Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tyrion a Daenerys plánují napadení Casterlyovy skály. Jon dostává svolení na těžbu dračího skla, zatímco se Sansa stará o Zimohrad. (KajusaK)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Jak se sakra dokázali Neposkvrnění dostat na lodích z východu na západ okolo celého Západozemí? A to během pár dní? :D
DaD už tohle fakt nedávali. Když jsem to viděl poprvé, tak samozřejmě hype byl samozřejmý. Když se ale na to podívá člověk znovu po letech a na všechny serie najednou, tak ten rozdíl mezi 3. a 7. řadou je prostě markantní.
Až se bojím, jak mne zvedne mandle osmá řada, když ji uvidím znovu. :(

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Sidonka

Genialne? Tak zase neprehanaj, to som nikde nepisal:)

Akurat mi vyhovuje ze uz to nenatahuju aj za cenu nelogickosti a teleportovania.

Naopak knihy isli stylom ze v kazdej knihe sa stalo menej veci ako v predchadzajucich. Poslednu som v podstate docital nasilu(ok logicky to mozno sedelo, ale uz sa to tak dobre necitalo).

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

A už opravdu poslední příspěvek, aby jsme se správně pochopili. Nejde o změnu tvůrce, ale o kvalitu seriálu, která je už patrná delší dobu. Tvé zmiňované toulky Danerys pouští a osvobozování otroků mě nebavily a například už zde bych i já uvítala krácení některých linií. Ta předlouhá délka některých nepříliš záživných momentů je právě jednou z těch chyb, které mně vadí. Ale evidentně se míjíme, i když na některé věci máme paradoxně stejný názor. Já ten seriál mám ráda, ale to neznamená, že nevidím některé chyby. Podle tebe je to spíše geniální, máš na to názor a přeju ti ten takřka bezvýhradný požitek. To je jeden z účelů filmů - co nejlépe pobavit. Tak se bav i nadále, nebudu ti to kazit. - Tímto končím a loučím se v dobrém.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Když má původní  fanoušek pocit, že by to natočil lépe, a ti nespokojení fanoušci se množí, není to dobře zvládnutá práce. Například starou dobrou Nemocnici na kraji města přijímali skoro všichni a nemnožily se výhrady, že se některé postavy chovaly naprosto nelogicky, že jim něco nedává smysl, atd. Příběh pochopila obyčejná uklízečka a erudovaný kritik se nedržel za uši. Protože to byla profesionálně odvedená práce. Ale to už se zase pouštím do diskuze. Nejspíše někdo napíše, že Nemocnice na kraji města patří do šrotu či něco podobného. Proti perfektnímu dílu je však málo remcalů.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Sidonka , Sidonka , Tom_Lachtan

Tiez dobre vysvetlenie.

Serial isiel vzdy dole a hore, v podstate uz od prvej serie, boli horsie a lepsie diely, akurat teraz si kazdy pamata len to lepsie(svatba, jofrey).

Ano, ze to nema pod dohladom povodny tvorca je vidiet(hlavne na tom zrychleni diania), ale uprimne, keby to robil dalej on, tak sa danerys s jonom stretne mozno o dve serie, a mna to cakanie na ich stretnutie v podstate nebavilo od prvej serie.

Ale tak clovek nevyhovie kazdemu, specialne nie pri tak sledovanom seriale kde uz kazdy jeden fanusik ma pocit zeby to natocil lepsie:)

na příspěvěk reagoval Sidonka

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Jak říkám, někdo ty chyby nepřijme a neuvidí a bude argumentovat tím, že alespoň něco v tom seriálu funguje. Tudíž se to rovná tomu, že je to úplně celé úplně skvělé a vše co pokládáme za chybu se dá zpochybnit

Tyrion je jedna z mých nejoblíbenějších postav, myslí mu to, je to diplomat a musel převléknout kabát, nehledě na to, že už vzhledem ke svému vzrůstu nebyl předurčen k přímému velení na bitevním poli, takže udělal to co bylo v daném čase a kvůli okolnostem nejvýhodnější, přeběhl na opačnou stranu a dělal to, co mu šlo nejlépe. Co mu taky zbývalo jiného, když ho rodina zavrhla a usilovala mu o život? Ten se ještě chápat dá, to uznávám od začátku.

Tady ale nejde jen o chyby v budování motivací a jednání postav, o chybky u přeskoků v čase, těch chyb je mnohem, mnohem více, ve stavbě úplně celého seriálu. Svůj postoj jsem už však řekla v komentáři i zde, takže víc nemám co dodat. Spisovatel, který vede Kurz tvůrčího psaní, by Vám to vysvětlil mnohem sofistikovaněji a lépe. Já jen vím, že něco je u takto vrcholného seriálu špatně a nebudu to vyargumentovávat na jednotl.případech. To je ode mě vše. Hezký den všem.

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Je ovšem nesporné, že se začíná v komentářích ozývat čím dál více nespokojených hlasů a stěžují si na věci, za které může především scénář. Tyhle scénáristé nejsou ze soukromé amatérské školy, kde se lidé až grafomani učí teprve psát. Je to jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti a některé chyby by tam být na téhle úrovni prostě neměli. Znám některé spisovatele (ne osobně, jen z náhodných setkání) a absolvovala jsem kurz psaní (netvrdím že jsem "skutečná autorka"), ale myslím, že uznávaní literáti, novináři a scénáristé, jak je tak povrchně znám, by to takovému absolventu dali poslední epizody s výhradami k přepracování. "Ty máš na víc, zamysli se nad tím víc" řekli by nejspíš.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Cersey a banka nemusi byt vyslovene hlupost, predsalen to ze niekto mal predkov otrokov neznamena ze za ucelom zisku nebude zarabat aj na otrokoch, a specialne v tomto svete kde moralka v podstate neexistuje.

Tyrion sice nebol pacifista, ale zase nebol ani hlupak, a ani nejaky po bitke baziaci clovek, a teda to ako sa sprava teraz nie je vobec nelogicke.

Ze je z cersey zrazu genialny vojensky strateg, ok to uz je asi trochu za ciarou, ale v ramci toho ze tie rozhodnutia davaju pribehu naboj zaujimvosti to v klude odpustim.

A co sa tyka toho ze vsetko extremne odsypa, tak ja osobne som spokojny, to mi praveze na predoslich seriach dost vadilo, z jedneho miesta na druhe v klude sli aj celu seriu, pripadne aj viac:)

na příspěvěk reagoval Sidonka, Sidonka

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Apollyon09

To si napsal dobře, zvlášť první sloupeček. Za mě souhlas, seriál jde dolů, ač mě stále baví. Nicméně je jisté, že každý si toho nevšimne, nepochopí co proti tomu máš nebo takovéhle věci neřeší. S tím, že s tebou nebudou všichni uživatelé souhlasit, se musí počítat. Osobně si myslím, že už pátá řada šla s úrovní rapidně dolů, jak o tom píšu v komentáři pod touto epizodou (roztříštěnost). 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Sidonka

Nesporne sa na to pekne dívá. Kostýmy Daenereys and company sú úžasné, všetko je to veľmi pekné, ale je naozaj citeľné, že seriál stráca vysokú sofistikovanosť, ktorú od neho všetci očakávame a prečo sa stal tak úspešný. Pretože neponúka len pekné zábery, krv a sex, ale aj inteligentné a sofistikované zápletky a nečakané rozuzlenia, ktoré nie sú nečakané pretože nedávajú logiku, ale pretože si ich nikto nevšimne a pritom boli od začiatku evidentné. To robilo z Game of Thrones populárny seriál.

Žiaľ, poslednú dobu sa to fakt stráca, a mám pocit, že každou epizódou je to horšie a horšie. Napr. rozhovor Cersei a bankára zo Železnej banky o obchode z otrokoch je absolútne nereálny. Nie som si teraz istý, či to v seriály zaznelo, ale každý čitateľ knihy vie, že Braavos bol založený otrokmi, ktorí ušli z Valyrie a založili prvé slobodné mesto a ŽELEZNÚ BANKU. Je preto vysoko nepravdepodobné, až nereálne, aby títo ľudia obchodovali s otrokmi.

A tiež musím povedať, že približne od 6 série sa z Tyriona stáva neschopný pacifista. Z toho Tyriona, čo upálil celú stannisovú flotilu v Černovodom zálive. A naopak, hlúpa a naivná Cersei sa ukazuje ako brilantný stratég a taktik a zatiaľ nevidím nič, prečo by ju mali ľudia nenávidieť, okrem toho, že o nej všetci básnia aké je monštrum. 

na příspěvěk reagoval Sidonka, Gertrudo

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Nicméně nemusíme se přít, každý si všímá jiných věcí. Někdo je nimra, který si všimne detailů a porovnává seriál s tím, zda by to takhle fungovalo i v normálním životě a jiný plno souvislostí neřeší, řekne prostě: "toho jsem si nevšiml, mně se to náhodou líbilo, jsou tam pěkný souboje (nebo něco podobného)" a logiku, čas, scénář, atd. tak detailně neřeší, ani si toho nevšímá, jsou pro něho podstatnější jiné aspekty. A opravdu je přesvědčený, že vše ve scénáři je správně a fajn. Každý má právo na názor a své osobité hodnocení podle vlastní úvahy.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Souhlasím, že jsou tam nelogické skoky a špatně se pracuje s časem. Například co se týče Mormonta, měl odejít z Citadely velmi brzo, protože byl neléčitelný. Padlo tam něco jako: "protože máš své zásluhy a jsi urozeného původu, necháme tě tu ještě do zítřka." Pak večer příjde Sam a řekne, že tu operaci musí stihnout do zítřka, protože pak už nebude mít příležitost ani čas. A pak je tam záběr brzkého rána, kdy lékař potvrzuje uzdravení. Budí to dojem, že se vše událo přes noc, přitom stačilo říct něco ve smyslu: "po měsíci se nám to pěkně hojí" nebo napsat větu: o 2 měsíce později. Musela bych si to znovu přehrát. Ale i kdybych se v tomhle mýlila, je tam plno logických nesmyslů a děr, podivných časov.skoků, atd. Seriál mám ráda, ale jako nereálnou fantasy a pohádku, kde se věci dějí tak nějak nereálně, občas nesmyslně a po svém. To například v knize podle mého není, i když někdo to srovnávání s knihou nemá rád. Nicméně divák by neměl každou chvíli vykřikovat" tohle už přehnali", ale nechat se jen unášet dějem a tyhlety věci neřešit. Není to dokonalé, chyby tam jsou, můžu o tom napsat hotovou diplomku, ale nevadí, seriál mám i tak ráda, ač mi několik věcí vadí. Bez urážky, OPRAVDU TO NENÍ BEZ CHYB ANI DOKONALÉ.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Psychor

Nesouhlasím s tebou. Podle mě ten scénář je v pořádku. Časovou kontinuitu samozřejmě nelze brát tak, že vše co v epizodě vidíme, se stalo během jednoho nebo dvou dnů. To dá přece rozum, že události a jednotlivé okamžiky v epizodě se odehrávají v rozmezí daleko větším. Každý umí jen kritizovat. Je to dost otravné. Sice je pravda, že bych také pár věcí upravil a možná by zrovna této sérii neškodilo, některé momenty trochu natahovat, aby jim byla věnovaná dostatečná pozornost, ale jinak jsem v podstatě zatím spokojený.

Uživatel jhr smazal svůj příspěvek.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Takže Daenerys se dozví o přepadení lodí až po několika týdnech? Weiss s Benioffem absolutně nezvládají práci s časovou kontinuitou a urážejí inteligenci diváků. Do poloviny šesté série si seriál udržoval obstojnou kvalitativní úroveň, ale v okamžiku, kdy byl Martin odstaven z konzultací a ta hvězdná dvojka začala příběh vyprávět po svém, tak musíme mluvit o scénáristickém kolapsu.

na příspěvěk reagoval jhr, jhr

Uživatel Esgalnor smazal svůj příspěvek.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Naozaj neviem či je to skutočne až tak ťažké, alebo sú tí američania fakt až tak blbí. Rád by som vedel akou masťou natrel ten Sam toho Mormonta, pretože z neho počas celej noci sťahoval kožu a ráno mal odísť z Citadely, no on už kvitol v plnom zdraví. A od kedy sa dobývajú hrady v priebehu jedného odpoludnia. Veď je to smiešne. Tyrellovia mali mať najväčšiu armádu v Západozemí... 

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Esgalnor, Esgalnor, Sidonka

Reklama

Reklama