Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Recenze (108)

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, kde už seriál šel do hoven. Narozdíl od 5 a 6 série, kde sice už byli v podstatě bez předlohy, ale pořád se snažili držet toho, co dělalo Hru o Trůny. Zato v této sérii už najeli na uspěchaný děj, nesmyslně chovající se postavy, teleporty v čase, kritické mezery v ději a nevyužitý potenciál příběhu. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia séria a to hlavne kvôli scenáru ktorý v niektorých prípadoch vyznieva trochu naivne. A aj tie zvraty už nie sú až také ako bývali. Stále je to však dostatočne pútavé a jednoznačne sa teším na záverečnú sériu. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, opět je to skvělý. Sice je šestá série o něco lepší, ale tahle má svoje kouzlo. Jsou zde skvělé scény, jako např. bitva Greyjoyů, když Jon poprvé pohladí draka, bitva s mrtvými nebo poslední výdech jedné nenáviděné postavy (Aidan Gillen). Theon, Brienne a Pod tady byli odsunuti na vedlejší kolej a je to opravdu velká škoda, protože ani jedna postava si to nezasloužila. No a linka s Jonem a jeho originem byla prostě skvělá a dozvěděli jsme se konečně víc, no opravdu mě zajímá poslední série. No a samozřejmě, že nejlepší linka byla Khaleesi/Mormont. Dokonce se zde objeví jako cameo Ed Sheeran. Shledání přeživších Starků byl skvělej. Shledání Theona s Jonem mělo opravdu obrovský grády a když spolu mluvili naposled, ta atmosféra byla neskutečná. No a dokázali by jste si představit Ohaře v bratrstvu, no já teda ne, ale seriál to perfektně odůvodnil. No a bitva mezi Lannistery a Khaly byla prostě skvělá, ale stále ta bitva s mrtvými byla o něco lepší. No a co se týče draků, tak Šmakovi se nemůžou rovnat. No a objeví se zde jedna populární postava, která se v páté a šesté neobjevila. No a finální vyjednávání se Cersei bylo opravdu skvělý a nakonec se stejně ničeho nedosáhlo, nevím proč, ale věřím osmé sérii. 10/10 Stále je to skvělý! ()

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele

Nečítal som predlohu, takže zďaleka nie som odborník na Martinov rukopis, ani aSoIaF purista, ale s hlbokým zármutkom musím konštatovať, že siedma séria Game of Thrones zo všetkého najviac pripomína fan fiction. Akoby to napísal niekto, kto má rád Game of Thrones, ale vôbec nevie, čo ho zdobilo, ani ako funguje narácia a psychológia postáv. Kde sa vytratila ťažoba? Prečo už minúta šťastia nie je vykúpená hodinou utrpenia? Prečo sú postavy buď dobré alebo zlé? Strelka môjho morálneho kompasu pri predošlých sériach rotovala okolo svojej osi až vytvorila čiernu dieru. Kde potratili všetky postavy rozum? Kto pri zmysloch si mohol myslieť, že Cersei, tú zlú sebastrednú egoistickú piču, presvedčí nejaký krabicový zombík z dovozu, aby prestala byť Cersei, tou zlou sebastrednou egoistickou pičou? Prečo už Tyrion nepije a nešuká štetky? Asi preto boli všetky jeho rady v tejto sérii na hovno. Kam sa podela všetka temnota? Nemala by pred poslednou sériou celého seriálu a príchodom Zimy narastať? Prečo je dej namiesto toho presvetlený hlúpymi fórikmi(Dickon? MUHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAH) a romantickými vsuvkami(Brienne+Tormund, Missandrei+Greyworm). Teda, nie že by som tie postavy nemal rád a nechcel im dopriať, ale ak by sme hrali Hru o Tróny podľa pravidiel predošlých sérii, dávno by niekto z nich tragicky zahynul. A vôbec, prečo v celej siedmej sérii neumrela žiadna kladná postava? Dokonca aj v doteraz najslabšej sérii, piatej, bolo aspoň pre mňa najsilnejším emociálnym zážitkom upálenie Stannisovej dcéry. Teraz? Nič. Môj vnútorný masochista zostáva neukojený a asi sa bude musieť opäť uchýliť k stalkovaniu FB profilu mojej budúcej bývalej. V seriáli, v ktorom mali hlavné postavy problém prežiť aj takú banálnu vec akou je svadba sa dnes Sedem Avengerov vydá za Múr a postaví sa celej armáde Mŕtvych, aby sa skoro všetci vrátili? A to ešte toho jedného, na ktorom nám záležalo najmenej, aj tak zabil medveď. Prečo vytvoria scenáristi svojim postavám také situácie, z ktorých ich potom môže zachrániť iba dvojitá Deus ex Machina jak prasa? Autori sľubujú, že GoT má mať horko-sladký záver. V duchu siedmej série to bude znamenať niečo na ten štýl, že všetci síce prežijú, ale Jon Snow bude mať pritom zlý účes. Na všetky položené otázky mám jedinú odpoveď: zlý scenár. Benioff s Weissom na to zrejme nemajú a nedokážu elegantne napasovať rozvrstvený dej do predom nachystaných rozuzlení. Symbolom kvalitatívneho úpadku môže byť odhaľovanie identity rodičov Jona Snowa/Aegona Targaryena. O identite jeho matky sme sa dozvedeli na konci šiestej série, krásne filmovým spôsobom a možno jedným z najikonickejších match cutov za posledné roky. Identitu jeho otca sme spoznali cez zbrklý a nevygradovaný dialóg. Game of Thrones je stále jedným z najlepších seriálov v histórii, ale táto séria je natoľko citeľným kvalitatívnym poklesom, že sa obávam o poslednú sériu. Ale má to aj svetlú stránku, až tak moc sa už nesústredím na ôsmu sériu, takže mi to rýchlejšie ubehne. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během sledování jsem byl úplně nadšený, ale když se s odstupem času zamýšlím, tak to rozhodně není nejlepší série, jak jsem si ze začátku myslel, přesto mi to ale nedá a dávám pět hvězd (průměr tak vychází). Nejlepší díly 4 & 7. Snad tento divný pocit z přesunu na béčkovou kvalitu zmizí při sledování osmé série... Jinak asi půjdu s hodnocením dolů... Jinak jsem ale velmi spokojen :). ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni došli do cíle, takže to konečně začalo. Jo už netrvá 3 sezóny, než někdo dojde z bodu A do bodu B, ale toho jsme si myslím užili dost. Předchozí série jsem už viděl dávno, takže mi přijde, že kvalita šla ještě nahoru. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jistě, minimálně tři předchozí série byly lepší. V zájmu akčnějšího děje se tady už nejde tolik do hloubky, což je škoda, protože prokreslení charakterů a vypiplané dialogy byly minimálně stejně velkou devízou Hry o trůny jako všechny ty epické bitvy. Scénař trochu skřípe, "twist" v posledním díle se zdá být trochu na sílu. Ale stejně je to na poli seriálové tvorby tak vysoký nadstandard, že tomu těžko lze nějakou hvězdu ubrat. Na to je tady příliš mnoho pamětihodných momentů. Poslední scénou celé série počínaje. ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predfinále pekne nadväzuje na poslednú sériu v tempe, no tentokrát tvorcovia prvý raz skracujú dĺžku z 10 časti na 7. A tu narážame. Lebo dialógy samotné sú nevyhnutné pre vývoj najmä charakterov a keďže sa dej skôr zameriava na súboje a intrigy prejavujúce sa v boji a eliminovani postáv, nie ich budovani, všetko síce pekne odsypa avšak chyba väčšia logika konania postáv, Prečo robia to co robia. Aj z týchto dovodov sa v sérii nachádza viac logických lapsusov než sne zvyknutí, napriek tomu seriál má stále úžasné momenty a kvalita súbojov aj mnohych dialógov (Ollena super) je stále na mimoriadnej úrovni. 86% ()

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrá série. Pro mě asi druhá nejlepší. Děj na sedm epizod krásně stačil. Je tu daleko víc akce něž v předchozích sérií což je super, ale působý to dojmem že filmaře nic nového nenapadlo. To že byli filmaři bez nápadů podporuje i fakt že je tu méně politikaření což mě tedy opravdu nevadí. Intriky a zvraty má seriál furt takže tato série je jedna z nejlepších. 80% ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Klasicky první epizody byly úvodní takže trošku slabší. Poté tu máme ale skvělou čtvrtou epizodu, ve které Daenerys útočí na vojska Lannisterů. A také menší fight Arya vs Brienne byl za mě úžasnej. Pátá epizoda byla čistá kecačka a nic moc se nestalo. Poté však následuje šestá epizoda, která je za mě dobrá. Jon a další dobrovolníci se vydávají za zeď, aby našli důkaz pro Cersei, že White walkers existují. Střet s White walkers byl velmi dobrý. Poprvé vidíme, že dračí nejsou až tak nezranitelní. Což mi teda moc nesedí a mám s tim problém tak jako s dalšími věcmi v této epizodě. Sedmá epizoda také velmi dobrá. Peter Baeliš proti sobě štval lidí a manipuloval až ho nakonec dostal spravedlivý osud. Tady se ale také vyskytovali věci, které moc nedávali smysl. Celá pravda okolo Jona Snowa mi přijde taková divná. Myslím, že kdyby nechali Jona Snowa Jonem Snowem tak by udělali líp. Night King se dostal přes zeď a teď začíná jít opravdu o život! Přes všechny klady, je ale série 7 druhá nejslabší série. Asi proto, že už jim do toho nemluví Goerge Martin a už to není to, co to bývalo. Nejlepší epizoda - The Spoils of War. ()

LeerdamerSK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá 7.séria nás vlastne chystala na novú sériu, ktorá toto všetko ukončí. Avšak je už vidieť že to už nie je podľa G.R.R Martina a tak sú tam nejaké diery v scénari, hlavne teda teleportácia postáv. Seriál sa stáva už viac fantasy akciou, ako tým komornejším a rozprávacím seriálom ktorý poznáme z prvých sérií. Avšak moc to seriálu neškodí a drží si stále svoje kvality. Rozhodne sa teším na 8. sériu, hádam D&D nesklamú. 90% ()

Keti 

všechny recenze uživatele

Jak to napsat. Celých pět knih pro mě stálo na tak realistickém ztvárnění postav a na jejich konzistenci, že z toho šel až mráz po zádech. Dobro a zlo se míchalo a v podstatě se nedalo přesně rozlišit. Nějaké absolutní hodnoty dobra neexistovaly. Se seriálem se toto lehce začalo vytrácet. No a v sedméí sérii se to vytratilo úplně. Postavy se polarizovaly, ty co měly sklon k troše dobra jsou super dobráci a ti co v nich dřímala nenávist jsou extra zloduši. To, co byl tak úchvytný Martinův počin, schopnost vylíčit právě ty nuance mezi těmito dvěma póly, zmizelo. Vadí mi to? Mé intelektuální půlce ano :-), té srdcové ale ne.Konečně tu máme boj dobra se zlem. Pohádku, kde jsou i ti dobří (kromě Johna Sněha alias..., ten byl charakter vždycky :-) ). Chybí Martinův realismus a nastupuje příběh podobnější Tolkienovi a klasické fantasy? Kdo ví, osmá série tím může ještě pořádně zamíchat. ()

Smarrr 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejhorší sezóna ala hollywoodský biják. Téměř všechny situace byly předvídatelné, chybělo překvapení a trochu to zachránil až poslední díl. Velikánské zklamání! ()

Reklama

Reklama