Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (47)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl této série. Žádná prvoplánová akce, stupidních scén málo (zdravím trapné pány Bronna a Jaimeho) a setkání s málem zapomenutými postavami. Gendry s Davosem a Tyrionem na pláži v Králově přístavišti a setkání Jona a Gendryho patřilo k nejlepším scénám za minimálně poslední dvě sezóny, přinejmenším alespoň proto, že odkazovalo na skvělou první sérii, kde ještě nebylo prakticky co seriálu vytýkat. Dany a Jorah potěšili, absence kohokoli od Greyjoyů potěšila taktéž, bohužel tam stále otravuje Carsei, ale snad ne na dlouho. Asi jsem si už navykla a částečně otupěla vůči D and D psaní, kdy se postavy pohybují neskutečně rychle jak po souši, tak po moři a všechny se spolu pořád setkávají a pak loučí; a nebo se v GoT světě dějí úplné nesmysly - např. nikdo nehlídá pláž Králova přístaviště nebo dva chlapi v těžkým brnění v pohodě vyplavou na hladinu jezera místo, aby se utopili, ale na poměry dílů po čtvrté sérii, kdy seriál upadl do chaosu (přičemž chaos v tomto případě rozhodně není žebříkem :o), je to rozhodně jeden z lepších dílů GoT. Proto hodnotím 3,5*. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není toho moc k psaní, spíše je na místě poděkovat uživateli vystupujícím pod přezdívkou Wysch za to, že se pokusil statečně čelit stokrát omílané frázi o teleportech odkazem na knihu, v níž je laskavý čtenář na tento "teleportační" způsob vyprávění upozorněn... Ale je nutné vzít v potaz, že takový odkaz stačit nebude a budeme se s pláčem, s nářkem a se skřípáním zubů nad jakýmisi teleporty setkávat i nadále... Při vědomí této skutečnosti je vlastně s podivem, že seriály mapující delší časové úseky vznikají, protože divák má s pochopením zmíněných skutečností zjevné potíže. Přestože např. jistý Sam Tarly zmiňoval v této epizodě pana Brana Starka, který pobýval za Zdí několik let... Což můžeme chápat jako drobný doplněk - vodítko k předem avizovanému nestálému časovému měřítku. Měsíc dva cesty tedy nemusí hrát vůbec žádnou roli. Ale pochopí to skutečně jen ti odvážnější. Za dnešní díl 3,5*. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě výborný díl, přinesl opět něco zajímavého. Začíná to dokonce vypadat, že seriál spěje ke svému konci. No uvidíme, jak se to vyvine dál, protože tato epizoda přinesla spoustu možností, jak jít dál. Ale určitě se něco zvrtne. Vždycky se něco zvrtnout. Musí se něco zvrtnout, chce to smrt nějaké z hlavních protagonistů. Prostě jen tak. Aby to bylo zajímavé. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém se toho příliš neděje, přesto je nesmírně důležitý, neboť rozkrývá další průběh postupu děje a nenápadně potvrzuje zatím ještě neznámé pravdy (a zrovna Gilly?). Absence G.R.R.M. je znát a seriál se ubírá trochu jiným směrem, ovšem nečekal jsem tak skvělou dialogovou epizodu, kterou byli David a David schopni napsat.. Nadcházející (pravděpodobně dvoudílné) finále si zaslouží svou dávku velkoleposti. Malíček rozehrál opravdu zajímavou hru, jsem natěšenej, kam až zajde. PS: Bronn je nejen zdatnej šermíř, ale také skvělý plavec a potápěč s větší silou než jakou oplývá The Mountain. PSS: Tarly(s) celkem zklamání. PSSS: Konečně dovesloval. PSSSS: Proč nemá Tormund rád Joraha, když mu (teda nevím o tom, že by ano) nevadila Lyanna. ()

Teg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě souhlas s tím co napsal Psychor. I když se to někomu nemusí líbit, Hra o trůny v této sérii už jen těží z velkého množství rozpracovaných příběhových linek a otazníků z pera autora a z toho že ukazuje divákům to, co si přáli vidět a Martin jim to upřel. Způsob, kterým během několika desítek minut navážou na pečlivě vypracované události předlohy přinejmenším zamrzí. Kupříklad nadechnutí Jaimeho a Bronna dlouho po bitvě, teleportace postav, absence vysvětlování jakýchkoli souvislostí, úžasná parta ve východní hlídce atd. Tato série by sama o sobě bez silné předlohy neobstála a propadla by se do černých čísel. DODATEK: Protože se tu množí komentáře zpochybňující kritiku "teleportací" dovolím si vysvětlit, co my, fanoušci knižní předlohy vnímáme na poslední sérii špatně. Na samotném vynechání děje v případě, že někdo někam cestuje není nic špatného, i když je pravda že Martin celkem důsledně popisoval i toto. Bývá ale slušnost mezi to vložit další příběhové linky tak, aby čas přesunu zdánlivě odpovídal, případně počkat do další epizody. To dá divákovi (čtenářovi) pocit, že nebyl uplně obelhán. Zde se už ani nikdo neobtěžuje cokoliv někam vkládat. Jon s Jorahem jsou na dračí skále. BUM. Jon s Jorahem jsou ve východní hlídce. BUM. Sedm statečných kráčí do bílé tmy. Důvod proč se to děje je myslím na snadě a úzce souvisí s tím, že se "scénáristi" snaží děj spíše zjednodušovat a nové zápletky už neotevírat. Pak by ale nemělo k tzv. "teleportacím" docházet tak, jako teď. Je to neuctivé k divákovi a kvalitní předloze. Ten kdo to nevidí, žije ještě pořád v opojení předchozích sérií a protože dostává pořádně "nažrat" hustokrutých scén, zapomíná, že už jídlo začíná trochu zavánět. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama