Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (47)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě výborný díl, přinesl opět něco zajímavého. Začíná to dokonce vypadat, že seriál spěje ke svému konci. No uvidíme, jak se to vyvine dál, protože tato epizoda přinesla spoustu možností, jak jít dál. Ale určitě se něco zvrtne. Vždycky se něco zvrtnout. Musí se něco zvrtnout, chce to smrt nějaké z hlavních protagonistů. Prostě jen tak. Aby to bylo zajímavé. ()

Teg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě souhlas s tím co napsal Psychor. I když se to někomu nemusí líbit, Hra o trůny v této sérii už jen těží z velkého množství rozpracovaných příběhových linek a otazníků z pera autora a z toho že ukazuje divákům to, co si přáli vidět a Martin jim to upřel. Způsob, kterým během několika desítek minut navážou na pečlivě vypracované události předlohy přinejmenším zamrzí. Kupříklad nadechnutí Jaimeho a Bronna dlouho po bitvě, teleportace postav, absence vysvětlování jakýchkoli souvislostí, úžasná parta ve východní hlídce atd. Tato série by sama o sobě bez silné předlohy neobstála a propadla by se do černých čísel. DODATEK: Protože se tu množí komentáře zpochybňující kritiku "teleportací" dovolím si vysvětlit, co my, fanoušci knižní předlohy vnímáme na poslední sérii špatně. Na samotném vynechání děje v případě, že někdo někam cestuje není nic špatného, i když je pravda že Martin celkem důsledně popisoval i toto. Bývá ale slušnost mezi to vložit další příběhové linky tak, aby čas přesunu zdánlivě odpovídal, případně počkat do další epizody. To dá divákovi (čtenářovi) pocit, že nebyl uplně obelhán. Zde se už ani nikdo neobtěžuje cokoliv někam vkládat. Jon s Jorahem jsou na dračí skále. BUM. Jon s Jorahem jsou ve východní hlídce. BUM. Sedm statečných kráčí do bílé tmy. Důvod proč se to děje je myslím na snadě a úzce souvisí s tím, že se "scénáristi" snaží děj spíše zjednodušovat a nové zápletky už neotevírat. Pak by ale nemělo k tzv. "teleportacím" docházet tak, jako teď. Je to neuctivé k divákovi a kvalitní předloze. Ten kdo to nevidí, žije ještě pořád v opojení předchozích sérií a protože dostává pořádně "nažrat" hustokrutých scén, zapomíná, že už jídlo začíná trochu zavánět. ()

Reklama

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentar muze a bude obsahovat SPOILER Nevim jestli jsem se stal kritickym k tomuto serialu anebo kvalita sla dolu, ale trochu me vadi nektere veci. 1) Jamie na konci minuleho dilu padal az kdovikam a logicky, kdyz ma brneni a kovovou ruku, asi zrovna na plavani to nebude a pak na zacatku tohoto dilu se vynori, jak kdyby nic a co vic, o takovy kus dal.. To, ze dracek je jak novy, po tom zasahu od Bronna, se da jeste pochopit ikdyz teda taky jsem se nad tim dost pozastavil. Ale pak prijde ten brilantni napad.. "Pujdeme zajmout chodici mrtvolku za zed. Sice moc nevime proc, ale urcite to je super napad, protoze nas je 10, jich je nepocitane. Ale tak treba se tam nekde jeden zatoula, my ho jen tak v pohode chytnem a odkracime zase zpatky.. Kdyby si aspon vzali Branna s sebou nebo kdyby skrze jeho schopnosti nejakeho privedli a co ten strejda, co Brannoj pomohl? Nehlede na to (ikdyz to asi Jon Snow nevi) stejne mrtvej neprejde pres tu "magickou" zed.. Game of Thrones mam rad, ve vysledku to asi je jeden z nejoblibenejsich mych serialu, ale tenhle dil je asi prvni, ktery me stval a zklamal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečný fanoušek si každý díl užije jen proto, že je se svými oblíbenými postavami. Takže přesvědčit někoho, aby pokleknul, není tak těžké, když máte za zády draka. Bratři se po letech sešli, ale do náruče si nepadli. Přesto snad mělo jejich setkání význam. Sam pochopil, že nelze po zbytek života jen číst o těch, co vykonali dobré skutky. Sníh se skamarádil s drakem. Arya si zahrála s Malíčkem na špiony, což bylo asi nejnapínavější z celé epizody. Cesta na sever se již nedá odkládat. Těm, co mluví o jakési teleportaci postav, doporučuji přečíst stávajích pět dílů od Martina, jelikož on píše stejným způsobem. Tak snad pochopí. Já naopak nepochopím ty, co byli znechuceni předchozími čtyřmi epizodami a sledují pátou, aby byli znechuceni znovu. Ať žijí intriky! Tenhle díl měl opět skvělý náboj! ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není toho moc k psaní, spíše je na místě poděkovat uživateli vystupujícím pod přezdívkou Wysch za to, že se pokusil statečně čelit stokrát omílané frázi o teleportech odkazem na knihu, v níž je laskavý čtenář na tento "teleportační" způsob vyprávění upozorněn... Ale je nutné vzít v potaz, že takový odkaz stačit nebude a budeme se s pláčem, s nářkem a se skřípáním zubů nad jakýmisi teleporty setkávat i nadále... Při vědomí této skutečnosti je vlastně s podivem, že seriály mapující delší časové úseky vznikají, protože divák má s pochopením zmíněných skutečností zjevné potíže. Přestože např. jistý Sam Tarly zmiňoval v této epizodě pana Brana Starka, který pobýval za Zdí několik let... Což můžeme chápat jako drobný doplněk - vodítko k předem avizovanému nestálému časovému měřítku. Měsíc dva cesty tedy nemusí hrát vůbec žádnou roli. Ale pochopí to skutečně jen ti odvážnější. Za dnešní díl 3,5*. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama