Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Robb s manželkou Talisou a matkou Catelyn přijíždějí na svatbu Edmura Tullyho s jednou dcer Waldera Freye. Mezi oběma rodinami existuje značné napětí. Robbova upřímná omluva, že on si nevezme jednu z dcer Freye, je dobře přijata. Lord Edmur je příjemně překvapen, že jeho nevěstou se stane Freyova nejkrásnější vnučka Roslin. Slavnostní veselí pokračuje, Walder Frey ale ještě má připraven temný plán. Arya Starková a Sandor Clegane dorazí k cíli cesty pozdě, aby mohli ještě něco ovlivnit. Daenerys již nařídila útok na Junkai, na základě informací, které jí poskytl Daario. Bran Stark v sobě objeví tajemné síly. Jon Sníh je postaven před nelehké rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko to bude náhoda, ale tvůrci třetí sérii završují v podobném konceptu jako tu druhou. Tedy devátý díl je bombastické vyvrcholení. V minulé sérii to byl Stannis vs. Lannisteři, zde je to svatba. Celá ta scéna je dechberoucím způsobem natočená a krutě nekompromisní. Určitě jeden z nejlepších dílů seriálu, přičemž jediná scéna naprosto přehlušuje celý zbytek epizody. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Rudá svatba" je bezpochyby nejsilnější pasáž třetí série. Nesmírně krutá, nemilosrdná, šokující, uzemňující. Právě kvůli takovýmto scénám řadím Hru o trůny mezi nejlepší seriály, jaké jsem kdy sledoval. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak po konci tejto epizódy pochopím, ak GoT stratí veľa fanúšikov (a naopak, tých skalných utvrdí v tom, že je to geniálne dielo) a seriálu dá zbohom. Záver je totiž ešte väčším masakrom, než záver prvej série a umiera sa takým tempom na takých pozíciách, že prechádza zrak. Poteší ale množstvo akcie a nejaký ten výpravný panoramatický záber, tých by malo časom stále viac a viac pribúdať. Tak hor sa do finále... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá epizoda byla jednou z mála opravdu akčních. Vypadalo to, jako by se jejího napsání a natočení ujal zcela jiný tvůrčí tým. Tentokrát se nevyskytla jediná dějová linie, která by nenabídla pořádnou akci a svatební jatka byla už jen třešničkou na dortu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápem, že mnohých táto epizóda dojala kvôli krvavému ale hlavne nečakanému finále, ale po pravde Robb Stark, a jeho únavná cesta za pomstou ma prestali baviť už v druhej sérií. Žiadne sidestory sa nekrížia, všetko pluje tak pomaly, že ma to skutočne prestáva baviť. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soundtrack : (9,7/10) Dialógy : (9,6/10) Príbeh : (10/10) Kamera : (9,5/10) Vývoj postáv : (9,6/10) Konflikt : (9,7/10) Vzrušenie : (9,7/10) Rozumnosť : (9,9/10) Celkovo : (9,7/10) Plusy : Ó BOŽE NIE! Červená svadba je bez problémov jedna z najlepších scén, ak nie TÁ najlepšia scéna v celom seriáli. Všetky naše pochybnosti o tom, či lord Frey urobí niečo nenormálne, sa zmenšujú so začiatkom svadby, aby nás prekvapil zvrat storočia. Všetky scény pred tragédiou boli 10/10. Páči sa mi, že napätie sa pomaly stupňuje, keď počujeme, ako sa hrá kastamérsky dážď, dvere sa zatvárajú, z pohľadu Aryi tiež cítime niečo zlé. Najväčšia/najsrdcervúcejšia scéna, aká sa kedy odohrala v televízii. Pes je k popukaniu. Jeho vzťah s Aryou je jednoducho dokonalý. Osha a Rickon sa rozdelia v skvelej emotívnej scéne. Aryina posledná nádej sa rozplynie srdcervúcou scénou. Bojové scény boli dobre vykonané. Zápory : Žiadne. Alebo možno Jon bojujúci s 3 divokými nebol celý logický. Zlovlci síce pomáhajú, ale až neskôr. Ale bolo to úplne v poriadku. ()

Reklama

Reklama