Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 5 (2015) (série)


Synové Harpyje (S05E04)

(epizoda)
  • USA The Sons of the Harpy

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovníci Víry jsou čím dál agresivnější. Jaime s Bronnem míří na jih. Ellaria a Píseční hadi přísahají pomstu. (HBO Europe)

Recenze (17)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píseční hadi tu mají zcela zbytečné monology. ,,Napřed ukázal na matčinu slzu" bla bla. Ale to nevadí, když pominu tuhle scénu, tak episodu bych hodnotil velice kladně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě "Mereenovská" epizoda, která když už se přímo neodehrává ve městě, tak alespoň v jedné dějové linii kolem Daenerys (rukojmí Tyrion, Jorah atd.). Jediná významější sekvence mimo je ta kde dělá galapředstavení Melisandra v Castle Black. V Mereenu jako takovém to však neskutečně vře a v páté sérii překvapivě hodně promlouvá náboženství, resp. náboženské sekty. Někomu tohle ozvláštnění může vyhovovat, někdo raději pragmatismus. Famózní závěrečná bitka, první velká akční scéna v "pětce" stála za to. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť dialógová epizóda, kde nás ale na konci čaká, čo iné, než ďalší krutý masaker. Najlepšie to funguje, keď sú dve postavy odsúdené tráviť čas spolu a okrem kamarátskeho pokecu sem tam musia vytasiť aj meče. V podstate teda akási prechodná epizóda a osobne očakávam od tých ďalších väčšie tempo, spád a zaujímavejší dej. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že absolutně nesnáším náboženské fanatiky jakékoliv víry, neviděl jsem nikdy Jonathana Pryce v odpornější roli. Dornské dobrodružství se stalo podle mého očekávání šlápnutím do ... prázdna a situaci v Meereenu jsem jaksi nepobral. Kdože jsou to Neposkvrnění? Nejlepší vojáci? Fakt? V tom případě šlo asi o nějakou parodii, kterou jsem nepochopil. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta zvratů, spousta vtipných scén. Platí pravidlo, čím dál je Jamie od Cersei, tím je sympatičtější. Za naprostou hloupost beru závěrečnou scénu. Selmy má v knize ještě spoustu prostoru. Jinak nevěřím, že je horda nevycvičených hrdlořezů s nožíky schopnější, než léta cvičení neposkvrnění nebo (byť už starší) jeden z nejlepších šermířů Západozemí. A ani přesila mi nejde na rozum. Malíček ukázal jaký je génius a Sansa jaká je naivní kravka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaime a Bronn sa púšťajú do záchrany a ja im skutočne fandím. Veľmi ma bavia. Rovnako tak, ako ma dokáže rozosmiať najväčší veľmajster friendzonu. Jeho zúfalí pokus "uniesť" Tyriona ku kráľovnej bol ťah, ktorý som fakt nečakal.. Asi si myslí, že mu za odmenu dá či čo..... Smejem sa na ňom. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově dobrá epizoda, výborný byl převrat Vrabčáků. Naproti tomu scéna z Písečnými hady byla jedna z nejhorších v seriálu, až mi bylo skoro trapně. Co mě ale nejvíc naštvalo, bylo zbavení se Barristana. V knize se nic takového nestalo, a tohle byl opravdu laciný krok, jak se zbavit jednoho herce, který odsoudil i sám herec. Od tohoto dílu je už skutečně patrné, že scénáristé nemají na to vyrovnat se kvalitě Martinovy předlohy. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračuje se s Vrabčáky, nejspíš to má znamenat to co u nás v Evropě španělská inkvizice (Martin čerpá z reálných dějin viz propracované rody atd.) aneb dej chudákům moc a uvidíš jak budou nemilosrdní. Jaime s Bronnem mě baví, fakt zábavná dvojice. Závěrečný boj vcelku reálný, zase někdo významnější umře. ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda byla spíše vykecávací, zde naopak akce střídá akci. Vrabčáci začali umravňovat Královo přístaviště. Jaime se poprvé od svého zmrzačení účastnil pravého boje. Jon se snaží nepodlehnout Stannisovi a hlavně Melisandře. Na konci se dočkáme výborné rubačky v Meereenu a bohužel smrti jedné z mých oblíbených postav. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víš, jak dlouho potrvá vykopat tolik děr?" "S jednou rukou nemůžu dobře kopat. Vlastně vůbec..." Podarená epizódka, ktorá mi vynahradila vlažnejší úvod. Jaime a Bronn je veľmi zaujímavá dvojica a je radosť sa nich pozerať. Situácia sa začína vyhrocovať v Meereene aj v Kráľovom prístavisku. Som zvedavý, čo bude nasledovať... ()

Bbbulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle je na mě až příliš nelogičností, konče závěrečnou scénou mezi místními vs. nejlepšími vojáky všech království, kteří se jen rozkoukávají a pohnout brvou je pro ně příliš náročné. 5. série mě začíná štvát čím dál víc (BOŽE PROČ!!).. Ale slyšela jsem, že 6. už je lepší, takže to prostě musím nějak přetrpět. ()

Reklama

Reklama