Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravidelné konzultace s Georgem R. R. Martinem měly svůj smysl a představovaly spolehlivou prevenci proti scénáristickému tápání. Přesně v polovině šesté série se totiž Benioff s Weissem rozhodli převzít příběhové otěže seriálu do vlastních rukou a s Georgem R. R. Martinem ukončili spolupráci. Tím došlo ke zrození zcela odlišného Game of Thrones, které disponuje množstvím logických přehmatů či nezáživným přešlapováním na místě. Dragonstone zaujme působivou úvodní desetiminutovkou, během níž jsem si říkal, že se snad vrátil Martin zpět, ale postupem času se vše vrátí do starých kolejí a my sledujeme otravné mudrování Lady Mormont, nekonzistenci v podobě polidštěných lannisterských vojáků či dokonalou parodii knižního Eurona. Děj bohužel podle očekávání zamrzl v celém Westeros a za přínosné tak považuji pouze okénko do Citadely, které je navíc obohaceno o jednu značně sugestivní montáž. Hodnotím čtyřmi hvězdami a to zejména za konec předlouhého čekání na novou sérii. Příště již budu o poznání kritičtější. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nikoho nepřekvapilo to, že první díl opět zkratkovitě rekapituluje všechny dějové linky všech hlavních hrdinů. K tomu poměrně netradiční repete galapředstavení Aryi Stark. ale jinak úvod klasický. Našlapuje se pomalu, obezřetně. Sživáme se s postavami, aby katarze v dalších příbězích byla o to silnější. Od tvůrců tah na jistotu, pro diváka ale velmi rozvláčné tempo. V nějaké sérii by to možná chtělo změnu a urvat někomu koule už z gruntu od začátku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasickej úvodník, aneb vlastně se nic moc nestane, jen se mezi sebou postavy baví a naznačují, co a jak. Tedy když vyjmu linku Arii, kde se stane něco důležitého a něco, co není zas až tak důležité, ale je to jedna z nejlepších scén vůbec, stejně jako Ohař, který se dívá do plamenů (!), nebo v zamrzlé zemi kope díru velikosti člověka (!!). Jasně, není to díl, co by někomu dokázal urvat koule, nebo rodidla, ale vzhledem k tomu, že od minulé série je to ještě delší čas, než-li obvykle, takže to uvozování svůj smysl má a natočený je to skvěle. Akorát tomu Jaimimu už komplet přestali barvit vlasy na blond, klatě! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně! Výborný úvod diváka provede nejdůležitějšími lokacemi a připomene hlavní postavy. A vedle zasmušilých obličejů a mrazivé zimy i pobaví, jelikož nočníková scéna je zkrátka zábavná! Vždycky nechápu neustálé volání po akci, což je, předpokládám, především z řad nečtenářů. Protože kdo četl, ví, že tohle je hra o trůny! Tedy intriky, plány, spiknutí....nekonečné rozhovory (nejlépe předvedl 4. knižní díl - Hostina pro vrány). Akce, válka, to je až na druhém místě, jelikož nejprve se musí vše promyslet, připravit, zosnovat. Jinak těžko říci, která scéna je nejlepší, líbilo se mi vše jako celek. Objektivně bych dal 4*, ale ta pátá je za shledání s postavami (bez ohledu na to, že před ale jsou jen sračky, jak prý říkával Ned Stark). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po emocionálnom a akčnom vrchole seriálu v podobe dvoch záverečných epizód šiestej série musel nutne nastať útlm, čo ale myslím v tomto prípade viac ako pochvalu. Dočkáme sa jednej vydarenej rapidmontáže so Samom, Eda Sheerana a na záver zopár krásnych exteriérových záberov. Len škoda, že to netrvalo 40 minút, ale skoro celú hodinu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl byl, stejně jako každý úvodní díl všech předchozích sérií, stejný jako začátek šachové partie. Byli rozmístěné figurky na šachovnici. Diváci byli seznámeni s tím, jak se která figurka zrovna má a jaké má v nadcházejících tazích šance na výhru. Celkem mě zaskočilo, že se našel nešťastník, který je schopný darovat svoji mořskou flotilu za sex s momentálně extrémně nehezkou Cersei. Chce to mí opravdu velmi pošramocený vkus, aby člověk v této pozici dokázal postavit svého mořského hada. Nenudil jsem se, ale tento díl neobsahuje jediný epický moment a není příliš za co darovat hvězdičky. Návštěva Ohaře byla asi nejlepší z celého dílu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, proti předchozí sezóně zatím nevidím zlepšení. Jak si tak Arya průběžně stahuje z hlavy cizí obličeje, vzpomněl jsem si na Fantomase. Doopravdy mě zaujalo to, jak Cersei předekorovala trůnní sál a královskou gardu, Samwellovo studium v citadele, ale hlavně to, kolik má Euron lodí. Jak je možné, že Greyjoyové nevládnou v Západozemí, vždyť je jich jak malých myší? Jak se Varys dokázal vrátit k Daenerys? ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod po více jak roce čekání, který naprosto vybuchne skvělou prvotní scénou. Díl sám o sobě nic nepřinese, ukáže několik zajímavých linek (Arya, Ohař, Sam, Jon...), ale jde jen o nástin do dalších epizod. Jsem spokojenej, nevím jestli jsem si mohl přát víc, co se seriálu jako takového týká. Odklon od knih už je obrovský, ale s tím nic neuděláme a musíme si show užít jak jen to jde. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodních deset minut perfekt. Ale potom nebýt montáže z Citadely, asi bych se myšlenkama vrátil k druhé polovině šesté série a přemýšlel bych, co vlastně stalo s tím silným vyprávěním z prvních pěti řad. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je opět tady. Pokud jste si mysleli, že tvůrcům dochází dech, tak se vážně mýlíte. Seriál i přes rozjezdové tempo úvodního dílu ukazuje v jaké formě scenáristické duo Benioff/Weis je a nechá diváky jen polemizovat nad tím, jak moc velkolepá tahle řada vlastně bude. Seriálová špička je zpátky a vy byste si pokračování (či pro neznalce seriálu) celý svět Hry o trůny neměli nechat ujít. Takhle vyvážený a fantasy světem unikátní seriál jen tak nenajdete. Více v mých prvních dojmech na webu Filmový Guru. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť siedmej série sa začala celkom sľubne. Hneď prvá scénka po zostrihu šiestej série ma vtiahla do deja. Arya a rod Freyov bola pecka. Daenerys sa konečne vylodila na kontinent a tým rozohrala novú šachovú hru s preživšími rodmi. Na moje prekvapenie nie je materiál vôbec unavený a tvorcovia stále majú čo povedať (neviem aký vplyv mám momentálne autor) nie ako napríklad séria Trpaslíkov kedy už v tretej časti sa autor ako utopenec chytal každého stebla trávy už v tretej knihe. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně, konečně, konečně...celý dlouhý rok. První díl nic moc ale když se jen zamyslím co nás v této sérií vlastně všechno čeká, tak musím s klidným svědomím říct, že je to pěkná dlouhá předehra :-DDD ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická první epizoda nové série. Připomenutí, kde postavy jsou (respektive, kde jsme je před rokem opustili), naznačení příběhových linií a ochutnávka toho, co přijde. Bylo by to za čtyři, ale je to tak skvěle podané a repliky charakterů natolik peprné, že tomu tu hvězdu přidám. Bravo a těším se na epizodu dvě. 85% ()

Reklama

Reklama