl. ()

Reklama

Reklama