Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Recenze (34)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa vcelku netradičný začiatok novej série, akoby trochu mimo doterajšej nálady seriálu, ale to je iba subjektívny pocit. Samozrejme sa aj naďalej vraždí ostošesť, dokonca sa vracajú medzi živých tí, ktorých sme považovali za mŕtvych a snáď sa dočkáme časom nejakej logickej odpovede. No a konečne má najzaujímavejší moment celej epizódy Carice van Houten, i keď ono je to trochu zložitejšie. Čaká nás zopár krásnych záberov, ako prírody, tak mesta aj nejakej tej tej tisícky ľudí z panoramatického záberu. Šestka môže byť podľa pilotu riadne hustá, snáď sa očakávania naplnia. ()

kiddo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ZUPA KULTIVOVANÉ SPOILEROIDNÍ POZNÁMKY ZE SLEDOVÁNÍ: Boha jeho, tenhle scénář fakt psal ožralý Hodor za vichřice Theonovým pérem do sněhu. 1) Proč Davos nevraždí Mel? Kdo vůbec je Shireen, že jo? 2) Á, tak teď se dozvíme, že Mel měla vize o Jonovi. Bomba. Btw super nenápadné předjímání bitvy u Zimohradu, Jon totálně nebude vzkříšen. 3) Čtyři záběry na Ollyho, bez toho bych tu epizodu fakt nepřežila. 4) Co je Davosovi po nějaké Jonově mrtvole a proč nevraždí Mel? 5) A kruci, slzavé truchlení pro Ramsayho pichnu, zabijte mě dřív, než to stihne záchvat smíchu. 6) Ahá, takže Roose potřebuje Sansu k tomu, aby nasháněl seveřanské spojence. TAK PROČ TO NEDĚLAL CELOU MINULOU SÉRII A CO JSOU ZAČ TY TISÍCOVKY VOJÁKŮ, KTERÝMI DOJEBAL STANNISE? Ježišikriste, to je hovadina. 7) Takže Sansa byla ochotná prvně nechat se zabít Myrandou a pak skočit z kurva vysoké věže do hromady sněhu, která tam správně neměla být, ale trocha studené vody, to prostě nedá? 8) A bum, Sansa je opět totálně neschopná a neumí si poradit. Co že to bylo za kecy, že je potřeba ji znásilnit, aby se z ní konečně stala silná postava? 9) Sansa, Sansa!! SANSA!!!! neví, jak přijmout někoho do služby?! Ta jedna postava, která umí tyhle hovadiny odříkat ze spánku? Nasrat. 10) A Jaime neotočil loď hned po Myrcellině smrti, protože...? 11) OK, co to je za dvě blonďatý štětky do záchodu a kde jsou Jaime a Cersei Lannisterovi? 12) Takže Oberyn byl pomstěn tím, že mu Ellaria vyvraždila celou rodinu? O tolik zajímavější než spory o nástupnictví. Ale ženský vládnou, takže technicky přesná adaptace? 13) A cena za nejnesmyslnější teleportování patří Nym a Obaře 14) A Tyrion je zpátky ve Střetu králů. K čemu je charakterový vývoj dobrý, když nezahrnuje chlast a hlášky, no ne?15) Varys je tejden v Meereenu a už má síť informátorů? 16) A Twenty Goodman zapálil flotilu, kterou Dany nikdy neměla, aniž by ho při tom někdo viděl. 17 OK, já ty kecy o nenávisti k ženám neberu ani trochu vážně, ale přiznejme si, že Drogon byl z rovnice odstraněn jen proto, aby Dany mohla být co nejvíc týraná a absolutně neschopná 18) A Dany se představila na poslední chvíli v ten nejdramatičtější možný okamžik, protože...? 19) Proč se Waif furt chová jak tak strašný debil? 20) PROČ DAVOS NEVRAŽDÍ MEL? 21) A Mel musela bejt v závěru bezpodmínečně nahá, protože… ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda šesté sezóny mě "potěšila" mnohými nelogičnostmi, ale nejvíc mě mrzí, že mi tvůrci neukázali ten fantastický parakotoul, který museli předvést Theon se Sansou po svém sebevražedném skoku z hradeb, když neutrpěli ani škrábnutí nebo pěknou tříštivou frakturku. Brienne jasně prokázala, že opravdu jede podle GPS signálu, zase našla svůj cíl uprostřed lesa v pravý čas a tak dále a tak podobně. Co sledovali tvůrci tou závěrečnou scénou? Připadal jsem si, jako by mi někdo znásilnil mozek. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako úvodní epizoda funguje tenhle díl docela dobře - krátká návštěva většiny dějových linek, trochu tajemna na závěr.... Game of Thrones má jednu velikou vadu - není od Netflixu... :D ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ospevovaná šiesta séria sa pre mňa začína rovnako, ako mnoho iných epizód. Nuda, nič sa nedeje, dej stagnuje. Ale aspoň jedna vec je mi jasná.... Pani v červenom sa mi už nepáči tak, ako predtým. Má troška viac vrások, než som očakával. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy jdou dál a napínavý konec páté řady zde doznívá v pohledech do jednotlivých osudů postav. Je to jakési navnazení do událostí, které teprve přijdou. Prostě další dávka toho, co na Game of Thrones tolik miluji. Zde to není o žádných zvratech, ale o postavách sžívající se se skutečnostmi, které se minule odehráli. A dané skutečnosti začínají nést své plody. 90% ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, obzvlášť na to, co se stane s Daenerys a Jonem jsem čekal skoro pět let od přečtení knihy. Emilia Clarke byla mimochodem během trmácení se pouští krásnější než kdy jindy. Hvězdu musím strhnout za opět stupidní linii v Dorne, Benioff a Weiss neumí vymyslet nic lepšího než prosté zabíjení. V knize je tato linie daleko komplikovanější, tady to zkrátka vše zabijí (doslova i přeneseně) "Sand Snakes", které se navíc umí záhadně teleportovat k Trystanovi na loď. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I will shield your back, and keep your counsel, and give my life for yours if need be. I swear it by the old gods and the new." "And I vow that you shall always have a place by my hearth and meat and mead at my table. I pledge to ask no service of you that may bring you dishonor. I swear it by the old gods and the new. Arise." ()

mclenin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý rok čakania na udalosť televíznej sezóny dokáže vždy otupiť očakávania a pôvodný "hype", ktorý ostáva po poslednej epizóde, najmä ak bola celá táto časť v podstate jeden veľký cliffhanger. A tak som aj vstúpil do ďalšej série (snáď predposlednej), bez väčších očakávaní a vzrušenia. Prvá epizóda ponúkla veľmi štandardný materiál - priame nadviazanie na jednotlivé linky zo záveru piatej série, plynule prešla (takmer) medzi všetkým postavami a ukázala akým smerom sa bude vyvíjať dej, ničím neprekvapila (snáď len absolútne nezvládnutou linkou v Dorne, ktorej potenciál bol síce pochovaný už v 5. sérii, no udalosti v aktuálnej epizóde boli len posledným klincom do rakvy) a navnadila na nasledujúce dni a týždne, kedy si už ani čitateľ nebude môcť byť istý, čo očakávať. 4* ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní výhrady zůstávají a zlepšení se asi nedá očekávat. Tedy: osekání postav a ohýbání děje vůči předloze + chování, která jdou proti charakteru postav + zjednodušování a polarizace charakterů + nelogičnosti, které u tak obsáhlého děje a změn v něm vznikají. Dobře, budu dělat jakoby nic a nechám se unášet bezmyšlenkovitě dějem, ke kterému budu mít přirozeně poznámky, protože scénaristé už se nemůžou opřít o původní námět. Takže vizuálně (doufám, že aspon tohle se nepokazí) a nenáročně můžu šestou serii sledovat. A některá z linií dovede děj v každém dílu podržet. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory názvu epizody jsme se toho o Rudé ženě moc nedozvěděli, jen víme, že hodně stará, což zas takové překvapení není a máme tu i trochu sexuality pro gerontofily :-D. Dále se zde vraždí, postavy umírají to je prostě Hra o trůny :-). ()

Reklama

Reklama