Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 5 (2015) (série)


Matčino milosrdentsví (S05E10)

(epizoda)
  • USA Mother's Mercy
USA / Velká Británie, 2015, 1 h

Obsahy(1)

Stannis pochoduje na Zimohrad. Dany je obklíčena cizinci. Cersei prosí o odpuštění. Jon je napaden. (HBO Europe)

Recenze (25)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal bych na závěr větší metelici, ale i tak vcelku spokojenost. Zřejmě se z toho stává trend tohoto seriálu, že nejvíce strhující jsou zpravidla osmé a deváté díly, přičemž desátý slouží spíše jako zvratový a překlenovací do další série. I přesto všecho zde však neabsentují emocionálně silné scény klíčových postav. Ať už je to Cersei a její ulička hanby, Stannis sice jen v prostřihu nejdůležitější bitvy svého života, ale nijak to výsledný dojem z rozuzlení neruší, na závěr bonbónek pro rozuzlení v šestce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku sa zdá, že celé finále bude jedna ohromná vojnová scéna, avšak po krásnych panoramatických záberoch na tisícky bojovníkov na koňoch nás čaká strih a krvavé dokončenie akcie. Ale to vôbec nevadí, pretože sa musia viac menej uzavrieť, aspoň čiastočne, dejové línie celej piatej série a to sa tentokrát podarilo na výbornú. Čakajú nás opäť úmrtia a tie pôsobia skutočne šokantne, postavy majú tentokrát dokonca veľký sklon k sebevraždám. Ale najsilnejšou sekvenciou je "kristovský" pochod Leny Headey po meste, možno ide o vôbec najlepšiu scénu doterajšieho priebehu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti dvěma předchozím epizodám došlo opět k poklesu kvality. Netvrdím, že jsem se nudil, na to byl závěrečný díl příliš přecpaný událostmi, ale některé záležitosti mi prostě vadily. Brienne se v klidu prochází po bitevním poli, aby dosáhla své pomsty (Stannis měl na sobě asi GPS) a Cerseina procházka městem byla nekonečná, ani nevím, mělo mě to vzrušit, ohromit nebo znechutit? Nedošlo ani k jednomu, jen jsem musel použít tlačítko ffwd, protože to bylo nudné a dlouhé. Arya každopádně pobavila zajímavou řezničinou. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to zlé.. Ale naopak ako predošlá epizóda, zase tu bolo toho až príliš veľa natlačeného a niekoľko epických dejov sa opäť skončilo niekde v strede nezmyselnou smrťou.. Stannis už asi sever naspäť nezíska, rod Lannisterovcov sa zničí sám a už nebudeme mať možnosť sledovať žiadne poriadne hry o tón, lebo každá rodina už hádam skončila. Dúfam, že v ďalších sériách tam nenadrbú znova nové postavy. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyrion Lannister: If only I knew someone with a vast network of spies. Lord Varys: If only. A grand old city, choking on violence, corruption, and deceit. Who could possibly have any experience managing such a massive ungainly beast? ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrabčáci udělali osudovou chybu - takhle ponížit Cersei a nechat ji volně odejít = evidentní sebevražda... JInak jestli se nepletu, za celou pátou sérii se neobjevil Bran ani bratrstvo. A taky ještě jedna postava, ale to bych spoileroval... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rains of Castamir v zavere a posledna scena patria k tomu, co tuto sagu definuje. Nic nie je ciernobiele a osud takmer kazdej postavy je vratky. Vdaka tejto vynimocnosti v knihach G.R.R. Martin-a drzi divacky i citatelsky popredne miesto. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stannis a jeho rodina skončila. Sam opouští noční hlídku a má chlapský rozhovor s Jonem :-). Bitva je tentokrát jen střih, jako v počátcích seriálu, takže masakr se nekoná. "Sebevražedný" skok Sansy se Smraďochem bych teda v reálu chtěl vidět. Arya je dobrý zabiják, ten "její" rytíř má teda choutky (to by mě zajímalo, zda to tak Martin píše nebo produkce HBO) a sama je potrestána. Loučení v Dornu se neobešlo bez obětí. Spolek v Meereenu se vydá za Daenerys a objeví se Varys. Cersei se přizná a vydá se na cestu pokání, kde si ji můžeme prohlédnou v celé své kráse ;-). A závěr je "pro hlídku". ()

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále páté série mělo všechno, co měla mít celá řada. Arya si škrtla jedno jméno ze seznamu. Stannis pochopitelně pohořel. Theon se konečně pochlapil. Cersei dostala, co si zaslouží a na zdi vypukla další vzpoura. Povedený závěr. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záver plne vynahradil slabší začiatok 5. sezóny. Jediná vrúbka tejto epizódy bola, že neukázali viac z boja medzi Stannisom a klanom Boltonov. Aj tak musím ale udeliť plný počet za prekvapujúci koniec a cestu pokánia Cersei, ktorá bola veľmi presvedčivá. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná velká metelice, ale přesto jeden z nejsilnějších dílů celého seriálu. Takhle rozkopaný díl s tolika otevřenými konci tady nikdy nebyl. Navíc ty zvraty u jednotlivých postav. Tolik překvapení a zklamání. Nejdříve chudák Stanis. Konečně obleva a hurá dobít království. Ale ouha. Opustí jej vojko, opustí jej žena i vědma. Nemá již pro co žít a padá v boji. Sam zkusí nový život a John se ocitne sám. Sansa wtf sebevrah? Arya jak je spokojená se svým plněním listu a ejhle odplata o boha. Jamie po dlouhé době šťastný. Poprvé v životě zná jeho dítě pravdu a je rádo. A ejhle zmije koušou. Tyrion žije, Mormon žije, ale bez královny jsou v loji. Daenerys se povozí a skamarádí opět s svým dítětem a ejhle je v loji, unesena. Cersey se zpovídá a může jít domů, ale má to háček naháček. A samozřejmě samotný konec, který by nikdo nepředpokládal. Ten dobrák John. ()

Wulz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále ohromný... Nejlepší FANTASY, nejlepší seriál současnosti, filmový seriál jenž je jednoduše BOŽÍ! Jen to čekání na 6.sérii je taky jedna velká cesta pokáním.... ()

Reklama

Reklama