Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zprávy o krvavé svatbě na hradě Freyů dorazily do královského přístaviště, Tywin Lannister svolává schůzi Malé rady. Král Joffrey se z nových informací raduje, nikdo ale nepodpoří jeho plán ukázat Sanse Robbovu hlavu na svatbě s Margaery. Arya přijímá Sandora Clegana jako svého ochránce. Předtím ale zjistí, co Freyové na hradě udělali Robbovi. Chtěla by svého bratra pomstít. Ygritte se snaží dostihnout Jona. Přežije dramatické setkání v Černém hradu, stejně jako Sam a Gilly. Bran se vydává přes Zeď do neznáma. Jaime s Briene přijeli do královského přístaviště. V dobytém Yunkai Daenerys čeká na jednání tisíce otroků, kteří jsou nyní volní. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda třetí sezóny byla slabší než ta předchozí hlavně z důvodů, které ve svém komentáři uvedl Krub a s nimiž plně souhlasím. Jen bych za sebe dodal, že mě Brandonova dějová linie vůbec nebaví a fakt se netěším, až se k ní v další sérii vrátím. Závěrečná scéna s Daenerys mi silně připomněla situace na pobočkách České pošty ve dnech, kdy se vyplácejí sociální dávky. Ale abych jen nekritizoval, velice dobře se bavím pokaždé, když se na scéně objeví tyto postavy: Ohař, rodina Lannisterů a Varys, právě oni jsou za mým hodnocením. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše kolem Stannise je zmatečné a prapodivné, zřejmě bude krystalizovat v dalších epizodách. V Kings Landing úřaduje ultra badass Charles Dance aka Tywin Lannister, který je skutečně k zulíbání. Zajímavě se rozvijí i Sansa a Arya. Děj kolem Johna Snowa je rovněž ne úplně přesvědčivý, avšak rozlučková scéna zde je vcelku působivá. Poslední díl tak trochu poodkrývá karty na další epizody, kde to vypadá, že to nebude boj mezi krály nebo národy, ale boj mezi živými, neživými a draky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledný diel, rovnako ako v prípade druhej série, je skôr takým logickým doklepnutím zásadných udalostí deviateho dielu. Našťastie nás už podobné šoky nečakajú, ale zopár šípov v jednej z obľúbených postáv môže s vami taktiež zamávať. Nejakej tej veľkej bitky sa nedočkáme, ale aspoň jedného monumentálneho záberu, ktorý je zároveň aj tým posledným v celej sérii. Emócie ale fungujú, kto si postavy obľúbil, respektíve začal nenávidieť, môže byť vo finále poriadne emocionálne zaangažovaný. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záujem o tento seriál u mňa neustále klesá.. Už ma to prestáva baviť. Furt seriál rozohrá zaujímavú zápletku a potom ju trápne skončil.. Ako románik medzi Jonom a tou nádhernou zrzkou. Stále chodia do bodu A k bodu B a nič sa takmer nedeje. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr jedna z velkých epických scén seriálu a mrazení v zádech. No co by tyto scény byly bez nádherné monumentální hudby že... Djawadi je génius. PS: neodpustím si ale jenu drobnost. Na to jak si tvůrci seriálu hlídají neskutečné detaily, aby seriál působil autenticky - např. detail na ruku Aryy, když chce zabít Ohaře kamenem, autenticky působící špinavé ruce i neudržované špinavé nehty, někoho, kdo je dlouho na cestách a na druhou stranu Theonovo  (smraďochovo) hladce vyholené podpaží a nejspíš i hrudník při scénách mučení na kříži...hmm.  Stejně jako Dany po dlouhém putování pouští atd... Přitom tohle pořešit je to nejvíc jednoduché. Když si to nepohlídají tvůrci, i samotní herci by mohli mít trochu soudnost a během natáčení historických filmů či seriálů by si mohli tu přehnanou hygienu odpustit na chvilku. Pamatujete Frodovy špinavé okousané nehty v LOTR?  :-) Vím, že to někomu připadne jako hloupost, ale já to vnímám, jako by tam někdo nosil digitální hodinky. Stejně jako mě iritují některé příliš okatě současné účesy - hlavně několika mužských herců. Hlavně Malíček, Gendry, i Joffrey plus bohužel od další série i Jamie. U toho jsem ten stupidní sestřich vážně nepochopil. Ten měl doteď fajn neudržovaně působící účes a to co mu udělali nově, je fakt pitomost a ani mu to vůbec nesluší. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda začíná, tak kde předchozí skončila, jatka pokračují, protože je třeba zničit armádu Severu. Zbytek jede ve své dějové lince s jedním střetnutím mladých Starků se Samem. Válka králů končí (taky jich už moc nezbylo) a zima konečně dorazí, zdá se. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joffrey konečně dostal přes prsty od strýčka Tywina. Tyrion a Cersei se společně utápí v zoufalství z toho, že papá Tywin je využil jako kusy hadru. Arya se konečně pořádně vyřádila na jednom nebožákovi. Jon už konečně něco ví, ví, že se nemá ke své zrzuli otáčet zády. Poslední scéna s Daenerys byla zatraceně silná. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečetl jsem knihy, a tak nevím, nakolik pravdivé jsou zvěsti o tom, že se seriál vzdálil od své předlohy. Budu-li tedy hodnotit, musím říct, že se spuštěnou ohlávkou se hřebci cválá lépe. Děj pomalu vzchází do epiky, jaké je hoden, a to i bez konečné scény této epizody. Ta byla naprosto skvělou samostatnou kapitolkou celého dílu a mně nezbývá než říct, že si každou pasáž s Daenerys užívám a čekávám na ní. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprávy o krvavé svatbě na Dvojčatech se rychle šíří a je více radujících se, než těch těch smutných. Sam se vrací k Noční hlídce, Jaime do Králova přístaviště. Ramsay pošle do sídla Greyjoyů nečekaný pozdrav. Gendry za pomoci sera Davose prchá z moci Melisandry. ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi totálna skaza Starkových v priamom prenose nepotešila. Tyrion je šachista. Ide mu to. Vie sa vyjadrovať v dôležitých chvíľach. Za to Joffrey je stále zlý človek, ktorý zjavne nemá vychovanie a ani štipku rozumu. Taywin za tie roky nazbieral skúsenosti ako vládnuť aj ked je král Joffrey. Sever sa rúti do záhuby. Dôležité stretnutie Samwela a Branna. Brann ani poriadne nevie prečo musí na sever... Železné ostrovy obdržali zásielku, ktorá rozhodne nepotešila a zasadila dýku hlbšie. Arya je riadne drsná a pomstychtivá, no niet sa jej čo diviť - jej povaha a to čo zažila a videla ju ženie k tomu...ona ešte čo to zmení. Ygritt sa vysporiadala s Johnom. Návrat Jaimeho domov k Cercei. Stannis slepo verí kňažke, čo to prinesie? Až na koniec dielu sa ukázalo čo je tá Mhysa. Daeneris sa opäť posunula dopredu, radosť pozerať. ()

Reklama

Reklama