Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Recenze (108)

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V siedmej sérii sa začína hrať na fanúšikovskú nôtu a človeku sa až zacnie po komplikovanosti, zvratoch a neistote predchádzajúcich sérií. Počet dejových liniek sa minimalizoval, prichádza k stretom o akých sa nám ani nesnívalo a všetko smeruje k jednému koncu. Je cítiť, že sa blíži záver seriálu. Winterfell otravný, akcia fenomenálna. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šest sérií jsme se dívali na haštěření všemožných rodů, dílek po dílku se vše skládalo dohromady a my jsme mohli být u všech možných i nemožných intrik a zvratů, aby se nakonec proti sobě postavily dvě strany. Jenže když už se vše chýlí ke konci, objevuje se strana třetí. .. Je těžké hodnostit sedmou sérii, protože zvratů je zde hodně a vše se chýlí ke konci + přichází i vysvětlení o Jonu Sněhovi, což je pozitivum. ALE vše je méně a méně Martinovské a více a více hollywoodské v podání příběhu. Martin už nejspíš nemá takové slovo jako měl v prvních sériích a to je největší škoda. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych vědět, co dělám špatně, že seriálu stále nemůžu úplně přijít na chuť. Přitom není moc toho, co bych mu mohl vytknout, i když v této sérii je přeci jen víc chybek než v předešlých. Zběsilejší tempo mi nevadilo, nad teleportací se ve většině případů dá mávnout rukou a jinak se seriál v lenosti neliší od konkurence. Obočí jsem však pozvedal nad náhlou změnou chování některých postav, ne nad jejich nedostatky. Také mi scházel moment překvapení, a to jsem se o děj předem nezajímal. Na bitvy se ovšem kouká pěkně, dialogy dokáží pobavit i zaujmout, ale já budu v klidu čekat i dva roky na poslední řadu. Aspoň na Cerseino pletichaření je pořád spolehnutí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile Game of Thrones se oprostilo od spárů autora předlohy, začaly jsme v něm objevovat ty klišé v podobě záchran na poslední chvíli, šťastných náhod zachraňující hlavní hrdiny a naopak odsuzující ty záporné do objetí Smrti. Ano, Game of Thrones je jiná než před lety. To ale neznamená, že je špatná. Bitvy jsou efektivní. Chemie mezi postavami funguje na výbornou. A tam kde dříve probíhalo rozmělňování děje mezi spousty hlavních postav, je nyní doménou jejich sjednocování. A i to zde je vytěžováno na maximu. Výsledek? Trochu jiná fantasy než v první sérii. Ale stále zatraceně dobrá. O velkých bitvách se již jen nemluví, ale opravdu se dějí. A draci v nich jsou jen drobnou ozdobou, která tomu všemu dává skvělý punc dokonalosti. Byť jiné, než dříve. 90% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série přišla s jednou zásadní změnou. Všechno je přímočařejší. A nepřibývají nové postavy, ani okrajově. Což je dobře. Pár těch starých ubylo. Tohle pomohlo ději se dost posunout. Poměrně výrazně. Za to ale ubylo to, co jsem měl v tomto seriálu rád. Neustále zvraty. Vlastně jediný takový byl až v sedmém dílu. Jinak byl děj přímočarý a odhadnutelný. A to je škoda, to sedmé sérii scházelo. Snad s to vrátí v té osmé, i když pochybuji. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou slabších řadách (Polovina epizod pětky je nuda k uzoufání) tvůrci obrátili a nabídli úplně jiné Game of Thrones, než na jaké jsme si zvykli. Tlachání nahradily činy! A ikdyž se scénářem chvílemi jedná o fantasy béčko jak z osmdesátek, tak jsem maximálně spokojen. Zábavné béčko s úžasným vizuálem a epickými momenty > nudné pletichaření s promyšleným dějem. Change my mind. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Máloplatný, ale tady prostě uvidíte to, co jinde vidět není. Sledovala jsem i dokument o tom, kolik lidí zapálili a jakým způsobem natáčeli scény s draky, chrlícími oheň na protivníkovu armádu, ale k věci. Už dávno jsem se přestala rozčilovat nad jednotlivostmi, které nedávají smysl u filmu, který celý nedává nějaký smysl, protože je to pohádka, já nejsem ani scenarista ani režiser, já jsem jen konzument a buď se bavím nebo ne.Tady mají třeba draci jen jednu hlavu, ale kolik hlav diváků, tolik názorů a tolik tvůrců a tolik režisérů, ani bych ta mínění nechtěla počítat, kolik by vzniklo různých díleček o této hře:-) Sleduju to spíš už jen ze zvědavosti, ale pořád mě to baví, takže si počkám i na osmičku ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria zmenila štýl a tempo rozprávania na veľmi urýchlene, čo doteraz nebolo zvykom. V rámci možností ale ešte seriál baví, pár momentov bolo výborných a cítiť že sa blíži finále. To ale bohužial nedokázalo dať divákom taký silný zážitok aký silný je sám seriál.  7/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábava je to pořád parádní. Ve spoustě věcí ale o dost jiná než v předchozích sériích. První řady, které vycházeli nejvíce z knih, byly famózní díky dialogům, které místy přesně kopírovali knihu. Další série zaujaly svými zvraty a rozváděním příběhů zdánlivě vedlejších postav. Sedmá řada takřka vypustila nahotu, přišli jsme o některé postavy, které se buď jen mihly nebo se neukázaly vůbec, a celé to vlastně stojí na tom, že se spousty postav setkávají na někdy dost neuvěřitelných místech, aby si mohli zavzpomínat nebo se konečně pustit do lehké konfrontace. Prostoru je málo a postav je stále moc. A oproti předchozím řadám zde moc neumírají, takže je stále přelidněno a zpočátku nadšené setkávání se pomalu mění v trapné scházení se a plácání o ničem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos mírný pokles. Tři scházející epizody vytvořily seriálu velkou přítěž a snaha nacpat závěr celého příběhu Písně ledu a ohně do 13 cca hodinových epizod, které se kvůli financím, ale hlavně prestiži a slávě rozdělí do dvou sérií s téměř dvouletým odstupem, určitě nejen mě zrovna nesedí. Nezbývá nám než si ale počkat na okamžik, kdy uvidíme důsledky hodně gradujícího konce této série. Její průběh byl až místy nudný, stále ovšem mluvíme o nejžhavějším seriálu současnosti. A i když postav ubývá, stahují se mračna nad těmi, u kterých už předpokládáme, že krvavý souboj obstojí. Tak nezbývá nic jiného, než si rok počkat a fandit jim v pravděpodobně nejočekávanější televizní události století. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poloviny sezóny každý díl překonal ten předchozí, pak to šlo opačným směrem. Čert vem zdánlivou teleportaci celých armád (spíš už zkrátka neměli postavy na cestách co rozebírat, proto nás tím filmaři nezatěžovali), očekávaná i překvapivá emotivní shledání / setkání mě pravidelně rozebírala - míříme totiž mílovými kroky k finále a jedna zásadní událost tak stíhá druhou. Ovšem fakt, že se již scénáristé nemohli opřít o bohatou předlohu (protože ji lemra líná GRRM né a né dopsat), byl často bolestně znát nejenom na účelném zrychlení, ale zejména na nedůsledném propracování a hojném využívání hollywoodsky efektních berliček (záchran v poslední chvíli či iluzorní blízkosti smrti - hrdina spadne do vody, armády se vzdálí, on po dlouhých minutách vyplave nebo je vytažen). ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak úvodní série pro mě již tradičně hodně vlažné až čajíčkovité. Bohužel už se to čím dál víc odklání od určité realističnosti a bohužel i logiky. V podstatě prvních pět dílů je hodně slabý vývar. Pak přijde nadprůměrná šestka, kde realističnost už dostává úplně na holou, ale zachraňuje to povedená bitka a konec odhalí již od traileru očekávaný spoliler. No a poslední díl je zase pro mě vybroušený diamant, dialogový skvost. V podstatě se zdánlivě nic nestane. Absence jakékoliv akce ale není na škodu - ba naopak. Vše důležité a podstatné se odehraje za řečnickým pultem a já jsem zase dostal neskutečnou chuť si to celé projet od první série od začátku. Jo a samozřejmě dlouho očekávaná a zasloužená smrt je zde bravurně zahraná. Salut ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se změnila. Místo pomalého taktizování a politikaření je tu otevřená válka na více frontách, zatímco košatící se dějové linie se zase sbíhají dohromady. V prvních řadách spousta zdánlivě zásadních motivů vyšuměla do ztracena a mnoho dějových linií bylo ukončeno násilně nejen doslovně, ale i vypravěčského hlediska. Teď si můžeme definitivně oddechnout, že se to samé nestane s celým seriálem, protože tady se už zúročují roky bohaté expozice a konečně se naplno dojde na spoustu dříve jen naznačovaných událostí. Při plánování řady už Benioff s Weissem nezestručňují Martinovy tisícistránkové knihy, ale naopak rozvádějí jeho poznámkové bloky. A byť to seriál v některých ohledech neskutečně nakoplo, v jiných mu to zase ublížilo. Některá strategická rozhodnutí není prostor pořádně probrat ze všech stran a pak se do nich snadněji strefuje, nepochybuji že v knize by stejné fungovalo lépe. Opravdu nemám problém s tím, že když se postavy potřebují jednoduše dostat z bodu A do bodu B (v kontrastu s putováním během něhož dochází k charakterovému vývoji), tak že to netrvá deset dílů. I když je na pár místech (opravdu jen pár) by skutečně neuškodila trochu lepší dramaturgie co se týče vzájemné chronologie různých dějových linek. Co ale utrpělo, je v některých případech přeci jen přílišná schematičnost vztahového vývoje (Jon/Dany, Sansa/Arya), protože to prostě do pouhých sedmi epizod všechno narvat nešlo. Je trochu smutným paradoxem, že dřív nebyly peníze na příliš scén s digitálními draky, teď už zase nejsou peníze na víc dialogů drahých herců. Příliš nechápu stesky na „studené“ epizody a absentující emoce, já je totiž až na vzácné výjimky viděl prakticky všude. I když ne všechno při smrtícím tempu patřičně vyznělo, mrazení v zádech i upřímných obav o postavy jsem si užil až až. Draci a armády nemrtvých, Dothrakové v Západozemí, původ Jona Sněha, opětovná shledání ztracených příbuzných nebo setkání a zajímavé dialogy postav, jež si ještě loni snad nemohly být vzdálenější. Všechno to jsou divácké laskominy. Jen bych je neoznačoval za fan service, ostatně to není jako kdyby tvůrcům došly předlohy, a tak dopsali nové epizody podle teorií a diskuzí na internetových fórech, ale k tomu všemu sám G.R.R. Martin celou dobu směřoval (jen mu to bohužel trvá asi tak o pár dekád déle, než by mělo). Srdce fantasy fanouška stále plesá. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. - 7 série Hry o trůny je předposlední série seriálu, a je zde již vidět, že nečerpá z předlohy, ale je již sepsána duem tvůrců tohoto seriálu, oproti všem se dost / skoro ve všech ohledech liší, je taky o hodně kratší a má fungovat jako vyvrcholení před 8 sérii. Jako nevím nevím, začíná to tu už smrdět špatně sepsaným koncem o kterým furt slýchám a za mě to už není ono co to bývalo i když seriál pořád má svoje kouzlo plus 7 série mi přišla už dosti víc akčnější oproti předešlím, ale přesto se nazapomíná na dialogy. A taky mohli to pořád vecpat do 10 ep. Poslední epizoda má 1 h 20 m což je dosud největší přepal. Sem zvědav co seriál předvede v poslední sérii. Zatím se to ještě zuby nehty drží, ale není to opravdu nic světoborného jako tomu bývalo, reálně to je už nuda. ()

Reklama

Reklama