Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Tyrion vítá v Králově přístavišti návštěvu, Jon Sníh si na Černém hradě připadá nevítaný. Daenerys má namířeno do Meereen, největšího otrokářského města na východě. Arya narazí na starého přítele. (HBO Europe)

Recenze (24)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyřka začíná velmi vlažně. V krátkosti nám jsou představeny s lehkým odstupem času všechny hlavní postavy. Jediná akční pasáž je ta s Ohařem a Aryiou na konci (bravurně natočená) a jinak defacto lehká oťukávačka a začátek na konci předešlé série. Zatím úplně chybí vše kolem Stannise a Greyjoye - možná lehce překvapivě, na druhou stranu víc příležitostí dostávají Lannisteři, kteří nezklamou. A to je ještě potřeba podotknout, že se možná klube zajímavé charakterní proměna Jamieho, kterému unikátní Brienne možná přece jen otevřela oči. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prísun nových postáv bol nevyhnutnosťou, vyzerá to tak, že sa to v štvrtej sérii bude dosť hrať na pomstu. Samozrejme nechýba ani sex a nejaké to šťavnaté vraždenie, tentokrát ale budú pre zmenu umierať len lotri. Záverečná "rvačka" v odľahlom pajzli patrí k tomu najlepšiemu, čo zatiaľ GoT v tomto smere ponúkol. Inak ide o pomalší rozbeh, nič ohurujúce nás nečaká, ale aspoň vieme, na čo sa vo štvorke tešiť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zatím sem neměl potřebu komentovat. Dřív sem tímhle slavným opusem opovrhoval, ale manželka mě ukecávala tak dlouho, až jsem prostě sehnal všech osm sérii a jedem to v kuse. Překvapivě mě to baví i když se někdy šíleně zbytečně mluví, např. 3. Série je kromě devátého dílů dost o ničem. V každým případě mě na začátku série 4. nasralo přeobsazení Daaria Naharise. Místo sympaticky egoistického Eda Skreina nějaký nizozemský buzerant. Doufám, že zbylé 4 série mě nečeká podobně nemilé překvapení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda čtvrté série mě sice nijak neohromila, ale ani nezklamala, přišla se slušným standardem. Zaujal mě hlavně rozhovor mezi Tywinem a Jaimem, zážitky dua Arya- Ohař a nová postava prince Oberyna. Zajímalo by mě, kdo je ten lstivý chlapík, který o sobě veřejně tvrdí, že je Daario Naharis, a proč mu to všichni žerou. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predošlé prvé epizódy ma vždy aspoň trocha navnadili a dodali mi trocha viery, že sa seriál nebude uberať stále priamo dole. Ale tuto ma nedokázalo navnadiť už vôbec nič.. Ošarpané staré postupy ktoré už nebavia a seriál sa stále pohybuje vo svojom bludnom kruhu. Staré postavy umierajú, nové prichádzajú ale svojim spôsobom sú to kópie starých.. Absolútne am to nebaví.. Dám si prestávku.. Zatiaľ koniec! ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jamie si během seriálu projde hodně zajímavou proměnou charakterů... V první sérii je to namyšlený arogantní nesympatický píčus, potom během setkání s Brien se z něj stane drzý arogantní (a statečný) hrdina, aby se po návratu do Králova přístaviště stal slabým naivním podpantoflákem s pitomým účesem, se kterým Cercei zametá jak se jí zlíbí a který  dovolí drzému Bronovi aby si z něj kdykoliv utahoval. No prostřední charakterer mi byl překvapivě nejsympatičtější... ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se stane málo, ale Oberyn, Brienne a Jaime dodávají "banter", zatímco Sandor a Arya v prvních a posledních pár minutách vyvažují všechno, co se za zbytek dílu nestalo. Ještě to není nejhorší! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Jaime pouze vypadá jinak (a došlo ke změně charakteru), tak u Daaria Naharis je jiný herec (dost zásadní, kdy se z dlouho světlovlasého stane krátce tmavovlasý). Arya po boku Ohaře nachází svou další životní etapu (i když bojovnost má od prvních epizod seriálu). Zbytek se odehrávat tak, jak se dá očekávat. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již tradičně je start série vlažný jako čaj po půlhodině. Scénáristi se prostě vůbec nepokoušeli diváka nalákat, veškeré úsilí šlo zjevně do marketingu. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající úvodní epizoda. Jaime dostane od papá Tywina dárek. Ještě, že chudák starý Ned nevidí, co se stalo s jeho mečem. Sansa je pořád nešťastná, jak překvapivé. Jon se snaží přesvědčit staré kretény ve vedení Noční hlídky o tom, že je stále věrný. Daenerys je stále větší zloprdelnice a Arya s Ohařem to pořádně rozjeli! ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”You lived your life for the king. You gonna die for some chickens?” “Someone is.” GoT je späť a úvodnou epizódou štvrtej série podľa očakavání pokračuje v mapovaní udalostí tretej knihy A Storm of Swords, ktorá sa kvôli svojej rozsiahlosti nedala vmestiť len do predchádzajúcej série. Obsadiť Pedra Pascala do úlohy dornského princa Oberyna bola skvelá voľba, ktorá sa naplno prejaví v následujúcich častiach. Škoda, že nám tvorcovia neponúkli aspoň časť veľmi pútavého rozhovoru, ktorý v knihe viedol s Tyrionom pri príchode do King’s Landing. Na druhú stranu oceňujem, že na rozdiel od knihy Hound s nami pokračuje ďalej aj po masakri v hostinci, ktorý mimochodom úvodnú epizódu skvele zakončil... ()

Reklama

Reklama