Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Recenze (108)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stěží říci, zda jsem více rozladěn tím, jak to pohrdá a jde proti vlastním zákonitostem (teleportace, nedotknutelní hrdinové), logice, uchyluje se to k nerealisticky laciným řešením a absolutně to ztratilo jakoukoli dosavadní konzistenci chování postav (platí to o každé, tuplem pak o Tyrionovi s Malíčkem) či jsem nadšen tím, jak kvalitní fanouškům poplatná přímočará béčková generická high fantasy se z toho vyklubala. Mám k této řadě prostě ryze ambivalentní vztah; na jednu stranu jí pohrdám s ohledem na to, jak to poplivává vše poctivě po šest sezón budované (o předloze raději pak pomlčet úplně, ale s tím už je jeden smířen pěkných pár sezón), na druhou stranu si jí pro samou tu epičnost, bitvy, oheň dštící draky, akci, hlášky a burácející soundtrack užívám jako zatím žádnou jinou. Ano, nesporně to působí jako by veškerý scenáristický tým musel jít dělat kompars do oněch davových scén namísto sezení nad papírem (a vrátili se ke své práci až na část finální epizody), ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že mě to bavilo. Sice ze zcela (ale ZCELA) jiných důvodů než doposud, ale bavilo, ne že ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších sezón. Byly zde sice slabší Díly (1 a 5), Ale 4,6,7 Patří k tomu nejlepšímu, co GOT kdy nabídlo. Zvraty, Intriky, Akce a Vizuál vše je vystupňováno na Maximum. Fakt, že všechny nejlepší postavy, stojí po jednom boku hřeje při srdci. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Větší, akčnější a taky bohužel hloupější. A zatímco zrychlení děje a úbytek linek mi zase tolik nevadil, šlapání na charakteristiku postav a vynechávání esenciálních dialogů mezi postavami už definitivně ano. Před finále tak Hra o trůny škaredě padá pod fantastickou laťku nastavenou v minulé sezóně a budu hodně zvědavý, jestli se ještě tvůrcům povede vzchopit. Doufám v to. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem prostě epic. Musim říct, že mě GoT baví asi víc než kdykoliv předtím. V každým díle pomalu bitva. Kdo přichází s originálními nápady i v sedmé sérii? Koukněte na WD a poznáte propastný rozdíl :D Filmová řeč samozřejmě jede na plné obrátky, postavy se náhle zjevují ba přímo teleportují, když je je nejvíc potřeba a celkově se na poměry GoT umírá jen velmi opatrně (zčásti to napravuje právě velkolepé finále, ale nic nečekaného). Triky vypadají naprosto fantasticky a na úrovni blockbusterů před několika lety a stále více se potvrzuje, zvlášť v případě takového molochu jako HBO, že se dříve tlustá linie mezi filmy a seriály pomaličku smazává. To čekání bude pekelně dlouhé. PS : Finále řady by se mohlo zapsat do seriálové historie jakožto předloha jak se má natáčet obecně seriál, obecně libovolný díl a obecně velkolepé finále! Nejlepší momenty : 1) Bitva s drakem ve čtvrtém díle 2) Arya vs Brienne, 3) 7 statečných, 4) Missandei a Grey worm 5) Moje sbírka memeček ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je lehká evoluční korektura oproti předešlým dílům. Těžko říct, zda za ní může výměna scénáristy, či zkrácení o tři díly, každopadně ať je to jak chce, změna je to markantní. Jednak co se týče posunu a rychlosti plynutí děje a jednak až neuvěřitelně skokově rychlé přesuny hlavních hrdinů z lokality A do lokality B. S trochou nadsázky se dá řict, že tam draky mají snad všichni, nebo je používají namísto dopravních prostředků. Ani tento neduh však neubírá na tvůrčí atraktivitě a faktu, že ať se stane téměř cokoliv, tak vůle diváka toleratovat to jen kvůli tomu aby viděl, jak dopadne souboj living vs death, je nezměrná. Specielně po těch posledních pár minutých poslední epizody, která rozdává na osmičku impozantní karty a opět bude na co se těšit. