Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně! Výborný úvod diváka provede nejdůležitějšími lokacemi a připomene hlavní postavy. A vedle zasmušilých obličejů a mrazivé zimy i pobaví, jelikož nočníková scéna je zkrátka zábavná! Vždycky nechápu neustálé volání po akci, což je, předpokládám, především z řad nečtenářů. Protože kdo četl, ví, že tohle je hra o trůny! Tedy intriky, plány, spiknutí....nekonečné rozhovory (nejlépe předvedl 4. knižní díl - Hostina pro vrány). Akce, válka, to je až na druhém místě, jelikož nejprve se musí vše promyslet, připravit, zosnovat. Jinak těžko říci, která scéna je nejlepší, líbilo se mi vše jako celek. Objektivně bych dal 4*, ale ta pátá je za shledání s postavami (bez ohledu na to, že před ale jsou jen sračky, jak prý říkával Ned Stark). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl byl, stejně jako každý úvodní díl všech předchozích sérií, stejný jako začátek šachové partie. Byli rozmístěné figurky na šachovnici. Diváci byli seznámeni s tím, jak se která figurka zrovna má a jaké má v nadcházejících tazích šance na výhru. Celkem mě zaskočilo, že se našel nešťastník, který je schopný darovat svoji mořskou flotilu za sex s momentálně extrémně nehezkou Cersei. Chce to mí opravdu velmi pošramocený vkus, aby člověk v této pozici dokázal postavit svého mořského hada. Nenudil jsem se, ale tento díl neobsahuje jediný epický moment a není příliš za co darovat hvězdičky. Návštěva Ohaře byla asi nejlepší z celého dílu. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je zpět v dobré řemeslné formě. Rozjezdová epizoda funguje přesně tak jak má, rozmisťuje figurky na šachovnici a navnazuje na další dění. Jen škoda té roztěkanosti mezi kvantem dějových linií a prapodivnými přešlapy (to cameo je hrozný). Každopádně je to stále kvalitka, která opět rozpoutá nespočet diskuzí po celém internetu. Těším se. Celé dojmy zde. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť siedmej série sa začala celkom sľubne. Hneď prvá scénka po zostrihu šiestej série ma vtiahla do deja. Arya a rod Freyov bola pecka. Daenerys sa konečne vylodila na kontinent a tým rozohrala novú šachovú hru s preživšími rodmi. Na moje prekvapenie nie je materiál vôbec unavený a tvorcovia stále majú čo povedať (neviem aký vplyv mám momentálne autor) nie ako napríklad séria Trpaslíkov kedy už v tretej časti sa autor ako utopenec chytal každého stebla trávy už v tretej knihe. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co tam udělali kadeřníci s vlasama těm klukům - vojákům Lanisterů u ohně s Aryou je na facku - vypadají jak banda buzerantů co se chystá na večírek. Copak takhle vypadají vojáci během tažení, několik týdnů na cestách? A zatímco s rebelujícího chytrého vtipného trpaslíka se pomalu stává nudný, úslužný a hloupý vazal, žezlo krále vtipných hlášek přebýrá definitivně Ohař - a to i přes tu svoji pernamentní nasranost. "To mám fakt kurevský štěstí, že jsem skončil s bandou uctívačů ohně..." Takže za mě velice slušný rozjezd série. Mimochodem vy co dáváte  úvodním epizodám sérií tradičně tři hvězdy max, "protože tu nebyl žádný "epický moment" tak asi nechápete, že epickým momentům musí pžedcházet nějaká příprava. GOT není prostě jen o epických momentech a vy jste prostě rozmlsaní rozmazlenci - měli byste asi koukat raději na něco jiného a epické momenty hledat jinde. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama