Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4 (2014) (série)


Děti (S04E10)

(epizoda)
  • USA The Children

VOD (1)

Obsahy(1)

Nečekaný útok severně od Zdi změní situaci. Daenerys musí čelit krutým důsledkům své nadvlády. Bran se dozví více o svém osudu. Tyrion zjistí jaká je jeho skutečná situace. (HBO Europe)

Recenze (26)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s ostatními dosavadními epizodami dávám pouze tři hvězdy a to ještě nerada. Vlastně ještě předposlední epizoda, kde se jen válčilo, byla z mého úhlu pohledu slabá, vadilo mi, že se zapomnělo na plno postav a najednou se věnujeme jen jednomu z hlavních hrdinů, jeho parťákům a samozřejmě především té bitvě. Zacílit a pal, nic víc.- Tady je alespoň zase co se postav týče zase živo a tak to zohledňuji. Jiné díly mně přišly ovšem opravdu silnější. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda je dlouhá, obsáhlá a nabízí několik zajímavých otazníků a zvratů, které budou velmi pravděpodobně rezonovat v další řadě. Souboj Brienne s Ohařem opět mistrovsky natočený, spoustu prostoru pro Aryu, z které se klube záludný killer a Tyrion se postaral o velkou senzaci v Kings Landing na závěr. Po tomhle máte chť rovnou navázat pětkou a vědět co bude následovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa zatiaľ najlepšie zvládnuté finále doterajšieho priebehu. Čaká nás opäť niekoľko úmrtí, ak dobre rátam, tak to majú za sebou po The Children ďalšie štyri dôležité postavy. Okrem jedného prípadu ale z toho asi bude mať väčšina fanúšikov radosť :). Opäť ide o akési doťuknutie dejových línií po nabúchanej devine, ako je už v tomto seriáli zvykom, ale tu ide zase o funkčný emocionálny vrchol celej série. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Brandonovy otravné dějové linie, mohlo z toho být pět hvězdiček, ale tuhle partu jsem si opravdu neoblíbil. Nejzajímavější události tentokrát proběhly v Králově Přístavišti, Cerseiin rozhovor s Tywinem a Tyrionova pomsta byly skvělé stejně jako závěr s Varysem, ale i u Zdi to žilo a znovu jsem viděl kvalitní souboj. Zápor: Tywinova smrt- taťka Lannister mě bavil, had jeden studený. Klady: Jojen a Shae- tetelím se blahem, že už se na ně nebudu muset dívat. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšie príjemné prekvapenie.... Séria sa zakončila parádne. Súbojomedzi elitnými swordsmanmi.. A to Houndom a Brienneou bol nakrútený perfektne. Stannis, dlho pre mňa nezaujímavý charakter začína naberať ten správny smer k železnému trónu. Daenerys má vnútorné politické problémy, tak jej treba a smrť najprefíkanejšieho veliteľa bola tiež podarená scénka.. Lannisterovci sa na 100% začnú pomaly ale isto rozkladať a to im doprajem. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Notně syrový souboj Ohaře s Brienne (scéna zcela vzdálena knižní předloze) a nové začátky pro některé z postav. Z mnoha scénaristických změn zamrzí ten hlavní důvod Tyrionova vzteku při rozhovoru s otcem - Šae jím původně nebyla.. Nevadí, vzhůru do páté serie! ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na začátek dostáváme skvělý dialog Jona a Mance. Následný příjezd vyvoleného ohněm je nečekaná, ale skvělá věc! Cersei řekla taťuldovi Tywinovi o svém dokonalém vztahu. Bran se konečně hnul z místa. Daenerys čelí asi svému nejtěžšímu rozhodnutí. Trochu mě mrzel souboj Ohaře s Brienne, mám rád oba. Tyrion to v Králově přístavišti pořádně rozsekl. Závěr asi nejzábavnější série byl stejně našlapaný, jako předchozí díly. Jen houšť! ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato závěrečná epizoda má snad nejvíce otevřených konců a zvratů vůbec. Hrozba divokých spláchnuta jednou obitou bitvou a co dál jako? Draci po zámkem a Daenerys stagnuje na místě. Brandon a jeho přerostlé obočí našli stromovouse. Zbytečně vyvolaný zato brutálně natočený souboj Brien a Ohaře. Arya zloděj a vrah a její začátek nové cesty. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z nejsilnějších dílů, pomalé umírání postav je srdcervoucí ať už pro nás, nebo pro postavy umírající, či vykonavatele... naprostá špička režie, a pomalé, ale extrémně silné vodopády emocí ()

Wulz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr Bouře mečů jak má být. Stannis na zdi. Bran a děti lesa. Mrtvý Tywin a i jeho děvka rukou Tyriona. Daenerys a její neposlušní draci. A zima se neustále blíží! ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem doufal, že na poslední chvíli vstane z tý hranine a ono nic :( Moc dlouho nám nevydržela. Chudák Jon, snad tak neskončí i Sam. Aira opět perlí a Tyion se zmohl na poslední úder. Dobrej a dojemnej díl. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do Jonova vyjednávání za Zdí vstoupil Stannis Baratheon. Daenerys dává draky "pod zámek". Končí partnerství Aryi s Ohařem, karty osudu výrazně mění plány v Králově přístavišti a Brann se setkává s tříokým havranem. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě jsem dokoukal desátý díl čtvrté série Hry o Trůny a musím říct, že jsem něco takového absolutně nečekal. Každá linka byla opravdu zajímavá, dokonce i ta s Branem. Začátek filmu s příjezdem z jedné z nejdůležitějších postav byl opravdu překvapivý a já byl i trochu zaskočen. Nejlepší linka byla stoprocentně s Ohařem, opravdu mě zajímá co se s ním nakonec stalo. No a pak je tu ještě Tirion a Tywin a to je opravdu herecká onanie, dívat se na to vám způsobí opravdové vyražení dechu a ještě 10 minut po zhlédnutí dílu budete mlčet, protože nebudete schopni vyslovit jediné slovo z toho jak vás daný díl či série překvapila. Mě osobně se to stalo a absolutně, absolutně se nemůžu dočkat 5. série, kterou si zítra pustím, protože toto, toto je klenot kinematografie. 20/10 Naprosté vyražení dechu a já nemám slov! ()

Reklama

Reklama