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. séria 95%. Siedma séria má síce iba sedem dielov, čo je škoda, ale aspoň sa to zbytočne nenaťahuje. Ťažko povedať, či je tato séria rovnako dobra ako tie predošlé. Mňa to zaujalo rovnako, akurát sa nad celým seriálom uzatvára slučka a všetko sa chystá na veľké finále a tým pádom tu už nie je toľko zvratov, ale viac akcie a viac hrdinov a príjemných stretnutí po kope. Pár pasáži je tu síce slabších, ale každý diel ma znova čo ponúknuť a aj keď seriálu už chýba to napätie, že kto prežije, (keďže všetci sa musia dostať do finále), stále je na čo pozerať. Finále je znova perfektne šokujúce a koniec a nepriateľ za stenou sa už blíži. The End Begins. Obľúbený soundtrack: Dragonstone, Home, Ironborn, Truth. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Už som inak myslel, že najodfláknutejší vzťah GoT sú Khaleesi a Dário, ktorí spolu mali sex raz niekedy v piatej sérii (po preobsadení predstaviteľa Dária, aby viac priťahoval dámske publikum) a koncom šiestej sme mali byť dojatí vyznaním lásky a ona ho nechala (konečne) ísť. A potom Khaleesi stretla Jona, ktorý ju priťahoval niečím, čo nám neukázali (pokiaľ nemala vlastný charakter znovu zmeniť bez nejakého odôvodnenia; alebo sa v nej po strate draka zrazu prejavil materinský cit; alebo mala z toho len traumu; alebo bola proste sama, obklopená trpaslíkom a hromadou eunuchov, čo by bolo logické, ale prečo to potom prestrihávali s dialógom o Jonovom skutočnom pôvode? Sme mali byť po 77 epizódach v šoku, že sa nevedomky (sic!) vyspal so svojou tetou, pričom s incestom prišli tvorcovia už v epizóde, hmm S01E01?). A potom najdebilnejšia scéna celého seriálu, keď sa Arya snaží vystrašiť Sansu, ktorá - takto ako je natočená - bola dobrá načo? Akú mala vnútornú logiku? Akúkoľvek logiku? Vysvetlenie? Zmysel? Okrem teda toho, že divákov potom ukrutne prekvapila poprava Malíčka, ktorú muselo predvídať aj šesťročné decko? A prečo musí byť Jon tak strašný idiot, že to doňho musia nahučať obe znepriatelené kráľovné, a nakoniec mu obe ustúpiť, pretože tentokrát sa rozhodne pre svoju obmedzenosť riskovať už nielen životy vlastne rodiny a rodu, ale pre zmenu prežitie ľudského druhu ako takého? A tá predposledná časť, aj keby nebola zakonečená spomínaným trapasom medzi Stárkovie dievčatami, bola proste nuda, ukrutná, a počas bitky neprehľadná. Strašne ma týmto sklamali. Začiatok s pomstou Cersei bol fajn, atmosféra prichádzajúcej zimy (vojny) tiež, aj rodinné stretnutia po rokoch, a moc moc pekná bitka v závere štvrtej epizódy, jedna z najlepších v rámci celého seriálu. Ale občas je tých nezmyslov už príliš, občas smerujú akurát k urážke divákovho intelektu, a oproti druhej najslabšej časti skladačky (S05), mieria ešte o úroveň nižšie. Osobne mám najradšej prvé tri série, potom štvrtú, šiestu, ôsmu (?), piatu, a tomuto tu z posledného miesta nemôžem teda napariť viac, jak nejaké posraté dve a pol hviezdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne po štvrtej sérii tá vôbec najvydarenejšia, aj keď k plnému hodnoteniu som sa neodhodlal. Ale veľa nechýbalo, možno nejaká tá bitka aj v samotnom finále. Tých sme sa ale v sedmičke dočkali dosť a bolo sa skutočne na čo pozerať, klobúk dole pred tvorcami, že ani v televíznej tvorbe nemusíme znižovať kritériá pre to, čomu sa vo veľkých akčných filmoch hovorí "vysokorozpočtové žrádlo". No a zároveň cítiť, že sa blíži samotné finále a dej je tak priamočiarejší a blíži sa k jasnému cieľu, spojenectvu nepriateľských strán proti jednému spoločnému nepriateľovi. Celkom úľava pre mozog po premýšľaní nad všetkými tými intrigami desiatok až stoviek postáv. ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, už se nejedná o hru plnou intrik odehrávající se na malém prostoru...vše nám tak nějak přerostlo přes hlavu. Oni taky opravdoví sviňáci chcípli, takže teď půjde do tuhého...ale to až v osmé, poslední řadě. Ta sedmá nám představila možnosti, vlastnosti a schopnosti především draků a těch za Zdí. Někomu vadí teleportování a jiné blbosti, ale o to tady přeci neběží. Nebo ano? Já se na poslední díly těším...takže někdy za rok a půl...spíš za dva, na viděnou u GOT řežby. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly mě dost vyděsily a očekával jsem, že se to v tomhle ukecaném módu potáhne celou sérii. Naštěstí se vše znění a 7. série se přehoupne do béčkové akční fantasy, kde si divák poprvé pořádně užije draky a epické bitvy s nemrtvými. I přes svou béčkovitost, mě to neskutečně vtáhlo a některé díly jsou tím nejlepším, co zatím GoT nabídlo. Poslední díl už je trochu vlažnější ale poslední pětiminutovka mě neskutečně navnadila, přestože se závěrečné série hodně obávám. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě hanba fackuje, musím přiznat, že jsem po předchozí řadě doufal ve zlepšení. Ano, mea culpa. Většinu toho,co jsem chtěl napsat, už přede mnou zvládl KM Phoenix, takže bych jen dodal, že mi opravdu vrtá hlavou proč rod Greyjoyů nevládne v Západozemí, když je evidentně nejpočetnější. Přestože Yara a Theon odplují se stovkou lodí, Euronovo loďstvo dokáže zaplnit celý obzor, jeho lodě navíc obeplouvají kontinent takovou rychlostí, že se Euron musel několikrát vidět i zezadu. Takovou rychlost mohou vyvinout už jen Daenerysini draci, ale ti alespoň létají. Nepochopil jsem, co se stalo s Malíčkovým myšlením (Alzheimer? Demence?), protože jeho intriky byly už velice chabé a průhledné, což je škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá a předposlední série je spíše ještě takový velký Build-up, než nějaký ten toužebný předvoj finálního nářezu, neboť se v ní spíše víc mluví, než jedná. O napínavé a "očikoulící" momenty tu určitě není nouze, přesto celá série spíše připomíná rozestavování šachovnice, což, jak se asi shodneme, není tak vzrušující, jako samotné hraní. Doufejme tedy, že tvůrci si jen šetří síly na poslední řadu, jejichž epizody už posviští rychlostí Varysovo teleportace. Ostatně jak jednou říkal Gandalf: ,,Je to jen hluboký nádech před skokem do vody." A taktéž doufejme, že se seriál dočká úctyhodného, řádného a parádního zakončení (viz Breaking Bad), a ne ubohého, trapného a dehonestujícího zklamání (viz Dexter). Btw, vysral jsem se na to a jel jsem po týdnech. A dobře jsem udělal, protože ty spoily jsou prostě VŠUDE! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to už zcela jiný seriál. Neskáču z toho radostí, starý (Martinův) styl bych bral zpět všemi dvaceti, ale tak nějak jsem se s tím smířil a užívám si, že je to pořád sakra cool zábavná podívaná, která ví, jak využít nastřádaný nostalgický potenciál. Ale knihy doufám budou pokračovat úplně jinak. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru o trůny jsem měla moc ráda, byla plná událostí, napětí, politických intrik a plná zajímavých životných postav. Do příběhů jsem se snadno vžila a při sledování "historických" epizod jsem kolikrát ani nedýchala. Scénář je s každou sérií slabší, nereálnější, postavy a dříve rozehrané partie jsou nevyužité. Do popředí se dostávají triková kouzla, vizuální kumšt, draci, usekávání končetin nemrtvým a akční vyduchlá složka, která mě osobně moc nebere. Příběhově je už seriál slabý, většina času je pouze věnována bojům a nezáživných příprav na ně. Děj se nikam zásadně neposouvá,stagnuje a je plný logických chyb, nejeden kritik se dokonce vyjádřil "že série zdegenerovala." Samotné vyprávění je zkratkovité,nedotažené, takže se do postav nedokážu tolik emocionálně dostat. Sedmá řada už jako by nebyla z tohoto světa. Je to odfláknutá, prostříhaná, vykuchaná záležitost. Dříve zajímavé, uvěřitelné postavy mají jiný charakter bez předchozího vývoje, přestaly být interesantní, často tam jen zbytečně postávají, řada z nich by tam pro to vůbec nemusela být. Zůstávají naopak od samotného počátku naprosto nudné a zbytečné postavy, kterým je naprosto bezúčelně věnovaný čas (vykleštěný šedý červ a jeho milá, kteří se oddávají nepřesvědčivým sexuálním hrátkám??? a neřekli jedinou zajímavou větu ani neučinili nic poutavého). Některé postavy měly sice naopak zajímavě rozehrané nedořešené vztahy, ale seriál se na jejich potenciál vykašlal a udělal z nich zbytečné figury, prostě je zazdil. (Například nyní takřka neviditelná Brienne.... Nebo už v šesté sérii nedořešený vztah pracně vyškolené a vycvičené Aryi Stark s Jaqenem, který pro ní měl jistou slabost. Nejvíc mě zaráží, že Jagen nechal dívku z uzavřené sekty i se všemi informacemi a znalostmi jen tak odejít, dívka ani nemusí svůj výcvik ničím splácet, nikomu se zodpovídat a může si dělat co chce, (respektive začít vraždit koho chce?), čekala jsem, že se tahle linka ještě dořeší, zkomplikuje a rozkošatí právě v 7.sérii..... Tahle nedotažená linka mi osobně velmi vadí, muž bez tváře byl navíc hodně tajemnou a přitažlivou figurou, s níž šlo ještě pracovat. V sedmém díle se měl znovu objevit, ale nakonec od tohoto záměru tvůrci odstoupili a postavy jsou nyní opravdu ploché, povrchně načrtnuté, naivní a nevěřím jim.I chemie mezi Jonem Sněhem a Daenerys je nulová. - Svět nemá řád, například z Citadely si kdejaký druhořadý zaměstnanec může beztrestně odnést vzácné knihy, protože se osobně domnívá, že u něho budou v lepších rukou a budou více k užitku. To je jen jeden z mnoha příkladů, podobný svět absolutně bez řádu, kde se už dávno neplní skoro žádné sliby, například ty dané Noční hlídce, by se musel dávno zhroutit. Tak chladné, nepromakané, nekvalitní a povrchní zakončování si slavný seriál opravdu nezasloužil. Zatím neodvysílanou osmou řadu dokoukám, v důstojný konec ovšem nedoufám. Přesto mě ještě trochu Hra o trůny baví, to nelze popřít, jen je to oproti prvním sériím mnohem slabší, čemuž odpovídá i můj komentář. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epická scenérie, fantastická výprava, na seriál super efekty a hlavně příběh plný zvratů co má koule. Některé linky možná trochu pokulhávají, ale ta na Zimohradu je naprosto boží. ()

Reklama

Reklama