Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I will shield your back, and keep your counsel, and give my life for yours if need be. I swear it by the old gods and the new." "And I vow that you shall always have a place by my hearth and meat and mead at my table. I pledge to ask no service of you that may bring you dishonor. I swear it by the old gods and the new. Arise." ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy jdou dál a napínavý konec páté řady zde doznívá v pohledech do jednotlivých osudů postav. Je to jakési navnazení do událostí, které teprve přijdou. Prostě další dávka toho, co na Game of Thrones tolik miluji. Zde to není o žádných zvratech, ale o postavách sžívající se se skutečnostmi, které se minule odehráli. A dané skutečnosti začínají nést své plody. 90% ()

Reklama

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky rozjetý první díl hned se třema mrtvolama. Daenerys fajn, ale v minulé sérii mě nejvíc zaujala Tyene, která tady moc prostoru nedostala. Ta sice o železný trůn nebojuje, ale tak fandím jí. Jinak asi nic extra, krom klasických hlášek Tyriona a Varise. A jedním wtf :D. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda šesté sezóny mě "potěšila" mnohými nelogičnostmi, ale nejvíc mě mrzí, že mi tvůrci neukázali ten fantastický parakotoul, který museli předvést Theon se Sansou po svém sebevražedném skoku z hradeb, když neutrpěli ani škrábnutí nebo pěknou tříštivou frakturku. Brienne jasně prokázala, že opravdu jede podle GPS signálu, zase našla svůj cíl uprostřed lesa v pravý čas a tak dále a tak podobně. Co sledovali tvůrci tou závěrečnou scénou? Připadal jsem si, jako by mi někdo znásilnil mozek. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)
  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)

Reklama

Reklama