Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tyrion a Daenerys plánují napadení Casterlyovy skály. Jon dostává svolení na těžbu dračího skla, zatímco se Sansa stará o Zimohrad. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (46)

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl. Daleko lépe napsaný, dějově daleko zásadnější. Nejsou tu sice skoro žádné akční scény, ale GoT opět exceluje v tom, v čem vždy excelovala - v dialozích. První dva díly mi z této stránky přišly slabší a říkal jsem si, že absence knižní předlohy je opravdu znát, ale tímhle dílem si Benioff a Weiss u mě napravili reputaci. Příkladem je Cersei, která přišla s tím nejodpornějším způsobem pomsty. Přesně jak řekla Olenna, Cersei dokázala věci, které si ona ani nedovedla představit. A právě nedostatek představivosti se stal Olenně osudným. Osudově působil vůbec celý díl. Opravdu mám pocit, že zde se utváří historie, že zde se brzy se střetnou věčné síly životy a smrti, síly ledu a ohně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nekonečně ukecaný, přesto poměrně zajímavý díl. K vidění je hromada intrik, nějaká ta rada, kterak se pomstít vrahům svých dětí, trocha toho incestu a konečně taky dlouho očekávané střetnutí ohně a ledu. Neskutečně mě zarmoutila zkratkovitá bitva. Tajná cesta na Casterly Rock byla na Martina trochu trapná. Trochu mi vadí i to, že se oceány plaví lodě takřka rychlostí světla. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že úplně nesdílím zdejší všeobecné nadšení, které panovalo se začátkem této série. Několikrát jsem si přečetl i hodnocení, vyzdvihující ji jako tu nejlepší vůbec. Ačkoliv si seriál stále drží úroveň, vadí mi, že se neuvěřitelným způsobem zrychluje, což se projevuje například na cestování. Zatímco dříve trvalo dostat se z bodu A do bodu B celou věčnost, dnes trvá cesta z Bravossu do Říčních krajin jeden díl a stejně tak třeba cesta ze Zimohradu na Dračí kámen. Tento jev trochu kazí vykreslení Westerosu jako nehostinné,"středověké" krajiny. Rozumím však, že seriál má omezené časové možnosti a podobná opatření jsou nezbytná, takže si pomalu zvykám. Problémem začátku této série byla navíc absence zásadnější zápletky (snad s vyjímkou konce minulé epizody, kde se však jednalo o postavy, které jsou přeci jen trochu vedlejší). Cersei se zdála být zahnána do kouta, Sam našel informace o ložiskách obsidiánu na Dračím kameni, kam čirou náhodou Danaerys pozvala svého synovce Johna Sněha na návštěvu. Vše vypadalo předem rozhodnuté a až příliš ideální... A pak přijde tenhle díl a připomene nám co na Hře o trůny tolik milujeme. Vynikající epizoda, které vlastně nelze nic vytknout. Závěrečných 15 minut řadím k tomu nejlepšímu, co jsme za sedm řad seriálu viděli. "Give me ten good men and I'll impregnate the bitch" ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda už nebyla jen nelogická, to už byla katastrofa. Ani Kraken ze Souboje Titánů (1981) nebyl na moři takovým postrachem jako Euron a jeho nezměrná flotila využívající blíže neurčenou formu hyperpohonu. Ať už ta záležitost funguje jakkoliv, je kompatibilní i s prostým pěšákem, díky čemuž předvádí Jaime v čele armády Blitzkrieg, jaký by mu Dolfi hořce záviděl. Chudák Sansa, jako by nestačilo, že si s ní Ramsay dělal, co chtěl, teď ještě zjistí, že si to brácha celé nahrával, to je depka. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! D and D posunuli scenáristiku do nových hlubin. Rozhovory o ničem typu Walking Dead, dlouhé samolibé proslovy (scéna s Cersei v podzemí, kdy každý předpokládal, jak to skončí), Casterlyova skála vypadá jako zámek (zvenčí omítnutý bílou omítkou, nehodící se k ostatním stavbám v Západozemí), nudně natočené dobývání Casterlyovy skály, dobývání Vysoké zahrady je zase úsporně vynecháno a na konci zemře dobrá postava. Nevadí, ještě že zbyla spousta "výrazných a důležitých" postav, jako Šedý červ, Misandei nebo Sam Tarly. A to vyléčení Joraha Mormonta během dvou dílů byla taky docela dobrá komedie. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama